28. august 2018

Store Snellingen og Korsvatnet

IMG_0198

Søndag ville jeg ut på tur igjen. Og denne gangen kunne Barfi også være med.

IMG_0195

Vesle Snellingen

Planen var egentlig en tur på Nordåsen, men jeg ombestemte meg og kjørte til Brovoll og la i vei mot Store Snellingen isteden.

IMG_0193

Bortsett fra den første km. så er det en fin, enkel tur til et vakkert sted.

IMG_0191

På finnetorpet Snellingen finner du spor etter den gang jorda ble dyrket.

IMG_0185

Nå er det beitedyra som tar seg av kultiveringa. Jammen godt det er noen som rydder opp. Det er en viss fare for at Norge kommer til å gro igjen. Vi traff på mange beitedyr denne dagen. Jeg føler meg ikke helt trygg på storfeet. De er store og de kan være mange. Og enten de springer deg ned fordi de vil bli prata med, be om mat eller jage oss pga Barfi så er de uansett store og tunge. Så jeg ble plutselig litt usikker på hvordan jeg skulle komme meg dit jeg ville, for de sto jo selvfølgelig midt i stien der det var vann på begge sider. Men de flyttet på seg og vi valgte en litt annen vei og kom oss dit vi ville.

IMG_0217

Helt ute på enden av tangen i Store Snellingen.

IMG_0203

Nå var det tid for matpause og ta livet helt med ro.

Etter en stund så kom bjelleklangen veldig nærme.

IMG_0204

Oisann vi fikk visst besøk. Hele flokke sto på rekke og rad, men fant plutselig ut av jeg var veldig skummel, så de snudde og sprang tilbake enda jeg knapt hadde gjort noen ting.

IMG_0211

Da ble det rom for enda en tekopp da Smile

IMG_0223

Men vi kunne jo ikke bli her hele dagen så vi gikk tilbake og valgte en litt annen sti. Joda det er fortsatt mange myrer i området.

IMG_0224

Tror det er populært å fiske her for det er tett i tett med bålplasser langs vannet. Her ser vi bort til plassen vi satt og spiste.

IMG_0228

Her brant det i sommer. Det lå like ved vannet så med helikopter så fikk de slukket ganske raskt.  Nå som det omsider har begynt å regne litt igjen, begynner det å grønnes allerede.


Vi fulgte stien og satset på at vi ikke havnet alt for  langt unna tilbakeveien til bilen.

IMG_0230

Det var ingen snarvei, men kjekt å gå en ny sti og etter en stund kom vi inn på en sti som jeg visste ville føre meg tilbake til Snellingen. Derfra tok jeg nok en ukjent sti. Jeg hadde nemlig bestemt meg for at jeg endelig skulle få logget de to grønne boksene som har ligget der og ventet på meg i flere år.

IMG_0233

Fine skilt har de i Lunner Almenning

IMG_0232

Årsaken til at jeg ikke har logget disse er at det betyr noen km gange på grusvei, som jeg jo ikke er så veldig fan av og at jeg som regel er sliten etter en allerede lang tur når jeg er i området. Denne dagen hadde vi jo ikke gått så langt så da måtte jeg benytte sjansen. Disse cachene kan fint tas med bil. Det er bare å betale bompenger og kjøre opp fra Grue, men det er juks syns jeg Winking smile

og sykling driver vi jo ikke med.

Etter en stund kunne vi velge mellom vei og blåmerket sti i retning Grua stasjon.

IMG_0234

Vi valgte selvfølgelig stien. Vi kunne skimte vann mellom grantrærne, men det var stort sett ikke så mye annet å se enn grantrær. Men jeg syns det er lettere å gå på sti enn på vei.

IMG_0238

Så var vi ved enden av Korsvannet, men langt i fra cachen.

IMG_0239

Det var bare å fortsette.

IMG_0240

Viewpoint  Langvatnet ble funnet og logget. Et kjapt blikk på vannet før vi tuslet videre, nå i riktig retning i forhold til bilen.

Nå var det ca 5 km grusvei tilbake til Brovoll, men først skulle cachen ved Korsvatnet logges.

IMG_0248

og så skulle vi ta oss en velfortjent pause igjen.

IMG_0242IMG_0241

Wow! her var det fint Smile Kloss i veien med vann på begge siden av veien. Det går faktisk an å kjøre seg en søndagstur hit.IMG_0251

Klokka begynte å bli mange så vi måtte se å komme oss hjemover.

IMG_0254

Jammen hadde det brent her og, men det var bare en liten flekk.


Barfi var fin i farta og jeg hadde nesten problemer med å holde følge med henne der hun la i vei.

IMG_0256

Det ble en tur på 18-20 km denne gangen også.

IMG_0208

Jeg har pyntet sekken min litt med broderiene jeg hadde på den som er utslitt. Den blei så fin atte Smile

8 kommentarer:

 1. Det var kos både for deg og Barfi at det ble tur igjen. Det var så dumt i sommer når det var så varmt at en ikke orket noen verdens ting om en var to eller firbeint. Jeg har håp om en flott høst for mange turer.

  SvarSlett
 2. Ikke akkurat småturer du legger ut på. Men det er virkelig ett flott område du viser fram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er flatt og lettgått med masse vann og myrer.

   Slett
  2. Men den fine sekken din, er tungt lasta 😅

   Slett
 3. Ser ut som en veldig fin tur, og så mange flotte bilder :-) Jeg er veldig skeptisk når jeg har med hund og møter kyr, en del av de er ikke glad i hunder. Og så raske som de kan være!
  Jeg blir mer og mer glad i høsten, spesielt etter en slik sommer som i år. Krysser fingrene for en forsatt fin høst, med flere fine turer :-)

  SvarSlett