25. desember 2017

God jul

Jeg vil få ønske deg 
God jul!

Håper du får en jul med god tid, rom og mulighet til å gjøre mye av det du liker best å gjøre i julen. Rett og slett en julefeiring akkurat slik du liker den.

For vår del så betyr det en lett blanding av familie, venner, mye god mat og julegodt, rolige dager med turer, lesing, passe på at både sofaen og tv'n har selskap, litt caching osv. 
Jeg har to uker ferie til gode som tas ut nå i slutten av desember så jeg kan virkelig ta livet med ro nå på slutten av året. Noe som også betyr at det ble veldig lite stress med juleforberedelser. 
Nå begynner jeg å få et ganske avslappet forhold til julen, så det blir ikke så mye styr uansett. Jeg gjør det jeg rekker, gidder, har lyst til og så får det være med det. 
Så lenge juletreet er pyntet, ribba er på bordet og nissene er plassert litt her og der, ja da er det jul :)
Plusser du på med noen filmer som blir sett for n'te gang og mye usunt og godt kan spises, joda da klager jeg ikke. 
Jeg regner meg som ateist så den kristne delen av julen hopper jeg stort sett elegant over. Her feires det mer at sola snur eller rett og slett koser oss med gamle tradisjoner. Uansett hva det er vi feirer så er det koselig med jul. det er helt sikkert. I tillegg til den religiøse delen så prøver jeg å styre mest mulig unna den amerikanske nisse. Her i huset er det fjøsnissen som regjerer.
Men noen amerikanere slippes inn, de er jo fine de og.

Og joda jeg kom i havn med de viktige tingene i år og. Jeg fikk til og med sett på hele Snekker Andersen, det er ikke ofte skjer. Mest fordi jeg ikke får med meg når den går. Grevinnen og hovmesteren hører jo også med, mens jeg har gått litt lei Tre nøtter til Askepott, men at den surrer og går i bakgrunnen, ja det hører med. Det er noe med å høre melodien og stemmen til fortelleren. 

Nå har vi fått inn Svensk tv igjen så egentlig burde jeg ha sett på  Kalle Ankas jul, men vi dro ut for å logge noen cacher isteden. Det var greit å få lufta seg litt mens ribba sto og godgjorde seg i ovnen. Og vi hadde tid til det.Dette bildet er noen år gammelt, Det er fra den gang det var skikkelig med snø før jul det :)
Selv om det regnet litt i går så har vi fortsatt snø på bakken. 5-10 cm tenker jeg. Nok til at det er lyst og trivelig, lite nok til at man kan gå overalt. 

4 kommentarer:

 1. God jul! Dere har det så koselig!
  To uker ferie på slutten av året er jo skikkelig luksus! Jeg håper inderlig at dere får masse fint turvær, så dere kan velge selv om dere skal sløve i sofaen eller komme dere ut og nyte :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Kjersti. Det blir nok noen cacheturer i hvert fall :)

   Slett
 2. God jul, Tove!
  Håper du får testa skia dine nå. Venter spent på neste blogginnlegg...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, det var det da. Venter nok en stund til før de testes

   Slett