27. januar 2014

Treningsdagbok-Kløfta 26.januar-14

Dette her går bare ikke! 

Årets første ag-stevne. Jeg dro dit med bange anelser. Vi har ikke trent så mye de siste 2mnd, men enda verre er at de treningene vi har hatt ikke har vært så veldig overbevisende. Det har ikke vært noe problem å holde følge med Barfi, for å si det pent. På lørdag så tenkte jeg at vi skull gå ut å trene litt fart. Rett og slett bare springe fort rett fram og belønne dette. Vi begynte med litt lek som Barfi syns var morsomt en liten stund. Og så begynte jeg å springe litt. Men hvorfor i all verden skal jeg springe? var Barfis svar på dette. Så jeg hadde som sagt ikke så store forhåpninger til dagens stevne.

H2M

Vi begynte med hopp denne gang. Det kan jo være en god start, ikke vippe og ikke bom. Men her ble det bare kaos. Hjelpe meg for en bane. Her var det mye rundt-hinder. Jeg sleit veldig med å lære meg banen og ikke greide jeg bestemme meg for hvordan jeg burde føre. Vi skulle starte nesten sist i klassen av ca 20 påmeldte, så jeg tok ikke ut Barfi før kl M begynte. Men da jeg gikk bort til innroperen og sa i fra at vi var der så fikk jeg beskjed at jeg skulle starte som neste hund allerede! mange løpetisper og som ikke møtte. Og vi som ikke hadde begynt å varme opp enda. En kort spurt og så av med klærne og så stille seg opp. Banen var satt opp med et rundt-hinder allerede som nr 2. Dermed var det ikke mulig å skape noe fart før startstreken. Og det gikk TREIGT hele banen. Tror ikke vi fikk opp noe som lignet en gang på fart i en eneste del av banen. Glemte banen gjorde jeg også. Over 30 tidsfeil! og mindre enn 2 m/sek. Har aldri gått så seint før. Ok vi kunne kanskje skylde på kaos start og satse på at dette bare var «oppvarming»?

4. plass (15) 32,9 tidsfeil, Gj.sn.fart:1,84 m/sek. Dommer Kristin Bjørnelykke

AG2

Stovner-ag.1008683_212201808984281_124157136_o

En mye bedre bane. Egentlig ganske fin, selv om det var et par momenter som vi ikke er gode nok til å løse med fart og fin flyt. Og så var gleden stor over at vippa ikke var med. Men hva hjelper det når slalommen går i sirup, bommen går i sirup Det var samme problem her at hinder nr 2 var et rundt-hinder som dreper muligheten til å dra med litt fart i fra start. Og vi går generelt treigt hele banen her og. Selv om jeg syns det gikk bedre her enn i hopp. Men jammen så ble det de samme 30 tidsfeilene her og. Og resultatet viser at vi gikk akkurat like seint.

2.pl (10) 30,65 tidsfeil, Gj.sn.fart:1,92 m/sek. Dommer: Peter Holmberg

Lag M

Stovner-lag.1496436_212201828984279_963515977_o

Her fikk vi en kjempefin bane. En start med muligheter til å lage fart og fin flyt hele veien. Men en del krappe svinger her og der som også dreper farten. Og fortsatt uten vippe. Nå var jeg nervøs før start. Men jeg bestemte meg for at målet mitt skulle være å få max 10 feil (tidsfeil). Jeg kan fortsatt jobbe MYE bedre på start for å få opp farta der. Det blir bare sånn halvhjerta forsøk. Deler av løpet gikk ganske bra. Men slalommen gikk fortsatt veeeeldig seint, det gikk litt bedre over bommen, Barfi hadde jo gått den en gang før. Jeg presset nesten Barfi til å ta et hinder 16 feil vei så det ble en panikkstopp der og så begynte jeg å lure på hvor vi skulle etter hinder 17. Der vi faktisk skulle rett fram til mål begynte jeg å se etter om vi ikke skulle i en eller annen vinkel.  Fasiten viser nok et håpløst treigt løp. 

Disk på laget,34,76 tidsfeil. Gj.sn.fart:1,75 m/sek. Dommer: Peter Holmberg,

Oppsummering:

Dette var en helg med utrolig mange disk. Det samme hadde skjedd i Langesund, der det var agilitystevne for kort tid siden. Det virker som at dommerene har bestemt seg for at nå får noske agility-utøvere skjerpe seg og takle litt flere utfordringer. Men om det er riktig at det skal være slik i alle klassene, også kl 1, vet jeg ikke? Jeg dro hjem med 3 elendige løp i bagasjen, men med 2 gode plasseringer, nemlig 4. og 2. plass. Rett og slett fordi alle de andre i klassen disket.... I lag kl Mellom så disket ALLE lagene. Rart for banen var så absolutt ikke vanskelig, men det var tydeligvis noen «fristende» hinder som mange var bortom som ikke skulle tas akkurat da eller den veien. Jeg dro hjem – nok en gang - med det store spørsmålet: Skal vi fortsette med dette her??? Over 30 tidsfeil! En hund som lusker seg over bommen (og vippa) tasler gjennom slalommen og viser liten glede over å springe. Er det jeg som dreper farten eller er det noe galt med henne? Er det fordi hun er for feit og har altfor dårlig kondis, er lat eller syns hun rett og slett dette er gørrkjedelig eller skummelt? Jeg syns dette var moro så lenge vi greide oss med 0-15 tidsfeil og jeg så litt fart og forbedringer på trening, men å fortsette med 30 tidsfeil, da er dette bare tull og ikke morsomt lenger. Dette er jo det dårligste vi noen gang har gjort. Ok det sier kanskje noe om vinterens trening eller mer riktig, mangel på trening… Jeg har allerede meldt oss på to stevnedager på Moelv om 2 uker. Jeg er veldig i tvil om jeg skal gidde å dra.  

Jeg tror jeg for en gangs skyld skal høre på råd og har bestilt time hos ei dame de andre skryter veldig av, for å undersøke om det kan være noe galt/smerter som gjør at hun går så treigt. Jeg tror det vel egentlig ikke, har nok mere tro på årsaken er dårlig trening og vekt-/kondisproblemer og at hun ikke syns dette er så moro. Men det kan jo være greit å utelukke noen faktorer. Og så far jeg ta et oppgjør med meg selv deretter. Enten skjerpe meg noe kraftig eller så kutter vi ut å dra på stevner.

3 kommentarer:

 1. Usj, kjedelig når motivasjonen svikter :/ Men jeg syns dere jobber godt fordet jeg da, ihvertfall høres det sånn ut for meg som kan så lite om agility :) Kanskje det går an å fokusere på annen grunntrening en liten stund og ikke så mye på agility? Om du skjønner hva jeg mener? Kondis, styrke, kanskje hoppteknikk? Godt mulig du gjør alt dette allerede altså, men bare har lært av meg og Thorvald at det kan være godt å ta noen skritt tilbake når ting butter, da går det fortere frem igjen :)

  Og det hørtes ut som vanskelige baner når så mange disket!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har i hvert fall helt rett i at vi burde trene kondis og styrke. Men så var det meg og latskap, dørstokkmila og 100 unnskyldninger da....

   Jeg gjorde alvor å dra til "ei dame" har vært der nå. Og noe av årsaken kom fram der. Kommer mer om det i et eget innlegg.
   Tove

   Slett
 2. Så kjedelig når det ikkje stemmer! Håper denne dama fann ut noko interessant - men det ser det ut som ho har, så no skal eg lese dei nyaste innlegga dine om det :)

  SvarSlett