26. desember 2016

Julefreden har senket seg

Jeg ønsker alle som stikker innom bloggen min, fortsatt GOD JUL!
 
Her har julefreden senket seg og det er nå det er stas med jul for min del. Uansett hvo mye eller lite jeg "gjør til jul", med mine elendige husmor- og kokkeegenskaper så blir julaften en dag med mye stress for å få ting klare til julemiddagen. Joda juleribba ble svært så god den og svora ble knasende sprø. I hvert fall deler av den ;) Ja, jeg tror jammen meg jeg endelig har løst koden med å få til karamellpuddingen også :) Så selv om julekvelden er kos med familien samlet og god mat så er det først når oppvasken er tatt og ryddet bort 1. dag jul at julefreden senker seg. Ja for på julekvelden vil jeg kose meg, så her lempes bare all oppvask inn på kjøkkenet og så lukker vi døra. Kanskje nissefamilien dukker opp og gjør en god vennetjeneste i løpet av natta? Eeeeeh ikke det nei, det ble visst ikke tid til å sette ut noe julegrøt...

 I det siste rest av oppvasken var ryddet vekk så viste himmelen seg fram knallrød, vakker og fin. Mye finere i virkeligheten enn på dette bildet.
 
Og nå er tiden inne for å bare kose seg resten av jula. Nyte det å sitte i ei julepynta stue, forholdsvis ryddig, lese bøker, se på julefilmer og spise god julemat og julekaker.
 
og ikke minst, kose meg med en god kopp te. De er gode på innpakking i Japan. Denne teen må jo være god :)
Men du og du så mett en blir av all denne julematen! Her må en visst til med de gode forsettene om mer bevegelse og det lenge før jula er over.
Det ble jammen meg noen julegaver på meg i år og. Det er noen snille og gode unger og svigermor jeg har :) Takket være noen av dem så kommer jeg til å få følge av Midthun-nisser i 2017 også, jeg er så glad i Midthun-nissene :) Junior har laget vanilje-essens. Han overrasker stadig :)  Så fikk jeg ei bok som heter "Krigsseilere, å overleve freden". Jeg har lest pappas bidrag tidligere og det  var en sterk opplevelse.

 
 
Jeg har faktisk fri i ca 2 uker og i minst 1 av dem er det ingen i huset som skal på jobb, dette betyr at jeg kan sove så lenge jeg vil. Det kaller jeg luksus og god jul det!


2 kommentarer:

 1. Fortsatt god jul til dere også :)
  Nå er jo jeg så bortskjemt at det eneste jeg trenger å gjøre på selve julaften, er å pynte bordet. I år rakk jeg ikke engang å gjøre det, da mamma tok styringen siden jeg holdt meg ganske horisontalt. Men jeg skjønner godt at det blir styr og stress når man står for middagen, og at man egentlig ikke får slappet av før den er både fortært og ryddet bort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hender jeg angrer på prinsippet mitt om aldri å reise bort julaften ;) Men det blir jo alltid jul, ja bortsett fra det året ribba viste seg å være sur. Det ble en stusselig julemiddag.

   Slett