17. juli 2012

KISTEFOS

Man behøver ikke å reise så langt.

019

Ved Jevnaker ligger dette stedet som nå er et museum og kultursted. Jeg må vel innrømme at jeg ikke så så veldig nøye på de gamle maskinene inne i museet, jeg syns vel ikke akkurat de sa meg så mye. Lignet mest på skrap og rot i mine øyne, men noen av dem  ga meg litt innblikk. Heldigvis var det satt opp mange slike info-plakater over alt.

020

Teksten var akkurat passe lang og informativ. I tillegg så var det ofte litt morsomme tegninger. Og ondskapsfull som jeg kan være så syns jeg jo historien på denne var morsom Smilefjes som blunker Arbeidet sto stille kun i tiden lørdag kl 17 – søndag kl 22. Her er det en som har feilberegnet tiden litt. Han var gratispassasjer på taubanen på vei til fest i bygda lørdagen, men kl 17  stoppet den og der ble han hengende. Det står at han hang der i 2 timer før han kom seg ned.

Det var også en avdeling som fortalte om livet rundt Kistefos Tresliperi. Det var tydelig at det var et helt lite samfunn rundt sliperiet, med egen skole bl.a.

021 

015

 

023

Sliperiet er bygd opp ved fossen et stykke fra der de andre folka bodde på Jevnaker.Det beste med dette besøket er at nå har jeg fått en formening om hva onkel dreiv med i jobben sin på sliperiet til Treschow.

Rundt museet står det mange rare skulpturer

016

039

035

054

045

052

032

Min favoritt Smilefjes

040

Fin lekepark var det og.

050

Og selvfølgelig var det en cavhe der som vi fant. Pga muglere så måtte vi trekke oss inn for å logge denne.

Vi så for en gangs skyld sola på søndag da vi dro av sted. Men da vi nærmet oss Jevnaker så var det slutt på den moroa. Jaja da forsvant i hvert fall de som var på kirkegården så vi fikk leita etter cachen der i fred. Og like etter at vi var kommet til Kistefos så ga regnet seg igjen og vi hadde fint vær resten av besøket der. Men da vi kjørte hjemover så bøtta det plutselig ned igjen så eventuelle aktuelle cacher fikk ligge i fred for vår del. På den riktige sida av åsen var det selvfølgelig fortsatt finvær. En av de få dagene i sommer uten regn.

003

Vi blir ikke rike denne høsten heller… Jammen er det mye gule og stusselige åkrer i Maura nå Trist fjes

 

 

3 kommentarer:

 1. Sjelden kost å se bilder av deg i et blogginnlegg, nå fikk vi mange av deg, koselig!
  Ser ut som et spennende museum, vakker natur og mye å se på :)

  SvarSlett
 2. Kaleidoskopet var en morsom sak :-)Har bilde av PE i den andre enden, det ble stilig, men han nekter å "offentliggjøres"

  SvarSlett
 3. Så fine bilder, Tove. Jammen er dere flinke å ta turer i nærmiljøet. Hyggelig lesing. Kos dere videre på de neste turene og riktig god ferie :)

  SvarSlett