9. oktober 2011

Vikingeskipet 9. oktober

Vi dro av gårde på utstilling på Hamar i dag. Allerede utefor “skipet” møtte jeg på en finsk lapphund og ved ring 3 var det flere av dem. 15 finske lapphunder var påmeldt og 13 svenske og 7 lapske (tror jeg) Jeg på dem og tenkte; så utrolig vakre de finske lapphundene er!!!
Vikingskipet 9.okt 005
Og når de islandske fårehundene dukket opp? Ja da er det jo ingen tvil om hvem som er de aller, aller vakreste hundene Smilefjes Marianne var nok en gang innleid som handler. TUSEN TAKK Marianne! Smilefjes
Vikingskipet 9.okt 012
Det er så deilig å slippe å bekymre seg for det å skulle gå i ringen selv.
Vikingskipet 9.okt 019
Vikingskipet 9.okt 022
Og Marianne er jo så positiv at hun nesten greier å få meg til å tro at utstilling er moro Smilefjes som blunker 
Vikingskipet 9.okt 027
Vel det begynte bra. Hun sto så fint som bare det hun, helt til dommeren skulle se på henne, da mente Barfi at nok var nok! Halen ned og ikke noen planer om å stå stille lenger. Det hadde hun da gjørt masse av mens hun sto og ventet!
Vikingskipet 9.okt 025
Jeg er ikke så helt sikker på hva det står i kritikken, men noe sånt:
Nice type with good length of body Hed with good cya (??det er vel vanlig å kommentere tegninger her kanskje? eller stop?) but muzzle must be stronger Well hair ears good neck good ang. but need more boum on hers legs good side mov but narrow bekcind exc undercouts very nice temp. Premiering: very good Dommer: Markku Mähönen, Finland.
Vel, jeg tror det meste var bra bortsett fra at hun er trang bak og burde ha mer muskler. At hun er trang bak har jeg hørt før og jo mer jeg ser på henne jo trangere  er hun… Nå var kommentaren til Laila og flere: hvem er ikke det? Får nå håpe det er en del Smilefjes Hmmm, var det ingen ting om vinkler og overlinje?

kremt, kremt. jeg bommet visst litt på min tolkning av kritikken :-/ Men heldigvis kjenner jeg noen som er eksperter på slikt Smilefjes Så nå har Eva Lill tydet, tolket og oversatt kritikken vi fikk på søndag. Dette var det dommeren sa om Barfi:

Nice type with good lenght of body.
Head with good eyes, but muzzle must be stronger.
Well hair ears, good neck and angulations, but need more bones on her legs.
Good side movement, but narrow behind.
Excellent undercoat, very nice temperament
Norsk:(Hun har ikke oversatt første linje, men den forstår jeg Smilefjes )
Hode med bra øyne, men snutepartiet kunne vært "sterkere".
Gode ører med hår på. Bra nakke og vinkler, men ønsker bedre benstamme.
Gode bevegelser sett fra siden, men trang bak.
Utmerket underull, veldig bra temperament


Og så jeg som hadde fått Marianne til å kjøpe seg nye klær som kunne passe sammen med svarte bikkjer. Vel, hverken Marianne eller riktige klær greier å lage gull av gråstein Smilefjes som blunker
Nå har vi fått 4 kritikker som sier at  Barfi er rasetypisk, men ingen diamant. Da er vi vel egentlig ferdig med den saken? Nå har jeg jo lært at man aldri skal si aldri…. Mulig en ny jentetur til Bø frister Smilefjes
Vikingskipet 9.okt 006
Med Christian på plass, så er det jo ikke noe å lure på hvem som stikker av med BIR-rosetten Smilefjes som blunker Denne gangen med Max. GRATULERER!
Men bortsett fra at det ikke ble noe rødt i dag så var det en trivelig dag sammen med mange kjentfolk Smilefjes Det er fortsatt bare Christian og Laila jeg kjenner i lapphund-leiren  og jeg kommer nok alltid til å føle meg mest hjemme hos islendingene. Bortsett fra et spetakkel da Barfi så Wilja så oppfører hun seg eksemplarisk. Ikke en lyd å høre fra henne.
Vikingskipet 9.okt 002
Jeg fikk kjøpt meg både nummerlappholder og nye ankelhøye muckboot så jeg er egentlig veldig fornøyd med dagen Smilefjes
Vikingskipet 9.okt 088
Dagens høydepunkt var derimot å høre at 3 stykker bekreftet at de ønsker å ta ansvar for at det blir Frya-treff neste år også. Jeg har begynt å glede meg allerede jeg Smilefjes
Vikingskipet 9.okt 075
Vikingskipet 9.okt 039
Jeg syns det var kjempemorsomt at Ellen og Vibeke dro hjem med hvert sitt CERT i dag. Mulig de fikk med seg CACIB også?
Vikingskipet 9.okt 086

Hjemturen var en lang affære. KØØØØØØ Ikke bare ved påkjøringa på Kolomoen, men stillestående helt fram til der 4 felt går over i 2. Men ikke nok med det! Noen er jo så egoistiske og bare måååååå fort hjem, så de var så “smarte” å kjøre gamleveien og dermed var det stillestående helt til vi kom forbi der de kommer inn på E-6. Sånt irriterer meg!
Noe heeeelt annet: jeg har plutselig fått veldig lyst til å dra hit:http://www.w-d-n.de/english/info.phpNoen dager her rett før jul sammen med alle kollegene på GAM, det kommer til å bli en uforglemmelig jentetur. Det er jeg sikker på Smilefjes

9 kommentarer:

 1. eg synst det høyrdes ut som ein fin kritikk, eg! :) Eg har ikkje vore på så mange utstillingar sjølv, men generelt så blir eg superstressa og gruar meg alltid til det vert vår tur i ringen..så kanskje eg òg skulle brukt ein annan som handler i slike situasjonar!

  SvarSlett
 2. Jeg skulle så gjerne ønsket at jeg kunne ha stilt min lille pelsdott, men siden han har bestemt seg for å bare slippe ned én testikkel, blir det dårlig med utstillinger dessverre. Og selv om jeg gjerne skulle ha dratt og sett, blir det liksom for langt.
  Jeg synes også det var en bra kritikk dere fikk :)

  SvarSlett
 3. Kjersti: Kjedelig med slike "feil" da. Spesielt hvis du i utgangspunktet hadde lyst til å drive med utstilling eller avl :-(

  Kristina: Ja det er veldig kjekt med en innleid handler ;-) Men så er det jo desto mer tilfredsstillende å overvinne skrekken og oppnå resultater når du går der selv da :-)

  Det var en streng dommer, det var flere som fikk gult og blått i går. I lapsk ble ingen BIM f.eks. Jeg fulgte vel ikke med på om det var bikkjer av begge kjønn der da, så det var kanskje en god grunn?

  SvarSlett
 4. Jeg hadde hatt lyst til å prøve meg i ringen, men vet ikke om vi ville fått noen karriere der. Avl hadde kanskje kommet naturlig hvis vi hadde gjort det bra i ringen. Men hvis den steinen ikke ramler ned, så får vi heller se med neste hund. Ingen fare, bare litt "irriterende" :)

  SvarSlett
 5. Du har jo jammen bilde av barnebarnet mitt på første bildet i bloggen også. Sønn av min Max som står der i fin hvit pels hihi.
  Fine bilder har du tatt og en blå sløyfe er very good. Barfi er fin hun og Marianne - flott handlet og med supre utstillingsklær hihi.
  Masse lykke til videre. Vi ses på Lillestrøm
  Eva Lill

  SvarSlett
 6. Eva Lill: ja der kan du se, det var visst flere enn oss lapphunder og islendinger der :-) Ja nå kan jeg i hvert fall ikke skylde på klærne ;-) men det er ikke lett å lage gull av gråstein. Vet ikke om Barfi fortjener noe bedre enn blått jeg. Tror ikke vi har noe på Lillestrønm å gjøre. Og nå har det jo gått nedover for hver gang = gult neste??

  Sender deg kanskje kritikken for å få litt tolkehjelp.

  SvarSlett
 7. Det var kjempehyggelig å treffe dere som alltid :-) Frøya fikk sitt cacib, Odin fikk "bare" det store certet. Mest fornøyd er jeg med at Odin gikk flott i ringen. ingen bjeffing, og ganske god konsentreasjon. Dert var det største målet for dagen. Vi skal heller ikke stille ut mer for denne gang.. Når det er utstillinger i Leto hallen er jo vi i Krisitansund og henter Snorri. Og når man snakker om utstillingsklær. Med Odin var det fint med svart, men med Snorri blir jeg det helt feil, så ender nok i grått jeg også ;-)

  SvarSlett
 8. Det skjer litt av hvert med deg og dine om dagen! Men jammen burde du prøve deg i ringen sjøl, du trenger enda litt mere spenning... Tisper sloss ikke, gjør de vel? Jeg er sikker på at du hadde mestra det utmerket. Og Barfi er god for gull, det er jeg også sikker på. Gjelder det ikke bare å treffe den rette dommeren? ;)

  SvarSlett
 9. Nøve: Tisper er vel som kjerringer, verre enn verst på sitt verste. Så å ta det som en selvfølge at de ikke sloss tror jeg er dumt. Men jeg er ikke så bekymret for det. Det går mer på at når jeg er så heldig å kjenne opptil flere som mer enn gjerne stiller Barfi for meg så gidder ikke jeg å tvinge meg til å gjøre noe jeg ikke har lyst til. Problemet er jo spesialen.... Men nå har jeg kanskje funnet en løsning på det og eller to ;-)

  Jakten på den rette dommeren, var jo det jeg ALDRI skulle begynne med??? Men jeg er visst på god vei :-S Tenk å påstå at det er noe galt med Barfis snuteparti? Det er jo PERFEKT ;-)

  Galskap over all galskap, mulig jeg skal på WW-utstilling i Salzburg neste år... Men UTEN hund og kun for turen sin skyld. Skal kjøpe Mozart-kuler :-)

  SvarSlett