28. september 2014

Galskapen, lenge leve! Geocaching

Jeg får meldinger på e-post når det kommer nye cacher i området rundt her. På torsdag ble det lagt ut 3 stk og til min store forundring var det ingen som logget 2 av dem. Hva skjer med FTF-jegerne? Ok den ene lå lant unna sentrum, men den andre lå i et område der folk ferdes. Vel, jeg hadde ingen planer om å dra ut de første dagene og den ene ble etter hvert logget også.  Den andre derimot ble ikke logget. Den lå i nærheten av en annen cache jeg lenge har tenkt på å besøke. Og da jeg så at den fortsatt ikke var logget fredagskveld bestemte jeg meg at den skulle jeg prøve å bli førstemann på. For å være noenlunde sikker på det måtte jeg stå opp tidlig lørdag. Mens jeg studerte kart og beskrivelse seint fredagskveld så tikket det inn en ny melding om 9 nye cacher. Da jeg fant ut hvor de var så fant jeg ut at disse måtte jeg jo bare ta og fikk også lyst til å prøve å bli førstemann. Her hadde jeg en sterk mistanke om at det var mange andre også som ville prøve seg som FTF-jegere. Det betydde altså at jeg måtte stå opp tiiiiidlig! Hvis de da ikke ble tatt allrede fredagskvelden.

WP_20140927_005

Årsaken til at jeg “måtte” ta disse var at de lå like ved Ormlia der EKH holder til og jeg har vært og trent agility i en god del år. Og cachene var plassert langs lysløypa som vi har brukt til å lufte bikkjene før hver trening. Altså på kjente trakter! Vekkeklokka ble stilt inn på ringing kl 5.00 lørdagsmorgen.

Det var fortsatt mørkt da jeg sto opp. Dette var galskap, skulle jeg gidde? Skulle jeg spise først?  Nei, jeg smurte et lite rundstykke og kokte opp tevann som jeg fylte på en termos. Pakket det ned i en sekk sammen med cache-utstyr og lommelykt og dro avsted UTEN engang å ha drukket dagens 1. tekopp. Det er unntakstilstand det!!!

Vel framme så så jeg ingen andre biler, men det betydde egentlig ikke så mye, for det er en del andre plasser det kan parkeres også. Det var fortsatt mørkt, det var ikke helt med i beregningen, men jeg var som sagt kjent så jeg tok bare med meg gps, lommelykt og Barfi og trasket i vei. Er jo ikke noe problem å finne fram i mørket så lenge det ikke er midt inni skauen, nå var det vel det,men det var jo ei bred skiløype som skulle følges. Det var som sagt 9 cacher. Jeg bestemte meg for å ta nr 9 først, i tilfelle noen andre var igang og sannsynligvis hadde begynt på 1 siden den lå nærmest veien.

Cachen ble enkelt funnet og loggen var blank og fin. Så gikk vi litt tilbake for å finne nr 1. Gps’n min var ikke helt enig hele tiden om hva som var GZ og hintet 2 små graner, tja det var flere små graner der, så jeg gikk litt fram og tilbake og gransket både det ene og det andre. Ja og slik fortsatte det. Jeg brukte gz som utgangspunkt på med lommelykta for å granske aktuelle kandidater i følge hint og fant alle boksene med blanke logger. Etter 4 cacher så begynte det å bli så lyst at jeg ikke behøvde å bruke lommelykta lenger. Det er ingen tvil om at en 3 km-løype tar mye lenger tid å gå når man samtidig skal leite etter noen skjulte bokser Smilefjes som blunker Den første cachen logget jeg kl 5.55, du forstår galskapen i overskriften, ikke sant? Ca 1 time seinere var alle boksene signert og vi kunne gå tilbake til bilen.

Det er en god stund siden jeg har vært her og det har vært en storm siden dengang. Nå var løypa ryddet og fin og “pusset opp” med mye grus der det før var blauthøl.

WP_20140927_003

Ingen tvil om at løypa nå er klar for skisesongen.

OK, jeg innrømmer at jeg også har blitt en FTF-jeger :/ Og det er ganske skremmende hvordan det har blitt. For nå merker jeg noen ganger at jeg sitter og ser etter nye cacher som ikke er logget. Er de logget, ja så gidder jeg ikke å leite etter de. Sånn bør det ikke være! Jeg begynner å få en mistanke om at det er flere som har blitt sånn, for jeg legger merke til at veldig mange cacher blir liggende uten flere besøk etter at FTF har vært der.

Sånn litt over kl 7 var vi tilbake til bilen. La  merke til at det fortsatt ikke var kommet noen biler i området. Jeg laget meg en tekopp før vi kjørte av sted i retning Hurdal. Du verden så mange ganger jeg har vært i Hurdal i sommer!?!?

minneåsen 052

Kjørte opp og parkerte der det var anbefalt. og av sted med oss.

WP_20140927_007

Dagens første tekopp var ikke drukket opp så den tok jeg i handa og koste meg med mens vi gikk innover skauveien Barfi og jeg.

WP_20140927_011

Nå var sola oppe og det var et flott dag med fine høstfarger.

minneåsen 016

Veien gikk langs et vann, men et lite stykke unna og med mye skau så vi kunne bare så vidt skimte vannet noen steder.

Begge cachene ble enkelt funnet og vårt 10. FTF for dagen ble logget. Wow og så vi som kun hadde 6 stk fra før. Nå er beholdningen mer enn doblet. Men fortsatt har vi ikke blitt belønnet med diplom eller pin eller noen annen gave. Ikke så nøye med det, men det hadde jo vært morsomt å oppleve det en gang også.

minneåsen 014

Den første cachen var en svær stein/helle som det står 1955 på. CO vet ikke hva historien bak denne steinen er.

minneåsen 017

minneåsen 018

Den andre cachen lå ved en minnestein der der allierte fly droppet forsyninger til norske hjemmestyrker.

minneåsen 033

Nå var det på tide å spise frokost. Og vi bushet oss gjennom skauen ned til vannkanten.

WP_20140927_020

minneåsen 029

Her fant vi oss et flott og idyllisk sted i sola og bare kosa oss. Godt fornøyd med galskapen Smilefjes som blunker

WP_20140927_034

Mens vi satt her så kom det meldig om enda en ny cache like ved Ormlia der vi altså hadde vært for sånn ca 2 timer siden. Vi hadde 2 muligheter å kjøre på hjemveien og en av dem gikk rett forbi denne cachen, men nå bestemte jeg at det fikk være nok. Uansett om den var logget av andre eller ikke. Vi kom oss ikke hjem før i 10-tida og jeg hadde fortsatt ikke logget noen av cahene vi hadde funnet. Jeg gidder ikke å gjøre det på mobilen. Syns det er så knotete. Kunne vel logget en kjapp melding om at jeg hadde funnet en, men syns egentlig godt at de andre FTF-jegerne kunne få lov til å jakte litt i troen på at de kanskje kom først Smilefjes som blunker Som nevnt over så virker det som en FTF-logg virker veldig “dempende” og jeg syns CO fortjener flere besøk. Og loggene jeg fant seinere på dagen viste at her hadde det jammen vært FTF-jakt! Og JA, da var det ekstra moro å være den som fant de blanke loggene, særlig når jeg ser at jeg “slo” noen av de store jegerne Smilefjes som blunker

I dag dro vi på ny cache-tur. Denne gangen var også PE med og nå dro vi på helt vanlig cacher. Jeg hadde lest et sted at det var en morsom en ved Harestuevannet så vi bestemte oss for å ta en tur dit. Og vi ble så absolutt ikke skuffet.

WP_20140928_010

Dette var en skikkelig morsom luring og i tillegg så var den plassert på et fint sted. Så fortsatte vi langs Harestuavannet og logget noen cacher her. Jeg visste ikke at det var sååå fint på Harestua.

WP_20140928_012

Det hjelp selvfølgelig med flotte høstfarger også.

WP_20140928_026

Vi kjørte en liten omvei på hjemveien og plukket med oss noen cacher der også. 8 cacher i alt ble logget i dag

Dette har med andre ord vært en uke med mye gåing for å finne cacher langt-vekk-i-stan med skuffende få besøk, mange FTF-funn og noen andre fine og morsomme og helt vanlige cacher. 26 funn i alt har det blitt. Og helt uten myr de siste to dagene Smilefjes

2 kommentarer:

 1. Grattis! Jeg tror aldri jeg har stått opp så tidlig bare for å dra på cachetur, og heller ikke for noen FTF, så ja: du har blitt FTF-jeger! :p
  Det virker som noen ordentlig fine cacher du har funnet, jeg liker kombinasjonen av lysløypetrail og cacher ved minnesteiner av ymse slag. Og når naturen i tillegg er så fin som på bildene, ja da kan det ikke bli bedre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, nå er jo ikke det å stå opp kl 5 noe nytt for meg da. Så fullt så fullstendig galskap er det tross alt ikke. Vi ser jo på hverandre og lurer på hva vi driver med på ag-stevner etter å ha stått opp i otta bare for å få lov til å springe noen sekunder rundt på en ag-bane ;) Og kl 5 er jo langt på dag i forhold til kl 3.30 som jeg står opp når jeg har tidligvakt på jobben ;)

   Og så må jeg jo nevne at selv om vi ikke har fått noen gave så er det en del CO som skriver Gratulasjoner i loggen på cachen. Og jeg fikk en koselig mail med takk for besøket fra CO på de 2 cachene på Minneåsen / Minnåsen. Det er vel så koselig :)

   Er godt fornøyd med ukas cacheturer og litt av hvert opplevelser :) Og Barfi er med enten hun vil eller ikke :)
   Tove

   Slett