11. mars 2013

Treningsdagbok–Drammen 9. og 10. mars -13

 

Lørdag:

AG 2M

Med vippe som hinder nr 2 så var det jo ikke veldig lovende. Men det gikk nå ganske greit, helt til vi kom til bommen, der gikk det smått. Aner ikke hvorfor. Etter bommen så var jeg sansyligvis utydelig, viftet med begge armene kan jeg tenke meg. Barfi hadde i hvert fall ingen planer om å ta det hoppet hun skulle over som lå til venstre for meg. Hun trakk heller mot høyre side. Det ble en liten stopp der. Det gikk litt smått inn i slalommen, men hun satte opp farta underveis i den. Bra! Bortsett fra bommen og hoppet etterpå så gikk løpet ganske greit. En fin bane. Hege på 1. Siv på 2 og jeg på 3. Dvs at mellomsmurfene fra EHK okkuperte hele pallen. Kjempemorsomt!

3.plass, 18 startet, tidsfeil 2,49, totalfeil 2,49. 2,92 m/sek. Dommer: Michael Kanbach

Hege og Bailey viser banen:

https://www.youtube.com/watch?v=t5HTq1OQxNg

Lagløpet:

I dette løpet hadde vi fin flyt og grei fart. Ikke noe toppløp, men godkjent. Vi greide standardtida med et nødskrik og gikk feilfritt!!! Helgens beste løp for vår del.

Totalfeil 0, 3,07 m/sek. Dommer: Michael Kanbach

WP_000562

Mellomsmurfene tok 3. plass med 17.77 feil

H1M

Også dette en fin bane med mye løping og gode linjer. Her stoppet det opp allerede etter 2 hinder. Vet ikke om det var foranbytte hun reagerte på. Vi kom i gang igjen, men smått. Det gjorde at jeg kom godt foran henne og hadde så god tid at jeg havnet på høyre siden av slalommen, stikk motsatt av hva jeg hadde brifet. Dermed kom jeg også feil ut i andre enden av slalommen og holdt på å glemme banen. Greide å hente meg inn igjen der. Resten av løpet gikk sånn jeg hadde brifet det. Jeg tok ikke sjansen på å ta ”gjerdet” på korteste side, så jeg safet litt der og det fungerte fint. Det ble et veldig rotete og dårlig løp. Helt klart helgens dårligste løp.

5. plass, 23 startet, tidsfeil 7,71, totalfeil 7,71, 2,77 m/sek. Dommer: Peter Holmberg

Ina viser banen:

Ina Himle viser banen, slik den bør gåes :)

Søndag:

H1M

Dette var en bane  jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle ta hoppene før tunellen. Men satset på at jeg skulle dra meg ned og få et foranbytte mellom hopp 9 og 10. og så gå på høyre siden av tunellen. Mens jeg så de i klasse liten gikk så så jeg at den løsningen de fleste andre gikk kanskje var like lur og vurderte om jeg skulle endre taktikk. Mye verre var det at jeg før start merket at jeg hadde NULL kontroll på hvordan banen var. Jeg greide ikke å huske helt hvilke hinder jeg skulle ta nede i enden der det var så mye ”rundt og rundt”, og fant ut at jeg fikk bare satse på at det gikk seg til underveis. Banen er jo som regel ganske logisk når en først er i gang. Et resultat av at en har brifet banen og at den sitter i beina kanskje Smilefjes som blunker Vel det gjorde den ikke denne gangen. Jeg glemte lett og elegant hele hinder nr 9. Og fikk derfor en ”perfekt” inngang til tunellen. Jeg så at dommeren blåste disk, men fant ut at vi kjører på som om ingenting hadde hendt. Jeg forsto at jeg hadde glemt et hinder, men jeg greide ikke å huske hva som var feilen før jeg så på filmen. Det viser jo bare at denne banen hadde jeg ikke kontroll på og at det derfor ikke var noen overraskelse at det gikk som det gikk. Etter disken på Moelv så var jeg sååååå irritert på meg selv, denne gangen er jeg bare oppgitt og egentlig ganske stum. Dette løpet hadde vi nemlig god fart og vi hadde ganske sikkert greid standartida. Nok en ”god disk” med andre ord. Er det ikke typisk at jeg roter det til!! Men jeg velger å glede meg over farta og flyten i løpet. Denne gangen husket jeg å se på tiden vår. 33,70. Trekker vi ifra 10 m som vi sikkert kortet ned banen med så vil det si at vi hadde en fart på 3,4 m/sek og det er sånn ca rekord til å være oss. Men det kan jo fort ha stoppet opp litt om jeg tok det foranbyttet jeg hadde planlagt og ikke minst man må gå HELE banen!

Disk. Dommer Michael Kanbach

 

AG 2M

Denne gangen følte jeg i hvert fall at jeg hadde kontroll på banen. Men jeg var skeptisk til om jeg fikk til de utfordringene som var lagt i banen. Om jeg fikk Barfi i mellom hopp 4 og 5 og ikke presset henne over et av hoppene isteden. Få henne over hopp 8 og ikke minst rakk jeg å komme meg forbi den superkorte tunellen for å få til byttene? Ja, alt gikk faktisk veldig bra og akkurat slik jeg hadde bestemt meg for å gå. Jeg syns selv vi gikk et bra løp og hadde god flyt og god fart også. Jeg merket i hvert fall at jeg blei sliten. Men tidsfeila ble mange. Bommen, vippa og slalommen tar fortsatt for lang tid. Men dette løpet viser vårt nivå tror jeg, det er rett og slett der vi er.

7. plass, 19 startet, tidsfeil 7,45, totalfeil 7,45, 2,85 m/sek. Dommer: Ronald Van Straten

Oppsummering av helgen: Tjaaa hva blir det. Jeg velger å ta med meg det positive. Lagløpet på lørdag som jeg syns var et godt løp av oss og så tar jeg med hoppløpet på søndag der vi fikk opp farta. Jeg kom nesten i mål i jakten på endelig å få til et godt hoppløp der. Vi fikk for øvrig premie i alle løpene våre på lørdag og ingen på søndag. Og så er det jo alltid trivelig å være på stevner sammen med smurfene fra EHK. Og ikke minst å treffe Aurora, Ellen og Hans Thollef. Jeg må jo på ag-stevner for å treffe dem.

Litt om stevnet: Litt vel stive påmeldingspriser. Arrangørene skal ha masse skryt for å være tidlig ute med PM, legge ut startlister og god oppdatering på FB. Gode dommere som hadde laget morsomme, utfordrene og fine baner. Men jeg syntes det var altfor trangt i hallen! Det var dårlig plass til folk og bikkjer og et mareritt ved start. Jeg hadde rett og slett lyst til å reise hjem før jeg i det hele tatt startet et eneste løp.

Selv om det var en del positivt så er følelsen i dag: dette gidder jeg ikke mer? Jeg tror ikke vi har gått et eneste bra hoppløp siden vi var i Fredrikstad i august i fjor! Og målet i går var at NÅ skulle vi få til et skikkelig hoppløp for en gangs skyld. Jeg fatter ikke at vi (= jeg) roter så fælt i hoppløpene våre. Bortsett fra slalommen så burde jo det være perfekt for oss? Jeg har ikke lysten til å gjøre den treningen som er nødvendig for å bli bedre. Bruke en hel kveld for å trene noen minutter, gå på kurs, bruke en hel helg på å kløne det til gang etter gang. Akkurat nå har jeg lyst til å avlyse hele kurshelgen i Vestfold også. Kanskje jeg skal dra på lapphundtreffet likevel og kanskje komme i gang med sportreningen? Sukk!!!

Jeg traff for øvrig en lapphundeier og skimtet Terho som lå i buret sitt. De var på ”besøk” i hallen i går.

Fant cachen “Orkidetorget i Mjøndalen, GC394N4, gjorde jeg også, men så hadde jeg selvfølgelig ikke med meg noe å skrive med, så logget ble den ikke. Men nå vet jeg hvor den er og den er enkel å ta en gang vi er i nærheten.

4 kommentarer:

 1. For eit "utrena" auge som mitt så syns eg det såg veldig bra ut på videoen! Synd at du missa det eine hinderet!! Men skjønnar jo at det er kjedeleg når ein klussar det litt til - hadde nok vorte like irritert sjølv :) Eg synst du skal ta med deg dei positive tinga, eg, slik du seier. Så kan du jo alltids ta deg ein pause dersom du ikkje har motivasjonen, og teste ut andre ting som spor, som du nemner? Kan jo hende du får "ånden over deg" etter litt kviletid? :) Eg syns i allefall at de er flinke!!

  SvarSlett
 2. Jeg synes det er superbra at dere har fått opp farten, og at du merker det selv! Og så syns jeg det er kjempebra at du generelt sett er fornøyd med hvert enkelt løp, selv om den disken er kjedelig.
  Det er ikke noe vits å trene hvis du ikke har motivasjon. Det vil Barfi plukke opp, og da gidder ikke hun heller. Gjør heller det du har lyst til og det du ser Barfi koser seg med, og som Kristina sier over her, kanskje du da får tilbake motivasjonen etterhvert :)

  SvarSlett
 3. Noe skal vi aktivisereres med og ag er helt klart det morsomste. Men jeg kommer nok til å fortsette å trene hjemme i år tror jeg. Da kan jeg ta det sånn som det passer.
  Og optimisten snur fort og tenker: neste gang, DA skal både hue og beina være med og i det samme løpet ;)

  SvarSlett
 4. De som har møtt meg vet at jeg går av med pensjon den ene dagen og leiter etter nye stevner neste dag :/ og så på'n igjen.

  SvarSlett