5. juli 2013

Juni -13

Det meste er allerede blogget om, men siden jeg har begynt med disse måned-oppsummeringene så får det vel bli en for juni og.

ag-utstyr 001

Etter en begredelig regnfull mai og våronna som burde vært ferdig midt i mai, var slettes ikke det og nå måtte bare såkornet i jorda enten jorda var lagelig eller ei og innimellom alt regnet så ble det sådd ferdig 4. juni. Dog med ganske store flekker der ugrasset skal få råde plassen aleine i sommer.

WP_000886

I blomsterbedet så var det ikke så store problemer med å “komme utpå”, men så var det det med tid til å plante da, det tar en dag eller to det. 19. juni så var sånn ca 1 000 sommerblomstene kommet på plass i blomsterbed og –kasser.Det er bare 3-4 uker etter skjema det… Jaja, såååå sein har jeg aldri vært før.  Valgte bevisst å plante litt ekstra tett siden jeg så at jeg hadde rikelig med planter og at det ble så seint før jeg fikk plantet. Pga dårlig spiring og forhold så ble ikke planteutvalget helt slik jeg hadde sett for meg, men det blir sikkert brukbart likevel. 

Juni var en måned der alle helger var fullbooket. Vi begynte med ei jobbehelg og det var ei travel helg på jobb. Tydelig at sommeren var på gang.

ag-utstyr 005

Neste helg var det agilitystevne i Bugårdsparken. Er ikke så mye å si om det annet enn at det gikk elendig! Men flotte Smurfedrakter, det hadde vi på! Plusser man på en del cachefunn og en fin kveld  og morgen i Stavern så var ikke helgen så gal likevel.

WP_000841

Vi fikk endelig logget cachen som lå ved denne gamle “telegrafen”. På besøk nr 3 på denne plassen så hadde jeg kontroll og fikk logget cachen.

WP_000834

Utsikten er det fortsatt ikke noe å si på.

WP_000844

Barfi fant det perfekte beite på vei ned igjen.

Siden det var en sånn fin kveld så fortsatte vi å gå og satte kursen mot det søndre blokkhuset.

WP_000848

Et av husene på vi dit har tatt vare på en del av den gamle palisaden.

WP_000854

Det er idyllisk og litt anderledes i Stavern.

WP_000858

WP_000860

Okergule bygninger og gamle militær-boliger preger deler av sommer-byen.

WP_000856

WP_000863

Rikelig med store båter i havna.

WP_000867

Tordenskjold passer selvfølgelig på.

Neste helg var det ag-kurs og IF-treff i Andebu. En slitsomt, trivelig, inspirerende og lærerik helg.

WP_000880

Jeg testet ut en ny variant av Nøve-kaka. En Tove vri og den ble av noen døpt til Tøve-kake Jeg tror den falt i smak påde i Andebu og på jobben.

Etter noen travle dager på jobb som fikk meg til å lengte etter stille vinterdager allerede så var det tid for langfri-helg og en tur til Reykjavik.

Reykjavik-13 137

En flott tur der vi var max heldige med været og med løfte at vi skal tilbake til Island om ikke så lenge.

 

WP_000930

Stadig på jakt etter IF-suvernirer på Island, men sørgelig få å finne. Denne bilder-fra-Island-boka har faktisk hele TO bilder med IF på (av ca 300 bilder)! Jeg fant i alt 4 figurer(disse 2 +2 andre), ingen av den spesielt fine, et drammeglass + en siluttsamling med de 4 Islandske dyra ( lundefugl, islandshest, sau og islands fårehund) på.  Ingen postkort med en IF på, ikke en gang i bakgrunnen. Det er andre hunderaser om det er en hund med.

Siste helgen var det jobbing med rikelig å gjøre. Men vi fikk tid til en tur til Oslo på lørdagsettermiddag sammen med Griseringen. Denne gangen var målet Nasjonalgalleriet med grillkveld et sted i nærheten av Majorstua etterpå. Der bor nemlig Ellen som er i par med den ene grisebonden som faktisk fortsatt har gris. Og Ellen som er kunst-et-eller-annet og jobber der,hadde omvisning for oss i utstillingen Munch 150. Selv om jeg ikke er noen Munch-elsker så blir det noe helt annet å se på når man har med seg en så dyktig guide som Ellen er. Og Munch er ikke bare

Skrik og Sjukt barn, men også mye annet som nok falt mer i min smak.

Mufasa 006

Det begynner så vidt å blomstre litt. Grønt er det i hvert fall i år. Noe behov for vanning har det absolutt ikke vært så langt og ugrasset stortrives i blomsterbed og åker.

WP_000148

Det er kun 1 mnd igjen til Irene er hjemme i gamlelandet igjen Smilefjes

1 kommentar:

  1. Ser ut som du har hatt nok å ta deg til i juni! Flotte bilder, det ser veldig koseleg ut i Stavern :)

    SvarSlett