10. november 2018

Gam-tur 2018, planlegging


Nok en gang skulle vi på Gam-tur. Også i år skulle det være en blå-tur.

Heidi og jeg hadde fått ansvaret for planleggingen av årets tur. Men hvor skulle vi dra i år? Det var bare å sette seg ned og se på flyavganger. Hvor går det fly på passende tider, til brukbar pris og ikke for lang flytur? Vi pekte oss først ut Svalbard. Et spennende sted og masse spennende å finne på. Hundekjøring, tur i gruvene, nordlys, mørketid,  tur til Pyramiden osv. Men da begynte budsjettet å overskrides i fullt monn. Ok, så ble det ikke Svalbard denne gangen heller. Da var det bare å begynne på nytt.

Tripadvisor, reiseblogger og google ble besøkt ganske mange ganger for å få noen tips. Det er jo så mange spennende steder å dra. Øst-Europa, Tyskland, Færøyene. Vi ville ha noe mer å gjøre enn å bare gå gatelangs og beundre fine bygninger i gamlebyer og å shoppe.  Da stoppet det litt opp i fantasien vår. Roma kanskje? Der skal det være mye fint å se, men flere har allerede vært der og det er ganske langt dit. Det er ingen hemmelighet at jeg syns flyreiser ikke bør være over 2 timer lange.
Tilbake til Tyskland. Hva med Garmisch – Partenkirchen? PE og jeg var en liten tur innom der for noen år siden. 
Da var eventyrslottet i Füssen og Zugspitze målet. Fjelltoppen forsvant i skydekket, så da ble det en tur gatelangs i byen isteden og det var jo veldig fint der. Ingen kom til å gjette dette reisemålet, det var jeg ganske sikker på, siden det ikke går noe fly dit. Vi måtte ta fly til München og så kjøre videre på landjorda til Garmisch-Partenkirchen, nei det ville de ikke finne ut av. Det virket som det var en del aktiviteter vi kunne finne på også. Vi hadde funnet reisemålet vårt.

Flybilletter og overnatting ble booket. Samt en dagstur med privat guide for å besøke Neuswan-castle og en del andre severdigheter. Jeg begynte å glede meg. 
Vi skulle dra tidlig torsdag og hjem seint søndag. Ok, det var visst et godt stykke mellom flyplassen og hotellet. Det så da mye kortere ut på kartet ;) Det så veldig greit og effektivt ut å bruke Flixbuss, men vi var usikre på om vi rakk den og dermed måtte vi vente 2 timer på neste buss. Etter å ha dobbelt og trippel-sjekket at han hadde plass til koffertene våre og poengtert at vi var 5 damer på tur så gikk vi for et litt dyrere, men mye tryggere alternativ. Privat-guiden vår. For første gang ble jeg møtt på flyplassen av en kar med plakat med mitt navn på.
Vi har erfaring med at taxiene har problemer med å få med seg alle de store koffertene våre, men Chris holdt det han lovet, vi hadde til og med hatt plass til en person + koffert til :)


Da hadde vi altså reise, overnatting og 1 dag med aktivitet klar. Fortsatt hadde vi torsdagsettermiddag, hele lørdag og søndagsformiddag ledig. Google og TripAdvisor ble besøkt igjen og igjen. Etter hvert hadde jeg en ganske lang liste med spennende aktiviteter. Bare se her: Tandem-paragliding, Zip-line, Klatrepark, Sommerrodelbahn (mellomting av bob-bane og bergogdal-bane) tur til fjelltoppene rundt byen,

Partnachklamm, Nazi-gull-jakt, Mini-golf, Segway-tur, Eller en tur til Innsbruck? I tillegg til å gå rundt i byen og besøke noen museer. En god del av disse var væravhengig, kostet en del, vet ikke om de var åpne så seint på året osv. og ikke minst så kan jo slike bagateller som høydeskrekk sette en stopper for en del av dette.

Vi bestemte oss for at vi skulle ta resten av turen på sparket. Da ser vi an både vær og hva flertallet hadde lyst til å gjøre. Det er deilig å kunne ta ting litt som det passer seg.


På den annen side... Klokka var ikke vår beste venn på denne turen, eller var det det den var? For eksempel så bestemte vi oss for å ta toget / banen til Zugspitze, men da vi kom på stasjonen så fikk vi høre at siste toget hadde gått. Ok, hva gjør vi da? Jo vi kunne fortsatt rekke å besøke Alpspix,

bilde hentet på google.
men vi måtte skynde oss for å få til det, det ble ikke tid til å nyte utsikten, ta en kaffe osv. Vi valgte å forsøke.

For å ta denne turen tar man tog, så Alpspitzbahn opp til utsiktsplattformen Alpspix, så kan man enten ta samme banen ned igjen, eller Hochalmbahn ned den andre veien, gå en tur og så Kreuzeckbahn til toget og så toget tilbake til byen.


Vi tok toget til riktig stasjon.

Gikk på kabelbanen og gikk litt videre møtte en del folk. Begynte å lure på hvor i all verden denne utsiktsplattformen lå. Etter hvert gikk det opp et lys for AC, vi hadde tatt feil bane og tok turen i motsatt retning! Hva gjør vi nå? Problemet var ikke at vi gikk feil vei, men om vi rakk den siste banen ned. Vi nektet å snu for så å ta den samme (riktige) banen ned igjen så vi fortsatt å gå. I raskt tempo og krysset fingrene for at banen den andre veien ikke sluttet å gå tidligere enn den vi etter planen skulle gå. Siden vi gikk motsatt vei så var det snakk om oppoverbakke. Ikke noe mindre slitsomt med andre ord. Det var helt sikkert den tynne lufta som gjorde at noen av oss syns dette var slitsomt ;)
Vi gikk og vi gikk, damen i luken hadde sagt turen tok ca. 25 min. Lykken var stor da vi så gondolen var på vei ned til stasjonen og det viste seg at den skulle gå opp til topp en gang til. Vi måtte til og med vente en stund. Og vi fant ut at da måtte det gå en vogn ned fra toppen også. Vi kom oss opp på toppen og fikk beskjed om at vi hadde 10 min. før dagens siste vogn gikk ned. Vi sprang (prøvde å springe) opp til utsiktsplattformen for å få tatt noen bilder.




Yes, vi greide det :) Kanskje klokka var på vår side likevel?

På lørdag var det shopping. Vi begynte i en klesbutikk og skobutikk nær hotellet før vi dro videre til en kjolebutikk og var med på at AC kjøpte kjole til hun skal være forlover i bryllupet til AI. Åååååh den kjolen er såååå fin! Så var vi klare for å gå og se på butikkene i Ludvigstrasse. Hovedgata i gamlebyen i Partenkirchen.
Nå nærmet klokken seg 13 og vi fant stort sett bare stengte butikker. Hææææ de stenger ikke butikkene midt på dagen i turistgaten i byen????? Jo her gjør de visst det. Ganske så paffe, sjokkerte og skuffet var det bare å glemme den delen av planen vår. Sjokoladebutikken var derimot oppe til 16 så vi kjøpte oss sjokolade, veldig god for øvrig og et kjeramikkverksted/-butikk rakk vi også å stikke nesa innenfor før den stengte. Her ble vi til og med tilbudt kaffe. Det viste seg at butikkene i sentrum var oppe til 18 så helt håpløs var ikke denne byen likevel. Vi skulle bare begynt i den andre enden først, men da hadde det ikke blitt noen forlovelse-kjole.


Noen linker:Vi overnattet på Hotel Vier Jahrezeiten

Privatguiden vår, Chris Edwards finner du  her.
Vi spiste middag her:
Torsdag: Gasthof zum Rassen En utrolig trivelig kar som serverte god mat. Servitøren gjorde dette til den beste middagsopplevelsen syns jeg.
Fredag: Atelier Restaurant & Bar + lunsj torsdag Veldig god mat og sted der vi kunne bestille bord online.
Lørdag: Gasthof Fraundorfer Vanvittig store porsjoner, underholdning med musikk og dans. 



Lunsj og kaker lørdag og søndag: Cafe Kneitinger Her var det mange gode kaker og velge i mellom + god lunsj.

Det kommer selvfølgelig et innlegg med masse bilder og skriverier om hva vi gjorde på turen om ikke så lenge.

8 kommentarer:

  1. Jammen er du en god turplanlegger, tror du kan begynne med det som en liten hobby gesjeft ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, det er nok langt igjen til det, dessuten var vi to om planleggingen :)

      Slett
  2. Tenker du skal få planlegge turen til Grillkløveret, jeg :p
    Ser veldig koselig ut, og innholdsrikt! Men jeg håper ikke at dere ble møtt av stengte butikker og tidspress hele turen, for det hadde jo bare vært trist. Er byen stor? Eller er det sånn gå fra den ene til den andre enden-by?

    SvarSlett
    Svar
    1. Tror du greier å planlegge turen deres helt fint selv :) Turen ble veldig fin den, bare vent og se :)

      Slett
  3. Så innmari fint det var der! Gleder meg til å se de andre bildene dine fra turen. Dere er heldige som kan reise sammen og kose dere slik. Akkurat passe langt bort, og akkurat passe lenge borte.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er så fine hus der, syns jeg. Det kommer maaaange bilder ;) Bra det ikke var lov å fotografere alle steder vi var.

      Slett
  4. Kjempefine bilder og flott beskrevet. Gleder meg til tur nr. 9 neste år med verdens beste GAM-jenter på tur. Da blir det spennende å planlegge tur med Heidi. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Gleder meg til neste tur, Lise :) Men tenk å prioritere ny bil framfor Gam-turen i år? Det kaller jeg feil prioritering ;)

      Slett