13. november 2016

Små og store problemer og gleder


Det skjer ikke så mye nå for tiden. Men en stor forandring har det blitt i det siste.
Vi har satt inn en vedovn i stua. Så nå driver vi å fyrer med ved for første gang på 30 år. Det er med litt blandede følelser. Helt topp for meg som elsker å steke rompa mi foran ovnen, men samtidig så er det plutselig ved som skal bæres inn, masse vedbøss som bør feises opp og ikke minst en ovn som stadig trenger påfyll av ved. Men kos – det er det, helt klart! :) Årsaken til at vi ikke har satt inn vedovn før er at det kreves at vi setter inn ei ny pipe og vi har ikke greid å bli enig om en fornuftig plass til denne pipa. I sommer ble valget tatt og med det så måtte et skap kastes ut. Hvor skal jeg nå gjøre av kakefatene og dukene mine? Men et mye viktigere spørsmål og større problem:
Hvor skal jeg nå ha nisselandsbyen min????

Vi har etter hvert samlet en ganske stor samling av bøker og den øker stadig. Og ja, de fleste bøkene er lest.
Nå har jeg tatt en opprydding og samlet alle bøkene på et sted og i tillegg satt dem alfabetisk, sånn noenlunde i hvert fall. Tenker at da er det enklere å finne igjen ei bok om jeg ser etter en bestemt bok, eller se etter om jeg har akkurat den og den boken. MEN hva gjør jeg når jeg har kjøpt ei ny bok og den skal inn i hylla på riktig plasss? Kjøper jeg ei ny bok av f.eks Knut Faldbakken så betyr det at jeg risikerer at alle bøker av forfattere med etternavn som kommer etter Faldbakken i alfabetet må flyttes for at den nye boken skal få plass. Det kan bli ganske tidkrevende. Hmmm, tror jeg heretter kun kan kjøpe bøker av forfattere som har navn som begynner på R – Å?? Eller at alle nye bøker plasseres i ei ny hylle. Denne begynner jo å bli ganske full uansett.

Det er sånn ca 20 år siden jeg sluttet å strikke. Jeg har aldri vært noen stor-strikker, men noen gensere har det da blitt oppigjennom. Men så fikk jeg problemer med hendene mine som dovnet bort til stadighet og det siste genserprosjektet mitt ligger fortsatt nesten halvferdig og støver bort på loftet. Nå er problemene med hendene mine historie, men strikkkingen ble ikke gjenopptatt likevel. Det dukket jo opp noe som heter internett i mellomtiden ;) Men for noen få år siden så begynte jeg i det minste å strikke litt sokker. Men det har altså ikke blitt noe mer. 
Jeg får dessverre ikke snudd bildene :(
Genseren som ligger uferdig på loftet er Nannestadgenseren der jeg har kommet til det punktet der mønsteret begynner å bli litt komplisert og kjedelig, i hvert fall for meg, jeg må nemlig begynne å strikke fram og tilbake – tror jeg. Så jeg har en mistanke om at den blir liggende... Men så fikk jeg altså lyst til å prøve meg på å strikke litt igjen, noe annet enn sokker. Og da noe som jeg kan sitte med foran TV’n, noe som betyr at det ikke kan være for mye mønster. Jeg er som sagt ikke så god på dette med strikking.  
Og plutselig hadde jeg kjøpt en haug med garn.
Så får vi se om dette blir nok et halvferdig prosjekt eller om jeg fullfører denne gang? Jeg har I hvert fall kommet igang.

I likhet med de fleste andre så har vi hatt vinter og snø i noen dager.Deilig.
Det blir så mye lysere og triveligere med litt snø. Og foreløpig har det jo ikke vært mer snø enn at vi kan gå hvor vi vil likevel. I dag er det dessverre +grader, men jeg krysser fingre for at snøen blir liggende likevel og at nedbøren som er meldt kommer som snø og ikke regn. Maura er jo kjent for å være et snøhøl og vi har ofte mer til felles med temepraturene på Lillehammer enn Oslo.

Med vinteren så kommer også sportssendingene på TV’n. For meg som syns det er stusselig når det plutselig er slutt på vintersporten i mars så er jo det noe å se fram til. Men i år vet jeg ikke helt hva jeg syns. Johaug-saken er nå en ting. Men dette med astma-medisin, det syns jeg bare er flaut. Jeg har stusset på dette at det er merkelig mange som ser ut til å ha astma blant de norske skistjernene. Nå viser det seg jo at det er skrekkelig mange av de norske skiløperne som bruker astma-medisin. Da er det plutselig ikke noe moro å se på at nordmenn vinner skirenn lenger – tror jeg. Enda godt det er en del handball og fotball på tv framover. Og ikke minst det er moro å være LFC-supporter nå for tiden!

11 kommentarer:

 1. Grattis med vedovn! Den ser ganske lik ut som vår, men ikke helt. Har dere kun fyrt med strøm alle disse årene?
  Å ha bøker alfabetisk er litt tidkrevende, men jeg kunne aldri hatt det på noen annen måte. Så ja, kjøper jeg en ny bok av en forfatter tidlig i alfabetet, er det bare å flytte på alle som kommer etter. I tillegg har jeg såpass liten plass i bokhyllene mine nå at jeg har vært nødt til å sette bøker bak hverandre (altså to bøker i dybden), noe som gjør det enda mer komplisert. Men, jeg sliter med å kvitte meg med bøker, så jeg får heller skaffe meg flere bokhyller ;)
  Gleder meg til å se de ferdige genserne dine! Jeg synes gensere blir altfor komplisert med armer og hals og montering og alt det der, så selv om jeg faktisk har strikket to gensere en gang i tiden, så tror jeg ikke det blir flere.
  Jeg har også grublet litt på hva jeg kommer til å føle rundt langrenn denne vinteren, og har funnet ut at jeg ikke vet. Og antagelig vet jeg ikke før jeg sitter og ser på. I tillegg er jeg ekstremt usikker på hvordan det går med jentene i håndball-EM siden Løke er ute pga graviditet. Jeg vet at hun ikke er den eneste på laget, men en god strekspiller er gull verdt. Så det blir spennende :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har sentralfyr så vi har fyrt med olje (og litt strøm i de siste 2 årene)i alle disse årene og det kommer vi til å fortsette med. Må bare begynne å bruke noe som er lovlig å fyre med også etter 2020. Veldig lettvint og behagelig, da er det jo varmt når vi står opp også :)men det er jo veldig kos med vedovn og vi kan ha det varmere med vedovn og ikke minst så har vi noe som varmer hvis strømmen går (da virker ikke sentralfyren) og så satser vi jo på at sentralfyren slipper å varme opp like mye. Det ble i hvert fall mer enn dyrt nok denne kosen.

   Nå er det heldigvis litt romslig i noen av hyllene enda, men det er et veldig tungvint system dette med bøker i alfabetisk rekkefølge. Men det er jo nesten umulig å finne igjen bøker uten. Og så er det jo i hvert fall greit at bøker av samme forfatter er samlet. Men bøker tar plass. Vi måtte kjøpe mange ikea-hyller og lage "bibliotek" i kjelleren for noen år siden. Kan jo ikke bare kaste bøkene heller. Og vi er altfor dårlige til å låne bøker, selv om vi har begynt å lese en del bøker på nettet.

   Ja det blir spennende å se hvordan det går i handball-EM. Tror vi kanskje ikke kan forvente at Norge vinner, men å håpe er jo alltid lov :)

   Slett
  2. Det å ha det varmt på morgenen må være gull verdt, kan ikke huske forrige vinter jeg ikke frøs hver eneste morgen. Må ha vært da vi bodde i Oslo for 28 1/2 år siden!
   Kaste bøker er uaktuelt, da er det bedre å gi bort. Jeg har en plan om å gi bort de av mine bøker som jeg har likt minst (1'ere og 2'ere på terningen), men jeg merker det tar tid å manne seg opp til å sette igang med sorteringen.

   Slett
  3. Ja det er veldig behagelig med jevn temperatur hele døgnet. Ulempen med vedfyring er å regulere varmen. Det blir fort for varmt.

   Slett
 2. Svar
  1. Ja vedfyring både varmer og skaper stemning

   Slett
 3. Fyr i ovnen, bundingen i fanget og noe godt i glasset (eller en tekopp, da;) - kan ikke bedre ha det!
  Er genserne ferdig??

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror du er sprø jeg ;) Det går ikke så fort.
   Med vedkassa full og noe bra på Tv også, ja da er'e godt å være meg :)

   Slett
  2. Haha.
   Kjenner at jeg savner deg, Tove! Vi skulle kanskje ha oss ei strikke/ski-tur helg om ikke så aaaaltfor lenge ;-)

   Slett
  3. Ja det hadde vært koselig og moro :)
   Men:
   1. Jeg må få meg noen smørefrie ski
   2. Jeg må disse skiene inn i bilen. Kombinasjon av bikkje og ski og ikke skistativ er ikke så enkelt.
   3. Det kan ikke være glatte veier.

   Slett
  4. Håper nissefar leser bloggen din ☺️👍🏼

   Slett