20. juni 2014

JUNI-småplukk

WP_001846 juni-Barfi 019

Barfi nekter rett og slett å være inne nå for tiden. Vanligvis ligger hun jo stort sett ute hele dagen. Men vi tar henne inn hvis alle er borte og vi tar henne inn om natta. Ikke nå lenger. Er hun inne nå så bare går hun og piper og “sier# hun vil ut. Så ja, hun får ligge ute også om natta. Jeg forstår henne jo, det har vært varmt den siste tiden. Det har til tider vært veldig varmt inne. Ingen tvil om at det må være deilig avkjølende å ligge på bakken. Bare prøv selv.

juni-Barfi 015

Men det hender jo at det er “besøk” på jordet nattestid, disse to f.eks. Da gir Barfi høylytt beskjed om at de befinner seg på feil sted og Barfi må inn uansett om hun vil eller ikke. Vi har jo naboer som prøver å sove….juni-Barfi 002

Nå har den værste varmen gitt seg så i går da jeg dro på jobb tok jeg Barfi inn da jeg skulle dra. Dessverre hadde jeg glemt noe og måtte inn igjen. Gjett hvem som kom løpende og smatt ut? “OK, så skal du få være ute i dag også.”

juni-Barfi 026

Nora er stadig på besøk og inviterer til lek. Barfi er langt i fra så ivrig på leken og “svarer” som regel at det gidder hun ikke.

juni-Barfi 050 

I går da jeg var ute og vasket bilen så så jeg at Barfi var ivrig med og løp både foran og etter Nora. Koselig det å se de i farta. Tok ingen lekebilder.

Formen til Barfi, for de som lurer på det, ser for meg ut til å være god. Men så ser jo ikke jeg sånt da….  i har fortsatt ikke vært i nærheten av et ag-hinder og heller ingen store hunder. Og som nevnt er det ikke mye lek med lille Nora heller. Vi går turer og vi prøver å jogge ganske mye på disse turene. lever i håpet om å bedrer kondisen til både meg og barfi og stramme inn livvidden også. Kondisen min har blitt litt bedre, mens det går sørgelig smått med denne livvidden. Her må man inn på gram-nivå for å kunne skimte antydning til bedring…. Sukk!!! Kanskje travle dager på jobben og liten tid til spising/småspising kanskje hjelper litt?

På mandag dro vi som avtalt til Turid for en liten sjekk. Håpet mitt var at hun skulle konstatere at her var det intet å finne denne gang. Og det ble nesten sånn. Nå oppdaget jeg lørdagsmorgenen at Barfi haltet litt på det ene frambeinet.

WP_001837

Vi hadde gått og tråkket i et hogstfelt kvelden før, kanskje det skjedde noe der? Turid mente det var en liten forstuing. Ellers så fant hun ingen låsninger eller noe annet nytt. Men ryggen er fortsatt sånn den har vært hele tiden,  altså litt stiv og støl. Og mottakelig for massasje. Men altså ingen andre vondter Smilefjes Ja, bortsett fra denne framfoten som nå er bra igjen. Hurra! Men at Turid stakk henne i foten, nei det syns Barfi er helt forferdelig!!! Tenk å gjøre noe sånt da? Pingla-Barfi viste fram sitt sanne jeg Smilefjes som blunker

WP_001845

Tja, hva skal en si? Er Barfi ei vaktbikkje eller ikke? Det kommer ikke en lyd om det kommer folk på tunet vårt. Det hadde jo ikke akkurat gjort noe om hun spanderte et boff eller to når det kom besøk, enten det var kjentfolk eller uønskede selgere. Kommer det derimot en fremmed katt = alle andre katter enn vår egen, så bryter det yt et svare spetakkel. Det gjorde det også en kveld og vi tenkte at det sikkert var en katt på besøk. Det var ganske seint på kvelden så Per Even gikk ut for å få henne til å slutte = ta henne med inn, det var jo etter den tiden da det bør være stille pga naboen som kanskje skal legge seg. P E hørte det freste under bilen inne i det åpne vognskjulet og Barfi sto foran og bjeffet som bestatt.  Han syns det var litt rart at katten ikke hadde stikki opp i et tre eller noe. men da han bøyde seg ned for å se etter så så han at dette var ingen katt, men derimot en hissig grevling som syns Barfi kunne gå et annet sted! Naboen fortalte også at de hadde sett Barfi jage en grevling på jordet en annen dag. Altså dyr og folk har ingenting å gjøre på jordet vårt, da er Barfi vaktbikkje god som noen. Dyr på tunet får også klar beskjed om å komme seg vekk. Mens folk av alle slag ønskes mer enn velkommen inn på tunet og sikkert inn i huset også selv om vi er borte…

Hvem vil vel dra på IF-AG-treff når man har muligheten til å male hus? Treff er jo hvert år, mens hus males i følge reklamen kun hvert 12. år.

WP_001844

Selvfølgelig velger man da å bli hjemme for å male! Agility-kurset i Andebu hadde jeg jo avlyst for lenge siden. Det var jo dessverre blitt helt uaktuelt for vår del. Men jeg fikk spørsmål om jeg ville stikke innom for å være med på den morsomme og ikke-slitsomme delen på lørddagskvelden. Og det hadde jeg lyst til. Men så var det denne leiligheten min som må males i sommer og akkurat denne helgen var vi 3 stk som kunne holde på med det. Ja så da ble det 2 lange dager med maling i solsteika istedenfor en trivelig kveld i Andebu. Og fortsatt er vi ikke helt ferdig.

WP_001843

Noen fikk jobbe fra lift, mens andre måtte holde tunga rett i munnen på et vaklevorent stillas..

Caching har det blitt lite av i det siste. Og bedre blir det jo ikke når man er så sløv som det jeg er…. Jeg var en tur i Stavern og hadde med meg Barfi. Da passet det jo fint å besøke en cache eller to når jeg likevel måtte lufte Barfi. I Stavern så har de lagt ut nye cacher på nesten samme steder som vi har logget før.

WP_001818

Nå var planen og gå opp på toppen der Signalen står. Her måtte vi løse en enkle oppgave for å finne de rigtige koordinatene. Oppgaven var som sagt enkel.

WP_001822 WP_001825

Jeg syns resultatet val litt overraskende langt unna, men samtidig så hadde jeg lest tidligere logger som sa: stol på koordinatene! Så vi trasket nå av sted, Barfi og jeg. Bushet litt og fant noe som passet til hintet, men ikke på riktige sted. Vi ga opp. Men så tenkte jeg litt og da vi skulle dra hjem så fant jeg ut at vi kunne gjøre et nytt forsøk og leite litt mer ut i fra hintet. det viste seg å være håpløst. Ok da, EN cache må jeg logge. Så da tok vi turen opp til Nordre blokkhus og logget enkelt den nye cachen som der. Da jeg kom hjem den kvelden og skulle skrive inn i loggen på internett så kikket jeg på nytt på oppgaven på cachen vi ikke hadde funnet. Og hva ser jeg da??? Joda oppgaven gikk på at man skulle regne ut resultatet av noen tall som sto på informasjonstavla. Tallene fant jeg enkelt. men det jeg overså fullstendig var at det mens det ganske riktig skulle være minus i det første regnestykket så skulle det ikke være minus i det andre regnsetykket også, noe jeg brukte, neida her skulle det jo være PLUSS. Hallooooo!!!! Ikke rart at jeg ikke fant noe fornuftig sted for denne cachen. Når jeg nå regnet riktig så ser jeg jo at koordinatene virker mye mere logiske. Det var nesten så jeg satte meg i bilen og kjørte nedover igjen bare for å leite på riktig sted. Snakk om å være sløv!

WP_001830

Men været og utsikten var i hvert fall fint Smilefjes

WP_001850 WP_001851

Endelig har jeg fått meg en sånn fin pion. Har hatt en annen pion i noen år, men den er ikke “sånn ordentlig pion” sånn som jeg husker fra naboens og bestemors hage.

 

3 kommentarer:

 1. Godt å høre at Barfi er så godt som frisk! Litt midlertidige vondter må man bare regne med, firbeint som tobeint. Hovedsaken er at vi fungerer jevnt over :)
  Jeg tror Nairo gladelig lærer Barfi hvordan man skal være vakthund altså! Nåde den som befinner seg på tomta vår, på jordet i nærheten av tomta vår, på riksveien forbi tomta vår eller tomta til naboen tvers over veien. Det skal bjeffes uansett om det er kjente (til og med vi som bor her!) eller ukjente, folk eller dyr, gående eller syklende. Bør det bjeffes, så skal det bjeffes.
  Noen ganger er geocaching bare irriterende, sånn som når man gjør sånne slurvefeil :) Men, da har du nok en cache å logge neste gang du er i de traktene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, takk for tilbudet, Nairo. Men tror vi avslår. Barfi bjeffer nok mer enn nok som hun gjør, hun også. Så får heller alle og enhver på to bein bli ønsket stille og vennlig velkommen :)

   Tove

   Slett
 2. Så kjekt å høyre at Barfi er bedre!!!

  SvarSlett