28. juni 2020

Ny tur i Vassfaret - Slakollen og Slafjell

Etter å ha feiret St.Hans på Orrebu våknet vi til en ny fin dag. En varm dag. Nå måtte vi opp på snaufjellet. Forholdsvis raskt og enkelt. Slakollen og Slafjellet var dagens mål.

Det samme målet hadde vi i 2016. Også da med tanke på at vi trengte en enkel tur etter en slitsom dag før. Turen begynner med å gå oppover, men det er en snill bakke - til å begynne med. 


En god del myr med masse myrull.

Jeg har bare gått opp til Slakollen en gang før og nytt siden den gang var at den gjengrodde stølen var gjenoppbygd. Her måtte vi se oss litt rundt. 

Foto: Inger Synøve Natten
Beundrer Nedre Slasæter og utsikten til Strøen.

Om stien begynte snilt så ble det mer enn bratt nok etterhvert  for en med slitne bein etter forrige dagens tur.

Da var det godt å komme opp på Slakollen. Om ikke kollen er så høy så er det en flott utsikt til alle kanter her. Ikke minst til Strøen.

Der borte var vi dagen før.

Nøve i sitt paradis.

Tassen og Barfi la seg i skyggen.

Foto: Inger Synøve Natten
 Tølle er litt av et sjarmtroll. Han har funnet ut at jeg trenger at han passer på meg. Når jeg blir hengende etter, noe jeg jo stadig gjør, stopper han og venter på Barfi og meg. Går jeg vekk fra de andre så følger han etter. Han blir en perfekt livvakt :)

Sommerblomstereng

Veien videre mot Slafjell gikk først gjennom fjellbjerkeskau med masse grønn blåbærlyng. Det er grønt og frodig enn så lenge.

Vi kom oss opp over skaugrensa. Etter å ha kommet oss opp til Slakollen så er mye av høydemetrene unnagjort og det er lett å gå resten. 

Slafjell
Obligatorisk gruppebilde ved varden på Slafjell. Vi måtte bare vente på de eneste folkene vi så på turen hadde forsvunnet. To meget slanke og spreke folk som kom joggende forbi. Det kan umulig være bra å være så spreke??

Vi drømte om å bade. Det burde være muligheter for det var mye vann i området. Men jeg vil ikke ha gjørmebunn,

Flott utsikt til alle kanter her også. Kan skimte fjella i Hemsedal og Hallingskarvet fra denne toppen også.

Snille, gode Barfi

Her blåste det ganske bra, så det var bare herlig å sitte her, på det som var en veldig varm dag nede i sivilisasjonen. Vi koste oss her lenge og vel.

Men vi skulle jo bade også. Vi valgte oss det nærmeste tjernet.

Foto: Inger Synøve Natten
Ikke store dammen, men det var mulig å ta opptil flere svømmetak og vannet var ganske behagelig.

Foto: Inger Synøve Natten
Vi koste oss begge to og jeg fikk opptil flere latterkuler, mens vi plasket i vei. Det er jo ikke så enkelt å ta bilde med selvutløser og i tillegg komme med på bildet...
Som vanlig går dagen altfor fort. I tillegg til klokka så hjalp knotten med til å gi beskjed om at det var tid for å sette kursen tilbake.

Innen vi var tilbake på de myrulldekte myrene var sola kommet ganske lavt på himmelen. 

Etter ca. 13 km og seint på kveld så var vi tilbake ved Strøsdammen.

Nøve insisterte på at vi trengte et bad til. 
Foto: Inger Synøve Natten
Det var deilig å få vasket av seg svetten, men det kjentes kaldere ut enn forrige kvelden, så vi badet fort ;) Og myggen sørget for at vi kledde på oss fort også.

Bortsett fra knott og mygg så var det en fantastisk kveld.

Som vanlig er vi eksperter på å utnytte dagen. I hvert fall hvis en ser bort i fra morgenene ;)

To flotte dager i Vassfaret var over. 
Den første dagen kan du lese om her.

5 kommentarer:

 1. Dere skulle ha en snill tur med tanke på dagen før, og ender med 13 km??? En snill tur for meg er 3-4 km. Så dere er sprekere enn du tror! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, dette var en snill tur! Husk vi bruker laaaaang tid, mange lange pauser og turen var snill i forma av lettgått terreng, bortsett fra oppoverbakken til å begynne med. Og den bakken var blåbær i forhold til turen opp til Bringen. Den bakken var et mareritt.

   Slett
  2. Det er snart på tide du blir med oss på tur, Kjersti! Nøve har opptil flere turer som passer deg helt perfekt :)

   Slett
  3. Takk for tilbudet, det er veldig hyggelig at dere tenker på meg! Med såpass mye vondter som jeg har for tiden, er jeg ikke spesielt hyggelig turselskap på annet enn korte turer uten bakker. Men kanskje vondtene blir borte en vakker dag? :)

   Slett
  4. Ja Kjersti, vi tenker på deg titt og ofte! Den runden på Rustad-fjella hadde du helt sikkert likt, det har vi sagt mange ganger. Håper virkelig du blir med en gang!

   Slett