9. februar 2019

Lokale og morsomme butikker

Tror ingen vil påstå at jeg er shoppinggal. Jeg vil nok heller påstå det motsatte. Jeg er på matbutikken rett som det er, men å dra på andre butikker, det skjer ikke så ofte. Jeg må stort sett dra til Jessheim eller Råholt, sånn ca 20. min unna,  hvis jeg skal finne noe annet enn matvarer. Det er et ork å dra på den slags så det utsettes og utsettes så jeg den slags driver jeg ikke med ;) Jeg sier jeg er på Jessheim en gang i 1/2-året, men det er vel kanskje ikke helt sant. Jeg var der f.eks to ganger før jul for jeg greide jo ikke å bli ferdig med julehandelen på en dag. men nok om det.

I høst oppdaget jeg at moren til ei jeg jobber sammen med har en liten butikk i uthuset sitt i Nannestad. Den ble jeg så nysgjerrig på at jeg måtte jo bare dra dit for å se. På mine eldre dager så har jeg jo fått det for meg at det er morsomt å kjøpe litt annerledes klær som ikke så mange andre har. Noe denne kjolen/ toppen jeg kjøpte på Island er et veldig godt eksempel på.
Hallo, hvem går rundt i en giraff-kjole??? Joda jeg kan gjøre det. Nå har den av en eller annen grunn krympet så det er noen år siden den sist var i bruk.

Interiørtunet som butikken ute i ødemarka i Nannestad heter viste seg å være et lite skattkammer. En veldig liten butikk proppfull med klær og en del interiør og for ikke å glemme farlig god sjokoladetrøfler. I og med at det var så mange klær på liten plass tror jeg man kan dra på skattejakt her mange ganger og stadig oppdage noe nytt. Interiørtunet er veldig flinke til å reklamere for produktene sine på Facebook-siden sin
Jeg kom hjem med dette. og så var jeg der sammen med to kollegaer en dag senere og kjøpte meg en kjole litt i stil med giraffkjolen, men med litt mer normal pynt i form av blomster.

En annen liten butikk som er litt "lettere" å besøke, er Strikketunet.
bildet er hentet på butikkens FB-side
Den ligger nemlig der som matbutikken er. 

bildet er hentet på butikkens FB-side
Også denne butikken har en krok med klær som du ikke finner alle andre steder. 


Tidligere hadde de butikk rett borti veien her, da var jeg aldri innom...Selv om det kun tar 10 min å gå dit. Det skyldes jo selvfølgelig mest at jeg ikke strikker noe særlig og at de ikke hadde det islandsgarnet jeg skulle ha. Nå har jeg derimot begynt å strikke litt mer normale ting og da var det på tide med et besøk. I fjor engang kom jeg over en strikkeoppskrift på nettet på noe de kalte "Farmen-lua" og den syns jeg så litt artig ut. Men da var det viktig å finne et garn som ikke klør.
Jeg kom hjem med dette. Garn fra Hjertegarn. Jeg syns det så litt rart ut, litt annerledes tvinning? Men det er utrolig behagelig å strikke med.

Til og med mønsterstrikket mitt ble jevnt og fint, helt unormalt mine strikkeprestasjoner. NB! dette er bilde av oppskriften og ikke min strikking. Jeg har bl.a. endret litt på mønsteret i overkant her. gadd ikke å kjøpe den ene fargen for å bruke den bare i 2 omganger.

Lua var faktisk ganske morsom å strikke. Men å strikke den i halvmørket med fokus på hva som skjer på tv var ikke så lurt. Det ble en del feil. Noen ble korrigert ved å rekke opp, andre er der fortsatt som et personlig preg. Mest fordi jeg innså at lua ble litt liten og jeg anså den etter hvert som et prøveprosjekt.

På tross av at jeg syns den mørkeblå fargen kanskje ble litt for mørk og var skeptisk til grønnfargen, så syns jeg lua ble ganske fin.

Nå har jeg begynt på en større utgave. For at de ikke skal bli helt like så har jeg snudd om litt på fargene, så får jeg se hvordan det blir. Eller jeg gjør om mønsterborden og strikker potene fra villmarksgenseren? Det er mange muligheter, men jeg må altså være litt nøyere med hvordan hoveddelen strikkes og få den riktige omgangen på rett plass.

Det er litt viktig å bruke disse lokale butikkene, det er for sent å dra dit når de har lagt ned pga for lite besøk.

2 kommentarer:

 1. Klesbutikker er ett nødvendig onde. Man må nesten gjennom det en gang i året eller så. Syns du har vært flink!
  Garnbutikker er mye mer spennende. Har du investert i sånne nye pinner også?
  Lua blei fin! Og de fargene kler deg.
  Du får kose deg med sport på TV, og strikketøy i armene i helga ☺️

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kjøpt en helt vanlig rundpinne fra hjertegarn, men ikke noe ikke noe spesielt med den tror jeg.

   Slett