22. april 2012

Skattejakt?

Lørdagen begynte med snøvær som gikk over til regn med litt oppholdsvær innimellom. Typisk innevær med andre ord. Søndag måtte jeg på jobb pga sjukdom. Så denne testinga av vår muligens nye hobby så ut til å måtte utsettes. Jeg begynte heller å oppdatere sidene på denne bloggen. Kan jo være kjekt å samle alle morsomheter og kloke ord som har samlet seg opp på mailen min. Så nå kommer jeg etter hvert til å ha denne samlingen her : «Humor og litt alvor» og “Humor og alvor med hund” Alle med bildevisninger/ powerplayer får fortsatt bli liggende på mailen..

Lufteturer må jo til uansett vær. Utpå ettermiddagen var det oppholdsvær og på tide å gjøre noe med det. Først en liten runde med ag i låven. Prøvde å med ulike leker, men det kan jeg bare gi opp. Godsaker er og blir det eneste JEG får til å fungere. Og fart? Hmmm den tror jeg Barfi bevisst tilpasser føreren sin ;-) Så var det ut på tur i skauen. Og JA jeg byttet ut en del av gåinga med jogging, - vel, i hvert fall lunting. Og dette utgjør litt større andel av turen for hver gang. I søla. Så om 1 år eller 2, da kommer jeg til å være slank og sprek da! Smilefjes

Et stykke nedi skauen så spratt det ut et rådyr bare 15 m fra oss. Jeg tror Barfi blei litt sjokkskadd, hun sa nemlig ingenting. Bare sto og stirra. Rådyret stoppet også opp litt før det spratt videre. Ja de springer jo ikke, men hopper. Vi fulgte stien vår videre. Barfi med nesa nedi bakken for å se om hun fant igjen rådyret. Etter en stund så ville Barfi ut av stien. Og jeg tenkte at ok, vi kan gå ut på kanten der for å se om du ser rådyret nedi lia. Der er det ofte elg siden det er satt ut en saltstein der. Disse jegerne…  Plutselig skvatt jeg til, for Barfi gikk ikke helt dit jeg tenkte, men sto med nesa borti et grantre. Og under det grantreet så ser jeg en grevelingsnute like ved Barfi sin. Barfi var helt klar for å leke litt hun Smilefjes  Nå var IKKE matmor og Barfi enige lenger! Jeg har fortsatt ikke blitt sikker på om grevlinger er farlige eller ikke og akter ikke å teste det ut for å få svar heller. Så Barfi blei dratt vekk ganske så raskt. Nå er det bare reven/-e av «vennene» våre fra fjor vi ikke har truffet i år. Elg ser vi også rett som det er. Seinest forrige dagen.

Været var begynt å bli bra og kveldene er jo ganske lyse, så vi fant ut at vi skulle ta en liten tur for å se om vi fant vår første geocache. Det er jo bare 5 min å kjøre dit vi hadde tenkt å prøve oss. Så vi lastet den + en til inn på GPS’n og kjørte av sted til Kringlerdalen. Vi satte i fra oss bilen og fant fram GPS’n, den overlot jeg til PE å ha kontroll over, og gikk bort til fossen og ruinene etter mølla. Her skal det være fikk jeg beskjed om at GPS’n sa. Hintet i oppgaven var at skatten skulle «ligge i mur» Så da var det bare å begynne å leite da. Jeg så med en gang litt søppel, det kan vel ikke være det??? Tok det fram likevel og jammen inni søppelet så lå det en boks. HURRA! Vi hadde funnet vår første geocache Smilefjes Det måtte selvfølgelig foreviges.

Geocach-april 005

Geocach-april 008

Alle disse småtinga i boksen regner jeg med er sånt man kan bytte ut med nye ting, men vi lot de ligge der og så vel knapt nok på det.

+ noen bilder av fossen og brua.

Geocach-april 010

Geocach-april 006 - Kopi

Geocach-april 018

Rett ved siden av fossen ligger det en gård. De som overtok den for ca 15 år siden, tipper jeg, måtte bestemme seg for hva de skulle gjøre. Låven var egentlig ubrukelig. Skulle de rive den eller finne på noe «drastisk»? De valgte det siste. Så nå er denne låven omgjort til møte- og selskapslokaler og det har blitt skikkelig fint og ganske spesielt, med tømmervegger og låvebrua i behold. Stedet blir mye brukt av lokale foreninger til møter og julebord osv. Og så satser de selvfølgelig på næringslivet og deres konferanser, det ligger jo ikke langt i fra Gardermoen. Og så har de utvidet med muligheter til overnatting også. Nå er nærmest alle husa der er nå pusset opp og gjort om til dette.

Vi var ganske fornøyde med at vi fant cachen så enkelt. Skulle vi prøve en til? Det er skatter ved 3 fosser i nærområdet vårt. Nå hadde vi tatt den ene, så da dro vi av sted til den neste, Låkedalen. Denne hadde vi ikke lasta inn, trodde ikke vi skulle ta flere denne kvelden jeg. Men jeg hadde med meg et ark der jeg hadde skrevet opp koordinatene og hint til flere, deriblant denne. Så jeg tastet inn disse. Fant ut at GPS’n ikke var helt enig i hvordan vi kjørte, men det tok vi ikke så tungt. Vi visste jo hvor vi skulle. PE var mer forundret da vi kom fram og hadde parkert, for GPS’n viste oss fortsatt helt feil sted i følge PE. Da forsto vi ingen ting. Løsningen var å legge de inn på nytt og simsalabim nå var vi enige. Hadde nok tastet litt feil første gang.  Så var det bare å følge pila og gå.

Geocach-april 023

En av scenene i filmen “Hodejegerne” er tatt opp her

Geocach-april 025

Her skal det være var beskjeden. Javel? Nå visste vi det var snakk om en liten skatt på størrelse med en gammeldags filmrullboks. Hmmm, den hvite bruskorken der?? Vi var egentlig klar for å gå litt lenger unna, men.. Jeg tok tak i den og der fulgte jammen med denne saken.

Geocach-april 021

Fy søren så flinke vi er!! Da hadde funnet den første skatten så glemte jeg alt om mugglere og slikt. Så jeg dro jo opp boksen og spredte den ut på møllesteinbordet der og fotograferte og logget midt i glaninga til forbipasserende biler. Ok, jeg var ikke ved gjemmestedet da, så det gjorde kanskje ikke noe? Men nå husket vi på dette og fant ut at vi tar med skatten og går litt bortover der og gjemmer oss litt.

Geocach-april 027

Det var kanskje ikke så lurt det, for hjelp! Hvor akkurat var det vi fant den??? Det var så mange like gjemmesteder akkurat i dette området. Nå var ikke PE så sikker på hva GPS’n sa lenger. Men slapp av Kjersti, vi fant stedet og jeg VET at det var riktig sted Smilefjes Jeg er glad jeg fulgte Kjerstis råd om å lage med å velge et kort profilnavn, for jammen er det ulik str på loggbøkene. Vårt navn er SJH83, som for meg ganske enkelt betyr Sogn Jord- og Hagebruksskule avgangsår 1983, som er noe både PE og jeg har felles Smilefjes

Ganske fornøyde satte vi kursen hjemover og bestemte oss for å stoppe ved kjerka “vår” (det er som i alle andre kommuner mange kjerker i Nannestad også). Den hadde vi lastet inn sånn i alle tilfeller. Også denne var en microcache, så jeg var nok en gang skeptisk. Men PE med GPS’n viste vei: her omtrent må det være og jeg får et glimt av noe som ikke hører til akkurat der. Jippi! Dagens 3. funn var i boks Smilefjes Da var det på tide å komme seg hjem, spise og komme seg i seng, jeg skulle jo opp igjen sånn ca midt på natta for å dra på jobb. Men jeg måtte selvfølgelig logge inn funnene og gi beskjed til Kjersti om dem før jeg la meg Smilefjes som blunker 

Var dette noe moro? Det var veldig moro å finne skattene og vi var overrasket over hvor lett vi fant dem. Vi hadde nok valgt ut noen «gode» noen. Men jeg tror det blir morsommere når vi drar på ordentlig tur for å finne geocacher. Ikke en slik «stikke bort i gata her» for å finne dem i all hast. Det er nok fortsatt moro å gå i nærmiljøet for å finne dem, men som sagt med litt mer «nå skal vi kose oss på tur» opplegg.

Geocach-april 030

Og så kan en jo lure på hva Barfi syntes om å gå ut av bilen og så kun gå noen få skritt for så å kjøre bil igjen og dette gjentok seg 3 ganger. Vi skal i hvert fall helt klart ut på flere skattejakter.

16 kommentarer:

 1. Grevlingsnuter tror jeg ikke er til å leke med, helt utrolig at dere kom så nærme! Jeg hadde sprunget langt vekk, hadde jeg møtt en grevling!

  Jeg er så glad og puster så lettet ut over at dere fant cachene og at dere synes det er ihvertfall litt moro! Hadde vært så trist hvis dere bare hadde synes dette var pyton på alle måter, og jeg hadde følt meg ansvarlig i så fall.
  Cacher i nærområdet og i områder med mye folk, er cacher man tar "bare for å ha tatt de". Nå er det jo ingen konkurranse i å finne flest mulig cacher, men Eileif og jeg (eller mest jeg) har satt oss som mål å finne minst én cache mer enn foregående år. Og da må vi ta noen lette cacher i tillegg til de som drar oss ut på dagstur. Men noen liker by-cacher, andre liker natur-cacher, noen liker Mystery-cacher (man må løse en oppgave for å finne riktige koordinater), og noen liker Events. Hovedsaken er at man koser seg på cachetur! :)
  Gleder meg til å høre om neste skattejakt, og synes dere har vært veldig flinke som har funnet to microer så tidlig i cachekarrieren! Husk at jeg er her hvis det er noe mer du/dere lurer på, jeg hjelper så gjerne til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra, du får nok en del spørsmål etter hvert. PE spurte allerede på vei hjem om vi også kunne legge ut cacher ;-)

   Slett
  2. Klart dere kan legge ut cacher! Da er det en del retningslinjer dere må følge, de finner dere på geocaching.com. Og så anbefaler jeg på det sterkeste at dere finner en del cacher først, så dere får en følelse av hvordan cacher bør plasseres, hva som bør være oppi boksene og hvordan cachebeskrivelsen skal/bør være. Og ikke minst: når dere skal legge ut cache, ta koordinater mange ganger, gjerne over flere dager (pga satelittforholdene), så koordinatene blir så nøyaktig som mulig. Ikke moro å lete etter en boks hvis den ligger 5-10-15-meter fra nullpunktet.
   Ellers: bare spør :)

   Slett
  3. Ja, tror vi skal vente lenge med å legge ut vår egen/-e. Det var mer et tegn på at det fanget litt interesse :-)

   Nå har jeg satt opp oversikt over hvilke vi skal prøve å finne neste gang :)

   Slett
 2. Dette høres moro ut! Jeg skjønner om Barfi er litt skuffa akkurat nå, men det blir nok lengre turer på dere ganske snart ;)

  SvarSlett
 3. Dere er jo riktig drevne med geocaching. Jeg kan lese dette er veldig populært nå, noe som ikke er rart når det ser så gøy ut. Kanskje vi skal prøve oss på det vi også. Det er jo en utrolig fin måte å sette mål for turen. :D

  SvarSlett
 4. Takk, joda vi skal prøve å bruke dette til å komme oss mer ut, tror jeg. Det er bare å innrømme at det står på meg der... Vi skal i hvert fall komme oss til Mistberget i sommer! Når jeg skriver det her så MÅ vi jo ;-) Men først til den 3. fossen.

  SvarSlett
 5. Gratulerer!

  Så fabelaktig at flere blir hekta!!! :)

  Tror nok jeg må følge med på skattejaktene deres. Knallmorro!!! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi får satse på bra vær neste helg :-)

   Slett
 6. Stilig måte å komme seg ut på, kanskje ekstra givende for menn også, siden dere må ha med en duppeditt`?? Hehe, jeg er fremdeles ikke helt overbesvist, men det er nok fordi jeg liker å svette og slite meg gjenneom ugjennomtrengelig skog, og klatre opp fjellskrenter og få noen sår, før jeg finner skattene ;) Virker som om geoene ofte er plassert ganske lett tilgjengelig..Stemmer det?

  SvarSlett
 7. Dette tror jeg du må spørre Kjersti om. Jeg er som du ser helt ny på dette. Men det virker som det er mange som ligger i kort avstand fra bilvei, ja. Men en god del som du blir sliten og svett av og finne også. Det er bare å velge og vrake ;-)

  SvarSlett
 8. Du finner en på Galdhøpiggen også...

  SvarSlett
 9. Oi, så stiligt ja..finnes det en side hvor man kan se sånn ca hvor de ligger?

  SvarSlett
 10. Du kan prøve denne linken: http://gcinfo.no/?q=node/74

  Jeg får ikke fram kartet, men det er mulig det er pc'n min på jobben som det er noe "feil" med.

  SvarSlett