3. januar 2017

På spor etter Kaptein Granskjegg

Det gjelder å bruke de siste dagene av juleferien godt.
Oppe ved Skjerva ligger det 7 skjemmende grønne (ok 6 + 1 ?) bokser som er ganske uoppnåelige å få logget. Og det er irriterende. Alle (bortsett fra en som jeg skal ta etter hvert)  de andre cachene på åsen er jo logget for lenge siden. Men saken er altså at her har CO bestemt at disse skal man bruke båt /kano / kajakk for å kunne logge disse.
I hvert fall 3 av dem, for de er plassert på øyer. Og i tillegg er de plassert på bakken sånn at de skal være borte vekk under snøen om noen skulle være så frekke å prøve å jukse ved å gå over isen vinterstid.

Vi har ikke kano, vi har ikke stativ på bilen sånn at vi kan få fraktet en eventuell lånt farkost dit og vi har aldri padlet så jeg er stygt redd for at vi hadde blitt veldig våte og sannsynligvis ikke kommet fram om vi hadde prøvd. Så tanken på å jukse med å gå over isen dukket opp i fjor vinter. Men da var ikke isen sikker og jeg må jo innrømme at jeg er veldig skeptisk til å gå over isen. Men nå er det bare ei uke siden jeg fikk logget en annen cache ved å gå på vannet. Ja det føltes virkelig som å gå på vannet for isen var så blank og fin at jeg så knapt at det var is.  Isen der var solid, dessuten så var det bare 30 cm til bunnen så om den skulle briste så var det jo ingen fare.
Vannene rundt Skjerva er atskillig dypere. Men en tanke hadde altså slått rot.

Jeg sjekket med en geocacher som også er ivrig fisker om han visste om det var trygg pilkeis der nå og fikk til svar at det var det. Bare noen dager etter så jeg at  noen geocachere som hadde tenkt samme tanken la ut bilde av hele familien på skøyte- og cachetur. Her var det bare å benytte muligheten og komme seg av sted før snøen kommer. Så Barfi og jeg pakket sekken og kjørte opp på åsen.
På med de nyinnkjøpte broddene. Disse er egentlig kjøpt til PE str 44-48, men passer til mine sko som er str 40. Forstår du hvorfor jeg  har vært skeptisk, Kjersti? Ok, de er muligens litt store, men fungerer i hvert fall greit og er helt klart gull verdt på dette føret som er på veier og stier her nå.
Vi holdt oss på landjorda fram til den første cachen.
Utfordrer jo ikke skjebnen før jeg må. Fortsatte på veien litt til i retning den andre cachen, men så var det på tide å kaste loss og komme seg ut på de sju hav. Isen så virkelig solid ut, tror den var minst 15 cm tjukk og jeg hadde sett en pilker ute på isen så jeg følte meg trygg.
Og du og du så lett det er å gå da gitt. Flatt stuegolv og gå akkurat der det passet, bare med korte avstikkere inn på land for å logge cachen. Cachene  var stort sett gjemt under stein og rot, og for en geocacher så var det enkelt å se hvor de var gjemt. Og den lille snøen som lå der var ikke noe hinder.
Sola skinte, det var stille og fredelig - eeeeh helt stille var det visst ikke. For plutselig hørte jeg et brak og så et nytt smell på en annen kant. Det smalt og knaket og jeg ble litt bekymret, men konkluderte med at selv om det smalt i isen så var det ingen fare. Fascinerende at isen lager så mye lyd.
Barfi og jeg koste oss med matpauser og jakten på Kaptein Granskjeggs bortgjemte skatt. Jeg har sagt det før, det er vakkert i dette området, året rundt. Det ble til slutt en tur på ca 9 km.  Det var veldig godt å få omgjort de grønne boksene til smilefjes, men samtidig så er jeg litt lei meg for at vi ikke har hatt mulighet til å padlet denne turen. En padletur her en solskinnsdag om sommeren eller høsten må jo bare være helt fantastisk.


Noen flere bilder:
Det var sprekker i isen og de viste at isen var tjukk.
Det var mange spor etter pilkere Spor etter geocachere?
 På vei til neste geocache
Barfi ble veldig ivrig her. Kanskje hun så ei mus?
 Jeg satte noen spor, jeg og.
 Mens jeg ofte gikk et stykke i fra land, la jeg merke til at Barfi ofte holdt seg inne ved land. Instinkt som sier at det er tryggere der?
 Kanskje skatten ligger på denne øya?
Juletre?
 
Det er mange små hus/hytter fra gammelt av som fortsatt er i bruk her. Et fint sted med mye historie.
 
Da er hele 12 cacher logget i 2017. Summeringen av geocacheåret 2016 finner du her.

4 kommentarer:

 1. Så merkelig, denne padlerunden har jeg og Åse snakket om i jula. Tenkte vi skulle ta den en fin sommerdag ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det bør dere absolutt gjøre. Det er veldig fint der :)

   Slett
 2. De broddene er gull verdt, men jeg hadde neimen ikke følt meg trygg utpå isen! Er litt pysete slik.
  Ellers må jeg si det var en fin måte å avslutte juleferien på. Nydelige og spesielle bilder fra en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. De broddene ble egentlig kjøpt til PE, men var i det snaueste laget. Passet greit på mine sko så derfor overtok jeg dem. De er nok i det største laget, men fungerer greit og ja, det er luksus å kunne å tur uten å bekymre seg for om jeg sklir. Jeg tok av meg disse skoa for å ta bilde av dem og sekundet etter lå jeg så lang jeg var :(
   Isen var veldig solid så det var ingen fare, men jeg er også veldig skeptisk til is hvis jeg ikke vet at andre har sjekket den grundig.

   Slett