23. januar 2018

Vinter


Knallblåhimmel, sola skinner, snø på trærne og bakken er gjemt under en halvmeter med snø,
da er det vakkert da!

Hus bygd på 70-tallet er ikke nødvendigvis bygd med god nok isolasjon, men istapper kan jo være vakkert det og.
Nordåsen ligger der så hvit og fin over bygda vår.

Med all denne snøen så er det plutselig litt morsomt å bevege seg litt. Vi måtte ut å teste løypene som er kjørt opp på jordet. De nye felleskiene fungerer fint i oppoverbakkene. Nedover fungerer de forsåvidt bra der og, jeg slipper å bekymre meg for at det skal gå for fort. Passer jo perfekt det for meg som er så dårlig og pysete i nedoverbakker. Men jeg tror kanskje jeg får gå til innkjøp av glider og studere youtube for å finne ut hvordan den skal legges på. Smøre ski går jo greit så lenge det er snakk om voks. Glider derimot har ikke mine ski sett siden jeg flytta hjemmefra da jeg var 18. Må si jeg føler meg litt snytt med disse felleskia, poenget var jo at jeg ikke skulle behøve å smøre de! Smørefrie ski var det visst jeg burde kjøpt.

Selv om "hage-elgene" fra forrige innlegg er skutt så finnes det flere i området. Elgen kommer seg greit fram i snøen, tror jeg, men den tar en tur innom l"ett vei" den og. Rådyra er veldig glad for sporene som er kjørt opp. Det gjør det straks litt mindre energikrevende å bevege seg.

Vi måtte ta oss en tur ned i skauen også. Gikk fint å gå i truge-løypa mi også. Vi er forøvrig flere som tråkker opp denne ruta.
 

Det er så godt å se at Barfi oppfører seg litt mer sånn som bikkjer skal. Nå for tiden er hun alltid klar for å gå på tur og springer i vei foran meg. I hvert fall en stund ;) 
Nå er det innført bandtvang igjen så da blir det slutt på det å springe foran. Jaja, hun har da fått gå løs i 3 mnd. så vi kan vel ikke klage.

En lite vintersikker cache er nå godt gjemt.

Det finnes flere måter å trimme på, ikke alle er like morsomme. Vi har i hvert fall et tak som bør måkes når det blir mye snø.

Et lag med 30 cm løs og lett snø det ikke krevde så mye å flytte på. Men under den lå det 20 cm som har fått merke både regn og kulde, den var ikke like lett å fjerne. For meg som ikke eier muskler i armene så kjenner jeg veldig godt i dag hvor de muskelene burde vært.
 
Sånne tak med vinkler er heller ikke helt gode, så vi fjernet det som var mulig å få tak i fra traktor-skuffa. HMS tar man ikke så tungt hjemme ;)
Sånn da satte jeg meg godt tilrette foran tv'n med god samvittighet. Og håper i det lengste at det regnværet de melder kommer som noe hvitt isteden.



4 kommentarer:

 1. Bjørn sier man må ha på glider på smørefrie også, en gang iblant. Det er visst omtrent som å ha på vanlig skismøring. Du må ta med skia å komme oppover snart, så tar vi oss en fjelltur! B kan sikkert smøre skia dine også 🙊
  Båndtvang pga snø/vilt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ekstraordinær båndtvang av hensyn til vilt pga mye snø.

   Slett
 2. Dette så ut som et skikkelig vinter-eventyrland! :) Men det var nok sikkert tungt å få ned all den snøen av taket, vil jeg tro.

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig med skikkelig vinter igjen. Jo takk, jeg merket det i armene dagen derpå ja, men godt å få den snøen vekk.

   Slett