4. november 2009

Hva, hvor, når og hvem????

Har du hørt at vi skal treffes igjen neste år? Da skal vi få det kjempemoro!!!!!
Heldigvis er det noen som gjør mer enn å tenke og drømme. Berit (ingen av blogge-Beritene) og Hans T er to slike :-) Disse har bestemt seg for at neste år skal det bli Islandshundetreff ei hel helg. Og jeg er så heldig at jeg får lov til å komme med noen innspill og ønsker jeg også. Vi er helt i begynnelsen på planleggingen. Det eneste vi er sikre på er at det kommer til å bli ei kjempetrivelig og minnerik helg. Som Hans T sier, det er jo islandshundeeiere det er snakk om :o) Ganske like lapphundeiere forresten ;-)
Men først må vi ha funnet svaret på spørsmålene i overskriften:
1. Hva skal vi bruke helgen til?
2. Hvor skal vi treffes?
3. Når skal vi treffes?
4. Hvem vil komme på treffet?
1. Berit selv er ei aktiv og flink dame som har kunnskap og erfaring fra mye når det gjelder hund. Agility, bruks, mentaltest, rallylydighet og mere til. Så Berit kommer til å få det travelt med å være leder. Problemet her blir å velge hva hun skal vise og la oss prøve på?? Og så har vi Audun Kvamme, vår store helt på agilitybanen. Han skal selvfølgelig vise og lære bort agility. For at disse to ikke skal bli fullstendig utslitt så bør vi vel få med flere til å lede oss. I tillegg så skal det selvfølgelig være sosialt, både for oss på to- og de på fire bein. Et treff som dette bør ha god plass for både lek, prat, tur og kursing :-) Ja det blir jo akkurat som lapphundtreffet i Hallingdal det og det vet vi jo var vellykket :-) Nå er det derimot snakk om en del som ikke har hatt kontakt med hverandre før og våre islandske perler.
2. Hvor skal vi ha treffet? Ja si det? Det bør være et sted som har mulighet til å overnatte. Ligge litt øde, det er som sagt islendinger det er snakk om. Ha et inngjerdet område der vi kan ha hundene løse. Turområde i nærheten. Det må være et sted folk er villig til å kjøre til. Og på Østlandet, alle vi tre er tross alt østlendinger. Jeg har hørt mye bra om Frya Leir, men det finnes sikkert flere aktuelle steder?
3. Når skal treffet være? På våren/sommeren neste år. 14.-16. mai kanskje? Her har vi Kr.Himmelfartsdag før og 17. mai etter sånn at dette er ei langhelg for mange. Men så er jo mai en typisk tid for konfirmasjon og bryllup og bunadskjorter skal strykes?
4. Hvem kommer? Det er det stooooore spørsmålet. Det er nok mange som har lyst til å treffe andre med islandshund, prate om små og store "problemer" og gleder. Men hvem og hvor mange gjør mer enn å tenke at dette hadde vært morsomt og faktisk pakker inn i bilen og drar av gårde?
Bare vent til vi slippes løs, da skal vi leke da...
Det som er helt sikkert er at dette blir en helg full av aktiviteter og trivelig selskap. Det gjenstår bare masse planlegging og avgjørelser først...... Og overbevise folk om at de bør kjenne sin besøkelsestid :-)

15 kommentarer:

 1. Kjempe flott initiativ!
  Jeg kommer visst det er muligt, skal ha konfirmasjon i april,men vet det er mange som har det i mai..så kanksje juni hadde passet bedre?

  Har vært litt sløv på islender siden i det siste jeg..men nå er det på tide å skjerpe seg!For islenderen er minst like vakker, flott og god som lapphunden!

  SvarSlett
 2. Dette er jeg helt sikker på at blir kjempebra Tove. Ære være alle som har "guts" til å ta et sånt initiativ, de fortjener stort oppmøte:o)

  Dette blir spennende å høre mer om.

  Jeg liker ikke når "ting" blir organisert helt i hjel. Det er greit med litt, men det er så kos å møte de andre hundeeierne og hundene å ha tid til å prate litt også.

  SvarSlett
 3. Vi har en islending i gata her. Han er kjempe vakker! Masse forskjellige brunfarger i han! han er 3,5 år og heter Laksi!!
  Når vi spetemte oss for hund så var laksi en stor årsak. Han var så nydelig som valp, han er kjempe nydelig nå åsså!!

  SvarSlett
 4. Ja, nå har du fått noe å gjøre. Det må jo være endel islendere der ute også. Ikke bare lapper. De er jo like vakre!!!!Så da kan dere klare å samle endel folk og hunder.

  SvarSlett
 5. Å, dette blir fint, Tove. Ikke planlegg det i hjel....det holder massevis at vi får snakke og bli kjent med hverandre sånn som vi har gjort med blogger'ne med lapphundene. Blir det for mye opplegg har det lett for at det blir pes....(syns jeg ,da...) Østlandet er helt perfekt, og juni er et godt forslag.
  Så spennende, da!!

  SvarSlett
 6. Tror dere har helt rett i det med å planlegge ihjel.

  På den annen side så tror jeg også det må være litt mer enn "at vi treffes der og der kl...) for å lokke folk til å møte opp. Husk at dette blir litt annerledes enn bloggetreffet. Bloggetreff så har vi blitt kjent i bloglandia og har det å endelig se hverandre som det store målet.

  Ser for meg å ha tilbud om agility og spor som det "store". Som Berit sier dette er aktiviteter som ikke krever forkunnskap og som viser resultater allerede i løpet av økta og noe som de fleste bikkjer syns er moro. Og så ha muligheter for å gå tur, slippe bikkjene, leke, bli kjent med hverandre og ikke minst prate om løst og fast.

  Juni er også en travel tid for mange, bryllup, konfirmasjon, skoleavslutning osv. Vi får nok velge to alternativer og så bestemme oss etterhvert. Det passer uansett ikke for alle som ønsker å være med.

  Noen som vet om noen andre goe "leirplasser"?

  SvarSlett
 7. Så bra hvis dere får istand noe slikt :o)

  Gry, Camilla og jeg snakka litt om hundetreff her til sommeren, men slo det vel nærmest ifra oss :o(

  Blir det stort, som egentlig er målet - må man ha en godt egna plass, og det er det neimen ikke så lett å finne - spesielt på sommeren, med turister og beitedyr og ditt og datt... Vi bør jo helst være for oss sjøl, for man kan ikke regne med at ett slikt treff blir akkurat lydløst.

  Og så er det det med oppmøte,da.. Planlegg i god tid, og ha bindende påmelding?? I sommer trodde vi det kom temmelig mange hit, men det ble bare tre av de "påmeldte" tilslutt!! Heldigvis slapp vi å betale for ubrukte hytter :o)

  Agility og spor skulle en tro passa glimrende på ett slikt treff. Ei helg går altfor fort - hvis været er bra iallefall :o)

  SvarSlett
 8. Helt enig...agility og spor er fine aktiviteter på et treff!! Og det kan alle være med på uten forkunnskaper..lurt :-)

  SvarSlett
 9. Jeg hadde elsket å få prøve agility med Milli.

  Med alle mulige forbehold om at jeg ikke misforsto, så tolket jeg det dithen at Marianne kanskje kunne ha et "stor-treff" til sommeren (i Keros blogg). Det hadde jo vært helt gull:o)

  SvarSlett
 10. Hos meg blir det stort treff til sommeren ja..og samtidig med utstillingen til nkk i kristiansand!
  Det er en del hytter her også, så det burde være mulig med overnatting for de fleste!
  Vi holder jo til laangt ine skauen, og ikke er det flust med dyr heller..for alle små bøndene legger jo ned..
  Hadde vært kjempe gøy visst alle bloggerene hadde tatt seg turen ned hit!
  Dessuten er det jo fint på sørlandet i den tiden...

  SvarSlett
 11. Åååh, dette høres kjempekjekt ut! Har aldri vært på treff før, hverken med bloggere eller andre hundefolk for den del.

  Enig med de andre, sikkert ikke lurt å legge opp for stramt program. Men agility og spor høres artig ut.

  Tenk om vi kan få det til så vi kan ta turen *drømme-håpe*

  Sist men ikke minst: All ære til ildsjelene som steler i stand noe slikt! Kjempebra :-)

  SvarSlett
 12. Det er jo helt kanon Marianne! Så fremt det passer med sau, evt. valper og ferie så kommer Milli og jeg i hvertfall!!!

  Gleder meg allerede. Kanskje vi endelig får anledning til å møte "vestlendingene" også?! *Håpe*:o)

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 14. Det høres kjempebra ut,Marianne!!! Vi er med - håper jeg :o)

  SvarSlett