28. januar 2017

Vunnet i Lotto?

Neida, jeg har ikke blitt Lotto-millionær, selv om drømmen er der og planen om hvordan  den skal brukes er klar. Eeeeeh jeg må forresten vinne mange millioner ;)


Det dukker alltid opp nyhetssaker om influensa i løpet av vinteren. Og det var da jeg spurte meg selv: Når hadde jeg influensa sist? Ja si det? Jeg tror neimen ikke jeg har hatt influensa noen gang??? Nå er det vel en vanlig feil at man sier det er influensa når en har en kraftig forkjølelse, men jeg holder meg til utsagnet om at når man tror det er influensa, så er det forkjølelse. Når du har influensa så er du ikke i tvil om at det er akkurat det du har. For øvrig så har jeg ikke vært så forkjøla at jeg har trodd det har vært influensa heller noen gang, når jeg tenker meg om. Ja i det hele tatt så.... Joda jeg er stadig vekk småsnufsete. Lurer litt på om det er et eller annet jeg reagerer på? Og joda jeg opplever stadig at jeg tenker at nå blir jeg forkjøla, men dagen etter så er det over allerede. Selvfølgelig, jeg blir forkjøla innimellom jeg og. Men det er neimen meg ikke mange gangene det har vært så ille at jeg har holdt meg hjemme fra jobben. 3-4 ganger på 15 år? Selv om det ikke er morsomt å sitte i en skranke når nese og øyer renner, så går det og ;)

Og så begynte jeg å gruble videre. Når har jeg vært sjuk? Hmmm, ja når var jeg sjuk??? Joda jeg klager stadig på vondt både her og der, men det er jo da snakk om småvondter. Jeg er egentlig aldri ordentlig sjuk? Og ikke har jeg brukket verken bein og armer. Av barnesjukdommer som alle rundt meg fikk, var det bare kusma som beit på meg. Jeg tror jeg har blitt dårlig pga mat 2-3 ganger, men det går jo over etter et døgn og så husker jeg at jeg gikk glipp av en bursdag da jeg var sånn ca 10 år pga omgangssjuke.

Ja til og med fødslene mine er det ingen grunn til å snakke om. Den ene var jo setefødsel med epidural-bedøvelse så den merket jeg jo ikke en gang :) Så det utsagnet som stadig serveres om at "de skulle bare ha gått igjennom det å føde, så hadde de visst hva smerte er" er noe jeg ikke forstår så mye av og jeg sier det i hvert fall ikke selv.

Ok, jeg har jo psoriasisen min. Den kan være ille nok den, men den er likevel av det snille slaget siden jeg bare har den innimellom og bare har den på noen få steder. Og hadde jeg vært flinkere til å stelle den så hadde den heller ikke vært så ille. Og om jeg hadde giddet å brukt hansker når jeg smører på kortison-salven så hadde jeg kanskje sluppet av hendene mine nå ser ut som svisker... 

Men jeg har faktisk gått igjennom hele 3 operasjoner! Selvfølgelig var de av det enkle og ufarlige slaget ;)

Og for noen ås siden fant jeg ut hva det er å ha vondt i ryggen. Men det gikk heldigvis over i løpet av noen dager, tror jeg :)

Mulig jeg bare har fortrengt de gangene jeg har vært sjuk, det er jo ikke noe å huske på egentlig, men jeg kommer altså ikke på noe særlig. Og så jeg som har så mange usette filmer. Jeg bare venter på at jeg skal bli akkurat passe sjuk sånn at jeg kan ligge på sofa'n og se på film hele dagen med god samvittighet. Vel da har jeg noe å gjøre når jeg blir pensjonist :)  Jeg sitter nå forresten mye foran tv'n nå og - det er jo så mye sport! Så da kan jeg ikke se på film i tillegg.

Og det beste av alt, ungene har heller ikke vært mye plaget med sjukdom og skader :) Jeg burde helt klart vært bedre å sette pris på at vi er såpass friske hele gjengen.  Bank i bordet og alle slike ting for at det fortsetter slik :) Ok jeg vinner aldri mer enn ca 50 kr i året i Lotto, Flax eller slikt, men det å slippe så lett unna sykdom og skader er vel jammen meg minst like stort som å bli Lotto-millionær  :) Jeg må bare lære meg til å tenke så langt :)

6 kommentarer:

 1. Da er vi jammen to! Men jeg tror at de som er mye "syke" og mye borte fra jobb, kjenner ekstra godt etter om morgenen om de kanskje kunne være hjemme med en bitte liten bismak på samvittigheten. Det er jo alltid de samme som er borte fra jobb, alltid de samme som har ett eller annet å skylde på når det er behov for et ekstra skippertak. Jeg er like forundret når jeg tilfeldigvis møter de som er syke med en tredagers eller en sykemelding på butikken. De er freshe og pigge. Handler i vilden sky og har mange planer før de skal tilbake på jobb.

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, det er nok stor forskjell på smerteterskel og grense for når man er for sjuk til å gå på jobb. På den annen side så er det så mange forskjellige sjukdommer som man "ikke ser" og man behøver ikke nødvendigvis være frisk nok til å gå på jobb selv om man kan gjøre andre ting. Og jeg har atskillig flere dager med sjukefravær enn jeg liker, når jeg sjekker det.
   Poenget mitt var overraskelsen min over at jeg aldri har hatt influensa og egentlig ikke noen andre sjukdommer heller. En forkjølelse sånn ca pr år teller ikke.

   Slett
 2. Vi har vunnet i livets lotteri, vi som er født i Norden, ingen tvil.
  Jeg er også frisk som en fisk, noe som heller ikke er en selvfølge. Helsa er det viktigste vi har, og jeg må si jeg syns det er trist å se hvor usunt mange lever.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi har mye å være takknemlige for :)
   Leve sunt? Jammen, det er jo så mange gode kaker som må spises og en sofa som trenger selskap.....

   Slett
  2. Nettopp 😂 Hvorfor ikke ta deg en sigar og en akevitt i samma slengen, slik som jeg 😉

   Slett
  3. Vi koser oss begge to :)

   Slett