29. mars 2020

Hvor skal vi dra?


Vi har lenge snakket om å gjenta den fine turen vi hadde i 2016. Ønsket er en fjelltur. Men så var det dette med å finne tidspunkt der vi begge har fri og anledning til å dra da, så det har blitt med tanken. Men i år, i år skal vi gjøre alvor av å dra på tur, vi skal begynne tidlig med å planlegge sånn at kalenderen ikke er fullbooket. Ja men det var altså før disse korona-tider dukket opp. Nå vet man jo ikke om det er noen vits i å planlegge noe som helst lenger? Vel noe morsomt må man jo drive på med så jeg sitter nå her og pønsker på hvor vi skal dra likevel jeg :)

Hvor skal vi dra?

Kanskje vi skal ta en tur til Hallingdal og gå noen av de fine turene jeg har gått der sammen med Nøve? Det finnes så mange fine turmuligheter der og så er det jo så nært sånn at det ikke krever så mye planlegging. Hva med dette forslaget:

Dag 1: Trollfoss og så en dagstur på Nautskardsfjell.
Dag 2: Vassfartur. Gå langs Strøselva ned til Nevlingen, Vassfarplassen, Dølavegen til Fjellvatnet og så tilbake via Slafjell. Det blir ikke så veldig mye fjell, men det er en veldig fin tur da! Og kanskje i overkant slitsom..

Dag 3: Tur til Hallingnatten. Noe som er en kort tur, men den kan lett forlenges det er jo bare å fortsette å gå i fjellet rundt.

Overnatting i airbnb her f.eks.


Valdresflya:
Jeg har lenge hatt lyst til å gå Besseggen, det er jo en sånn "må gå-tur", men jeg gidder ikke å gå i kø. Dessuten så tror jeg kanskje Besseggen fort kan bli en nedtur i og med at jeg har gått Romsdalseggen. Men det ser ut til at det er mange andre turmuligheter i området. For eksempel disse turene:
Dag 1: Knutshøe Ser den kalles mini-Besseggen
Dag 2: Bukkelægret  Gå fra Gjendebu til Memurubu.
Dag 3: Besshøe Et alternativ til å gå over Besseggen. Kanskje finner vi ut at det frister med Besseggen likevel.
Dag 4: Synshorn via ferrata Det hadde jo vært skrekkelig moro å prøve seg på en via ferrata.

Overnatting i turisthytter eller telt.Aurland
Eller kanskje vi skal ta en tur til Aurland? Mimre litt om gamle dager med å gå til Hovdunga - Blåskavla - Joasete. Kanskje en tur i Underdalsfjella. Og prøve zipline i Flåmsdalen.

Mulighetene er mange, det gjelder bare å bestemme seg.

Drømme må det i hvert fall være lov å gjøre. Og ikke minst håpe på et mirakel eller to. Koronafri sommer og at en daff kropp plutselig forvandler seg til en spreking :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar