28. august 2017

Strømsoddveien / Fylkesvei 178


Søndag bestemte vi oss for at vi skulle ta oss en biltur. I forbindelse med en noen av cachene jeg har besøkt tidligere så blir det anbefalt å kjøre Strømsoddveien. Noe jeg aldri har gjort. Nå bestemte vi oss for å finne ut hvordan det så ut i dette området.


 Vi prøvde oss selvfølgelig på noen cacher underveis. Cacheserien til Sognafaret om brøtning i området førte oss ned til elva flere steder og viste tydelig spor etter brøtning / tømmerfløting. 


Det var ikke vanskelig å forstå hvorfor dette stedet heter Tyttebærmoen. For her var det bare rødt i rødt i rødt så langt du kunne se.

Etter å ha kjørt ganske lenge uten å ha sett noe annet enn noen hytter så kom vi omsider til Stømsoddbygda der det var ganske mange hus. Eget kapell hadde de og. 

Solide "portstolper" / bord.
En kirke litt utenom det vanlige. 
Vi var innom flere cacher i Brøtnig-serien. Her er vi ved Hølfossen.
Tydelige spor etter arbeidet med å unngå at tømmeret skal sette seg fast her. 

For meg som husker det var tømmerfløting i Lågen (Numedalslågen) så virker det nesten umulig å se for seg at tømmeret har kommet seg nedover denne elva. det er jo ikke noe vann her! Bare masse stein.
Cachene var lagt ut ved det ene idylliske stedet etter det andre. Frisvatn med Nautskadfjell i det fjerne.
Info om kulturhistorie underveis.

Murer som er bygd opp for at både vann og tømmer skal holde seg i elva.
Som sagt, det er ikke mye vann å flyte på her.
Elgvad så stille og så plutselig over i et fossestryk


HistorieBuvatn og Nautskardfjellet. Her skulle vi så absolutt satt oss ned med kaffe og te og noe godt attåt. Men vi begynte å bli veldig sultne så valgte å kjøre videre.

De visste råd for å få nok vann i elva, demninger :)

Det var en gang.

Dette må vel være Bukollen? Det ser i hvert fall ganske så umulig å bestige. Det er en grunn til at jeg fortsatt ikke har vært der ;)
Nautskardfjell har jeg derimot vært.

Og så kjørte vi ned til Gulsvik og "sivilisasjonen" igjen og spiste en god middag på Hallingporten. Før vi godt fornøyd med dagens tur i nytt område og 15 nye smilefjes på cachekartet satte kursen hjemover igjen.


1 kommentar:

  1. Kjempefint å kjøre den veien. Og ekstra moro med alle historiene og cachene!
    Bukollen på onsdag høres jo helt riktig ut nå 😉

    SvarSlett