7. august 2013

Treningsdagbok–Finstadbru / Nes 3. og 4. aug. -13

Så var sommerferien over og vi var igjen klare for ag-stevne. Vel, klare og klare, akkurat det var vel det store spørsmålet. Var vi klare? Jeg har sett tidligere at det kan være nyttig med en pause og at første stevnet etter en sånn pause har gått ekstra bra. Denne gangen må jeg si jeg var veldig usikker på hvordan det kom til å gå. Vi skulle i alt gå 6 løp denne helgen. Lag, ag og hopp x 2. Med tanke på de problemene vi har hatt med å komme over bommen, så så jeg for meg at det første lagløpet kom til å gå smått og så ble det bedre etter hver. Vel – det ble ikke helt sånn. Jeg kan bare slå fast at hele lørdagen var elendig. Søndagen ble heldigvis litt bedre, men fortsatt sørgelig mye tidsfeil. Været var i utgangspunktet knallvær med sol og varme. Ret og slett altfor varmt spør du meg og lummertog klamt på lørdag. Og det endte da også med regnbyger og tordenvær som gikk over innen vi skulle ut i banen igjen. Sødag var det bare sol, sol og sol. Og jeg har fortsatt ikke lært. Solkremen som jeg tok på lørdagsmorgen hjelper sørgelig lite på søndag…. Denne helgen var det hele 6 islandshunder som deltok på stevne og så var det Aragon og Barfi som forsvarte lapphundenes ære. En trivelig helg med mange kjentfolk utenom klubben også med andre ord.

Lørdag: det var danske dommere, Bonnik Bertelsen og Maj-Brit Crone på lørdag, men jeg er litt usikker på hvem som hadde hvilke løp. men de satte baner med mye “rundt-hindre”

Lagløp M:

Det gikk ikke så aller verst på bommen og over vippa gikk det jo så det suste! Det var kanskje nettopp det som var noe av problemet for resten av helgen? Men det gikk seint i slalommen og sikkert resten også. Jeg husker egentlig ikke helt hvordan vi gikk. Bortsett fra at det var en litt kjelkete start så vi begynte veldig treigt. Det var i det hele tatt en litt kjelkete bane og med en superskummel felle. Oppgangen på bommen og tunellinngangen lå helt tett og på linje. Jeg valgte bevisst å sikre der med å føre på ”feil” side for å være sikker på å dra Barfi inn i tunellen. Og det gikk fint det. Det som ikke gikk fint var at jeg sløva med å gå på feil side av mønet (høyre) og dermed mistet jeg kontrollen på Barfi ved neste hinder. Barfi sto dermed helt klar for å hoppe over hoppet istedenfor å gå rundt = disk på nr 15! Er det mulig! Akkurat det var så idiotisk at det er utrolig irriterende. Nå MÅ jeg lære meg til å gå slik jeg har brifet! Nå var det et løp med masse tidsfeil tror jeg så noe napp hadde jeg uansett ikke fått. Men de andre på laget gikk bra nok. Turbo fikk sitt napp nr 2 og nå er MellomSmurfene klare for å delta i lag-NM. Laget har de nappene det behøver og 3 hunder har minst 2 napp . Bailey og Turbo med Hege og Sindi med Siw. Hurra! Vi var det eneste laget av 6 som kom igjennom med 3 hunder og fikk dermed 1. plass.

1148811_10151748558339435_231070153_n

1. plass (disk på Barfi)

august 005 - Kopi

2M:

Vippa ble fjernet for resten av stevnet. Så da lå jo alt til rette for at vi kunne få til en brukbar tid? Men neida, da jeg var ved nedgangen av bommen så hører jeg Hege rope. OI, hvor er Barfi? Joda hun sniker seg oppover bommen hun. Treigt, treigt, treigt! Dette var også en kjelkete bane. Og jeg hadde brifet den på en veldig klønete måte. Mye lange svinger på meg. Men også her hadde vi den superskumle fella med bom og tunell med kun 1 cm i mellom. Og nå skulle vi gå der 2 ganger. Vi kom oss igjennom uten noen håpløse feil denne gangen, men som sagt i sakte kino og masse tidsfeil. Og det gikk som sagt ikke bedre men dårligere på bommen utover dagen. Her var det mange som disket

1157593_10151748558254435_918174783_n

3. plass (12 startet) 16,46 tidsfeil gj.sn: 2,45 m/sek

V__54DD

H1M

Hjelp jeg har allerede glemt hvordan denne banen og løpet var. Nå var i hvert fall ikke bommen med. Og jeg tror jeg brifet litt mer ”normalt”. Men også her hadde vi en treig start og så hadde vi en bra avslutning, hvis jeg husker riktig. Masse tidsfeil.

Altså en håpløs dag. Men etter en liten selvransakelse så kom jeg fram til at det var jeg som måtte skjerpe meg! 1. Brife banene litt mer normalt. Barfi er ikke så ”dum” som jeg skal ha det til. 2. Gå banen slik jeg har brifet den. 3. Jobbe mer på start. Det blir jo håpløst når jeg ikke får opp farta før midt i løpet.

9. plass (19 startet) 15, 1 tidsfeil Gj.sn. 2,54 m/sek

Søndag: Ny dag nye muligheter? Denne dagen var det svenske dommere, Roger Petersson og Lars Sassner. De satte også utfordrende baner, men banene passet mye bedre for oss enn lørdagens baner.

Lagløpet:

En helt grei gjennomføring av oss, men sørgelig seint. Tapte mye tid på bommen og slalommen. Men jeg var fornøyd med at jeg denne gangen jobbet bra på start og hadde fart da vi begynte.

2. plass (8 lag startet) 17,66 tidsfeil gj.sn. 2,42 m/sek

 

2M

Nok en gang, jeg gjennomførte forsettene mine med å jobbe på start og gå litt mer normal bane. Det mest positive her var at Barfi ikke bare gikk, men faktisk jogget litt igjennom slalommen.

7. plass (16 startet) 18,72 tidsfeil gj. sn. 2,2 m/sek

H1M

Dette var helgens opptur. En ganske perfekt bane for oss. Ikke en rein løpebane, men med gode linjer og passe utfordrende. Også her fikk jeg til å jobbe brukbart på start, og også her var det jogging i slalommen. Endelig et løp som var i riktig retning. Men det ble hele 6 tidsfeil her og. I dette løpet var det 2 IF og 2 FL som kom igjennom uten disk + 1 IF som disket. Nesten så “mine” raser dominerer i klassen jo Smilefjes som blunker

8. plass (21 startet) 6 tidsfeil gj.sn 2,8 m/sek 

WP_001049

Takket være de andre på laget og at noen andre disket så ble det jo faktisk 1, 2 og 3. plass denne helgen + 1 gevinst i lotteri på en elendig stevnehelg. Jaja…

Vi er MYE dårligere nå enn vi var i vinter. Da jeg faktisk syns vi var på gang. Og det er ganske irriterende og frustrende at vi blir dårligere og ikke bedre eller på samme nivå. Vi har nesten aldri vært så dårlige som vi er nå.  Det er bare å gå i seg selv og begynne å trene litt mer systematisk og i fra grunnen av igjen. Vi må rett og slett bli trygge på bom, vippe og tunell i bøy og så litt lek og moro, for å kunne få vekk tidsfeila igjen. Ja og så slalommen da, men den driver vi i hvert fall og jobber med allerede. Og ikke minst så må JEG skjerpe meg. Jeg har sagt at fortsatte det like dårlig denne helgen så skulle vi gå av med pensjon. Og det burde vi vel ærlig talt gjøre…. Men jeg har jo brukt en del penger på hinder, det ER moro å være med Smurfene på stevner og vi kan jo ikke gi opp på bunnen. Så jeg har isteden meldt meg på flere løp :/ Så da er det bare å begynne å skjerpe seg på trening i steden Smilefjes som blunker

2 kommentarer:

  1. Litt kjedeleg at ikkje alt går som ein hadde tenkt! Men eg trur nok at det er riktig av deg slik du seier å starte treninga frå bunnen att. Å starte med blanke ark er aldri feil! Lykke til i alle fall! :)

    SvarSlett
  2. Huff, så kjedelig når ting går trått :( Selv om du har konkurrert agility lengre enn jeg har konkurrert lydighet så kjenner jeg så godt følelsen. Og det er så vondt og frustrerende :( Men tror du tenker lurt som du gjør egentlig :) Jobb med å finne tilbake til motivasjonen til dere begge, for det ER jo gøy :D

    Og nå går det bare oppover :D

    SvarSlett