17. april 2020

Urban caching i Hønefoss

Jeg har fått tilbake lysten til å cache litt, så da Nøve spurte om vi skulle ta en tur sammen i Hønefoss så sa jeg selvfølgelig ja. 


Etter at Tassen litt motvillig hadde prøvd ny sele så begynte vi på vår urbane caching. Vi begynte med Gubbdagisen. Morsomt cachenavn og et artig variant av beholder. Heldigvis fant vi den lett. Etter to tradisjonelle- og to mystery-cacher, heldigvis er det noen som lager enkle mystery-cacher innimellom, satte vi kursen mot sentrum.

Vi gikk rett over brua og så tilbake på den syklistdekorerte muren.



Det lyste fint opp det.

Tølle og Tassen var mer nysgjerrig på endene i elva.

Vi gikk rundt og så etter detaljer som kunne hjelpe oss videre med multien  A walk along the falls Det var sørgelig lite vann i fossen, Knapt nok en dråpe og oppgangssag-monumentet sto der tørr og stusselig.

Foto: Inger Synøve Natten
Litt kontorarbeid måtte til før cachen kunne finnes og logges. 

Så gikk vi inn i sentrum. Det begynner å bli mange virituelle cacher så da er det ikke så da er det ikke like spesielt å logge dem som tidligere, men det fine er jo at de er enkle å logge og null bekymringer med mugglere. Jeg hadde faktisk muligheten til å søke om å få legge ut en jeg også.  Skogens konge var både fin og særdeles lite kravstor. 



Fine skulpturer sto på rekke og rad i denne gata.


Noen har spesielt fine lekestuer :) Dette var dagen for cachetyper i mange varianter. Gatelangs i Hønefoss var en fin variant av letterboks, der vi skulle se etter fine detaljer på bygninger i ei gate.  

Vi fortsatte med å gå gatelangs og så både fine bygninger i gammel stil

Det så stille ut på Grand hotell.

og i moderne stil. Jeg vet ikke helt hva jeg syns om denne varianten av ei kjerke. Jeg forstår godt at noen mener den ligner på en hoppbakke... På den annen side er det jo fint at det litt variasjon også. Men jeg syns nok fortsatt at ei kjerke skal se ut som ei kjerke og da ser den ikke slik ut... Vi gikk rundt og samle info til en multi her og, men avsluttet før vi hadde samlet alle trådene. 

Det var litt spesielt å se disse gravstedene. En lang rekke av personer som ble skutt på Trandum. Korona-tider til tross, det har vært verre før.

 Vi har kjørt forbi denne plassen noen ganger og jeg har alltid lurt på hva det er. I dag fikk jeg svaret. Riddergården er et ganske godt bevart løkketun som var åpen for alle. 

Litt synd at noen av vinduene var dekket med plater.

Av en eller annen merkelig grunn så fant vi ikke cachen som lå her. Vi fant ei loggbok, men visste at det ikke var cachen vi skulle finne. Siden vi la inn en note om dette så fikk Nøve en melding fra CO med tips om hvor vi skulle se, så vi tok turen tilbake og da fant vi jo den med en gang. Jeg fatter ikke ikke at vi overså den!

Foto: Inger Synøve Natten

Nå var det på tide å sette kursen hjemover. Godt fornøyd ( i hvert fall to av oss ;) ) med dagens cache-fangst. 16 funn der det var 1 virutuell, 1 letterboks, 1 multi, 2 mystery og 11 tardisjonelle. Det ble 5 ulike cachetyper det. Første gang jeg gjør det på en dag. Tror det er et eller annet med det, men jeg vet ikke hva?

Jeg syns jeg hadde på meg mye kær, men jeg skulle visst hatt på meg enda mer, for selv om jeg ikke frøys, ble jeg kald og brukte resten av kvelden på å bli varm igjen. Jaja, neste gang jeg er på tur er det sol, tror jeg :)

Nøve har skrevet så fint med ord og bilder om denne dagen her




2 kommentarer:

  1. Får si som jeg sa til Nøve; rart å se dere på by-caching ;)
    Forskjellige cachetyper på én dag går inn på statistikken på project-gc og gir deg høyere badge. Må ha 11 typer på én dag for å få den høyeste badgen. Og så finnes det helt sikkert noen challenges for det også, det gjør det jo på stort sett det meste av statistikk :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for info, Kjersti. Vet jeg ser det skrives i logger at de må logge ulike typer på en dag.

      Slett