11. april 2017

Geocaching - Bytteting

Bytteting. Er det noen som bryr seg om bytteting?
Jeg har aldri brydd meg om byttetingene som ligger i en geocache. Men jeg har jo forstått at bytteting er noe som hører med i geocachingen. Så da vi skulle legge ut våre første geocacher så puttet vi selvfølgelig også boksen full med bytteting.Vel – boksen var ikke så veldig stor da ;) Nå syns jeg det er vanskelig å finne passende bytteting, de skal være små for å få plass i boksen, de skal ikke koste for mye og de bør jo også falle i smak osv. Nei, jeg har fortsatt aldri handlet på Ebay. Jeg er forøvrig elendig på dette med å kjøpe gaver sånn ellers også så det er kanskje en sammenheng der at jeg syns dette med bytteting er litt pes.

Nå oppdaget jeg jo etter hvert at det er veldig mange cacher som ikke har bytteting og ikke minst så er det veldig mange cacher som er for små til å ha plass til bytteting. Veldig smart ;) Så etter hvert begynte også jeg å legge ut cacher som var for små til å ha plass til bytteting, da slapp jeg å tenke på det :) På trailene våre så har jeg litt begge deler, en god del pet-rør eller noe sånt, men det er også alltid noen større bokser som inneholder bytteting. Fordi jeg tenker at det skal være noe spennende å se fram til hvis underveis det er noen unger som også er på cachetur. Men så var det det da, er det egentlig noen som bryr seg om disse byttetingene? Er det unger som besøker cachene. Eller mer korrekt, er det noen unger som besøker cachene våre? Vi har jo som kjent ikke plassert boksene våre på steder der det flommer over med besøk ;) Så jeg må innrømme at jeg har begynt å tenke i de baner at det er bortkastet og unødvendig å putte oppi bytteting – helt til det dukket opp en serie logger i fjor sommer. Da fikk jeg logger fra et besteforeldrepar som var på cachetur med barnebarn. Unger på 3 og 5 år som gikk hele veien og jeg må si det var imponerende for turen er på en god del kilometer. Men i disse loggene kom det stadig noen ord og bilder om at det var stas med bytteting :) Det var faktisk moro å få disse loggene. Jeg følte nesten at jeg hadde gjort en god gjerning ved å legge inn noen bytteting her og der.

Så da får jeg vel bare fortsette med å kikke etter nye bytteting hver gang jeg er på handletur da. Ja, for det blir gjerne til det at jeg alltid kikker innom slike butikker som kanskje har aktuelle bytteting å selge når jeg er på handletur. I fjor tok jeg for øvrig og ryddet på loftet og gikk igjennom leker etter ungene. Plukket ut en del småting der jeg tenkte jeg kan legge i noen cacher :)


Og så må jeg huske på at ikke frostsikre bytteting skal plasserers i cacher som er enkle å nå. Jeg har nemlig vært så smart (ironi) å plassere ut 3 stk såpeboble-flasker. Så i fjor høst måtte jeg ta meg en runde og sjekke alle cacher med bytteting for å se om de fortsatt lå der. Ikke husket jeg hvor jeg hadde lagt dem og ikke visste jeg om noen hadde tatt dem med seg. Så da ble det noen km å gå da.... Jeg fant to av dem og så krysser jeg fingre for at det 3. var plukket opp og ikke ligger i en av de cachene jeg ikke orket/rakk å gå til.

2 kommentarer:

 1. Den tanken har slått meg også,bytte ting eller ei. Siden jeg startet med denne boksejakten etter at mine unger var blitt så store at de bare en sjelden gang vil være med meg på tur. Men en venninne har to unger i "byttetingalderen" og setter stor pris på småting i bokser. Så jeg har noen med og noen uten. Det er vel kanskje de sporbare sakene som blir mer interessante for oss litt eldre. Da er det jo kjekt med noen bokser en får lagt de igjen i. Jeg har kommet til den konklusjonen at variasjon er tingen om en skal ha en vellykket cache dag. Ha en riktig god påske med eller uten caching!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det har du vel rett i, det med TB'r. Nå bryr jeg meg like lite om TB'r som med bytteting, men forstår at det er viktig for mange andre.
   God påske til deg og :)

   Slett