3. juli 2022

Cacheturer på Romeriksåsen

Ved Store Snellingen

 

På tide med turgåing igjen og da tenker jeg på en annen tur enn den vanlige lufteturen langs Hæra.

Det er lagt ut 4 nye cacher i nordenden av Romeriksåsen i det siste, så jeg bestemte meg for å prøve å få tatt dem på en tur. På mandag var det meldt uvær, men det skulle ikke begynne før utpå ettermiddagen, så jeg dro av sted. Parkerte på Brovoll og trasket av sted langs skauveiene som det er en god del av i området. 

Ikke spesielt spennende tur, men planen var at turen skulle avsluttes på sti og med en finere tur. Men først skulle jeg altså finne de tre cachene som lå like ved vei. Selv om disse fint kan finnes ved å bruke bil eller sykkel nesten helt fram, nekter jeg selvfølgelig å gjøre noe annet enn å gå / gå på ski her i dette området. 

Cachene ble greit funnet. Den første lå ved Sølvtjernet, der jeg var innom på min aller første tur på Romeriksåsen  Der snudde jeg nå og gikk videre til de to neste cachene på listen min. Været var derimot ikke på min side. Regnværet kom tidligere enn jeg hadde forventet og jeg bestemte meg for å avslutte litt tidligere enn planlagt og isteden følge veien tilbake til bilen. Selv om det sluttet å regne etter at jeg fant den tredje cachen så ville skauen og lyngen være våte og jeg var i grunnen våt nok allerede. Vel, det ble tre cachefunn og en trimtur på 9 km. 

På torsdag var det derimot meldt knallvær. Egentlig for fint vær, men jeg bestemte meg nå for å komme meg ut på tur igjen og nå som cahene langs veien allerede var logget kunne jeg legge ut på "skikkelig tur" der turene var hovedmålet med en cache som bare endret litt på turen. Bilen ble plassert ved Brovoll og jeg fulgte stien i retning Store Snellingen. Da de 2 litt kjedelige og slitsomme kilometerne ( det er oppoverbakke) opp til Snellingen var unnagjort var det bare å følge stien videre.

Først en kort tur nedom Lille Snellingen før jeg jeg nærmet meg Store Snellingen og nå gikk inn på en sti langs vannet for å komme meg i retning av cahen på Storvasshaugen. Den har jeg ikke gått tidligere. 

Litt bushing oppover lia og så kom jeg fram til Maurtua og cachen kunne logges. En haug med fluer var veldig glad for å få besøk og ble gladelig med som turfølge et stykke videre på turen. Jeg bestemte meg for at jeg skulle gå rundt vannet, så jeg fortsatt videre gjennom skauen. Jeg var usikker på hvordan det var å gå nede langs vannkanten på denne siden så jeg holdt jeg oppe i høyden og kom etter hvert inn på skiløypa og stien. Jeg ser at jeg fint kunne ha gått ned til vannkanten tidligere og fått en fine er tur, men, men.. 

Grensen er godt markert mellom Lunner/Nannestad og Oppland/Akershus

Inn på kjente stier igjen og så fortsatte jeg selvfølgelig ut på tangen i Store Snellingen. 

Her er det jo så fint. Det ble en god pause her. Godt å få av seg turstøvlene og få dyppet beina i vannet + vasket av seg noe av svetten. I tillegg var det litt skygge og lufting så det var bare deilig å nyte den utrolig flotte sommerdagen her den siste dagen i juni. 

Det er mange "bålplasser" langs denne tangen så jeg antar det er mange som er her for å fiske og tur.

Formen er som kjent ikke så god, så Midtveissteinen ble benyttet både på fram- og tilbaketuren.

I følge gradestokken i bilen var det 27 varmegrader da jeg var på hjemveien, så det var godt at mye av turen gikk inne i skyggen av trær. Et cachefunn og ca. 10 km ble tilbakelagt på Romeriksåsen denne dagen. 

Sauene benyttet skyggene rundt framhuset på Snellingen.


5 kommentarer:

 1. Sol er fint turvær, men jammen er det hodt med litt skygge også når det blir så varmt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke glad i varmen, men det hjelper å gå inne i skauen der det er skygge. Og så var det mer normal temperatur da jeg begynte å gå.

   Slett
 2. Jeg syns fremdeles det blir uutholdelig når sola skinner og gradestokken viser mer enn 20, har liksom ikke vant med sommervarmen enda! Men det var koselig å lese om skogscache-turen din, da :)
  Ps. Må dere skrive inn navn og addresse npr dere kommenterer, eller er d mine innstillinger som har blitt rare? Må det på min egen blogg også :/

  SvarSlett
  Svar
  1. Så lenge jeg er innlogget så går det helt greit å kommentere uten at jeg behøver å gjøre noe.

   Slett
  2. Du må huke av for å være innlogget, da slipper du det

   Slett