20. juli 2022

Skrukkefyllhaugen - miniferie

 Jammen ble det ikke litt sommerferie på meg også. Snakk om å ha flaks. Nøve spurte tidligere om vi ikke kunne prøve å få til en liten tur til Skrukkefyllhaugen. Tja, det så jo ikke så enkelt ut for den så ut til å være bortbestilt nesten hele sommeren, men så så jeg at i uke 28 var det noen ledige dager og det er den uken jeg regnet med at jeg var i brukbar form og så viste det seg at Nøve hadde fri de 3 første dagene i uken :) Ja, da var det bare å bestille og satse på at ting klaffet. Nøve skulle i tillegg betille fint vær.

Skrukkefyllhaugen ligger så fint til

Jeg bar inn alt pikkpakket mitt. dette er tredje gangen vi er her Nøve og jeg og vi har selvfølgelig fått faste plasser rundt bordet. Jeg sitter på enden foran vinduet.

Kjøkkenkroken
Åpningen inn til soverommet med to køyesenger.

Etter en stund dukket hallingene også opp.

Nøve hadde holdt det hun lovet, sørget for fint vær. I følge Yr så skulle det bli mye skyer og ikke så varmt. Vel - Nøve sørget for at skyene holdt seg borte det meste av tiden og jeg angret på at jeg ikke hadde med meg kortbukse. Det er lenge siden sist så vi satte oss ute med håndarbeid og noe å drikke og koste oss i finværet. Lykker er stor nå som te smaker normalt igjen noen dager 😀

Men vi måtte jo ut på tur også. Vi kjørte opp til Nevlingdammen. Der er det så fint! Ikke rart det er mye folk der. 

Nei, Tølle, det blir ingen tur opp på Nevlingkollen denne gangen, Neste år... Findus er bare vel 5 mnd. og må begrense turene sine fortsatt, min form er særdeles dårlig, det merker jeg så fort jeg går i oppoverbakker, så denne gangen skulle vi bare ta korte og enkle lufteturer.

Vi gikk over dammen i enden av Nevlingen og gikk en kort tur inn til Hallingtjern.

Der var det såååå fint!

Vi satte oss ned og bare koste oss Nøve hadde med epler og det var det flere som syntes smakte godt.

Gutta-boys.

Selv om turen var kort og enkel, var gutta klare for  litt hvile da vi var tilbake i hytta. Og det var greit for de måtte jo være klare for kveldens store begivenhet.

Vi tuslet med til bålplassen ved Skrukkefylla.  Der er det så fint! Og med full klaff med solskinn og fortsatt lyse netter så var det bare å nyyyyyte den fine kvelden.

Vi fikk på plass bålet. Røyken blåste selvfølgelig dit jeg satt, men det hjalp mot knotten så det var tidvis nødvendig også. Vi spiste oss gode og mette på pølser.

Men selv om vi var mette så måtte vi jo steke bålvafler også. Vi trenger trening på dette med bålvafler, det er helt klart. Huskeregel til neste gang, pøs på med smøring av jernet. I alle kriker og kroker!!

Trening gjør mester.

Vi fikk flere perfekte ( i hvert fall nesten ;) ) vafler og orket ikke å spise opp alle.

Tirsdagsmorgen skinte sola varm og god og nå måtte vi bade, bestemte jeg. Nøve var litt skeptisk.

Mens jeg skulle altså ta årets første bad. Hmmm, jeg var ikke sååå sikker lenger da jeg kom uti og kjente hvor ille kaldt det vannet var....

Men som det stort sett alltid blir, så var det deilig temepratur, i hvert fall nesten, etter 10-15 min akklimatisering.

Og Nøve var helt enig.

Nå er det en bratt kneik opp igjen til hytta, så vi blir varme i kroppen igjen innen vi kommer opp.


Det skyet til og blåste litt, men vi måtte jo bevege oss. Vi gikk i retning Hallingvika. Det er en fin og enkel tur. Nå var det noen andre som hadde okkupert plassen vi hadde sett oss ut, så vi fortsatt litt til og gikk til Djupodden.

Nøve sitter og studere andre sida, plasser vi har gått tidligere. Etter en god pause her så gikk vi tilbake til Hallingvika.

Stallen forsvinner litt etter litt.

Fint terreng å gå i.

Nå hadde vi fortjent litt skikkelig halling-festmat. Småmat og lefsekling.

Denne gangen hadde vi altså fokus på bare å kose oss og slappe av. Masse god mat, skravle, håndarbeid, lade batteriene. Her er det null mobil- og internettdekning. Siden vi denne gang ikke gikk opp på fjellet rundt der det er dekning, i hvert fall noen steder, så var helt uvitende om hva som skjedde rundt i verden.

Sola dukket opp igjen og vi måtte lufte oss litt til før kvelden. Vi fant oss en lite høyde i nærheten, Høghaugen. Da har vi vært der og. En liten åpning med litt utsikt, her mot Skrukkefylla.

Hedalen og Vassfaret fikk virkelig gjennomgå i en av stormene i fjor høst. Det var fælt å se hvor mye som var hogd og helt vilt å se de stedene de ikke var ferdig med å rydde. Skauen lå helt flat over store områder.

Nå hadde vi jo allerede spist middag, men bål er kos og bål ble tent i bålpanna. Nå skulle vi steke en ny porsjon vafler. Vi skulle jo perfeksjonere kunsten å steke bålvafler.

MEN det viste seg å være en ting som ikke var perfekt her Skrukkefyllhaugen, det var millioner av knott!! Og de var det umulig å skremme vekk. Vi hadde med oss litt av vært som skulle virke mot både mygg og knott, men det er det jeg sier, ingenting virker mot knott! Det var stort sett vindstille så ingen hjelp å få. Jeg sto stort sett i røyken fra bålet. Og til slutt pakket jeg meg inn. Vaffel-stekingen droppet vi. Bortsett fra knotten så var det fint å sitte ute.  

Kveldene er så lyse at det var nesten fælt å gå inn, men det er jo koselig å sitte inne i lyset fra masse stearinlys også.

Onsdagsmorgen var det knallvær igjen. Jeg bestemte at det skulle bades denne dagen også.

Og akkurat som dagen før, det var deilig med et bad - etter en stund. Vi svømte til og med over til den lille øya.


Menyen vår på disse Vassfar-feriene er fast tradisjon. Så før avreise skulle vi ha rømmegrøt. Vi hadde satset på at det var sukker i hytta, så det hadde vi ikke med. Joda, det var skrekkelig mye salt og krydder i skapet, men sukker, nei det var det ikke 😥 Krise! Rømmegrøt uten sukker, det går ikke! Heldigvis var det en eske med sukkerbiter (brune) Så vi satte i gang med kruse sukkerbiter. Den gamle statoil-tekoppen min fungerte perfekt til den slags.

Dagen var reddet. 

Vi pakket ut, vasket og sa takk for oss for denne gang.
Det var fortsatt mye igjen av dagen så vi kjørte opp til Hedalen og gikk oss en runde på Bautahaugen. 

Et fint museumsområde som det var fint å gå rundt på selv om selve museet var stengt. I tillegg så var det en cache og en lab-runde der.

Tusen takk for en helt herlig mini-ferie sammen med denne gjengen :)


Fra NevlingdammenNøve har skrevet så fint her:
og så kommer det nok en del 3 også7 kommentarer:

 1. Som jeg skrev til Nøve også, så er jeg så glad på deres vegne for at dere fikk til denne turen i år også! Men knotten kunne ha dratt sin vei akkurat når dere var der, synes jeg ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var veldig fint og koselig at vi fikk til dette. Skikkelig flaks at det passet på alle måter. Bortsett fra knotten. Før har vi vært der i september, da har den vel kanskje "gått og lagt seg".

   Slett
 2. Så flott at du er i så god form at du kan ta deg en ferietur. Ingenting som å komme seg litt bort for litt tankeadspredelse. Kanskje jeg skulle booke denne skrukkefylla ei natt eller to neste år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var godt å komme seg bort litt.
   Syns så absolutt du bør ta deg ei natt eller to på Skrukkefyllhaugen. Så lenge du trives i ødemarka. Noen biler som kjører forbi, men ellers er det en idyllisk plass, syns jeg. Men skal du på tur så må du gå i bratte motbakker.. eller på langs av dalen.

   Slett
 3. Vi har det bestandig så fint på tur! Nå har du i tillegg greid å fange mine salige blikk på bilde flere ganger 😂 Og du, jeg har deg på film…du sto ikke lenge og nølte før du hoppa til vanns!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det bilde av deg i burka 😂😂😂

   Slett
  2. Ja, det har vi :)
   Det tok litt lenger tid før jeg kom meg under på det første badet. Siden du filmet på onsdag måtte jeg jo rømme fort ned i vannet ;)

   Slett