11. mai 2014

Ny cache-tur

For en stund siden så så jeg på FB at det var lagt ut en del nye cacher ikke så veldig langt herifra som fikk mye skryt. Her har nemlig cacheeier lagt ganske så mye arbeid i både beskrivelse og bokser. Og spesielt var det en som utmerket seg i så måte. Jeg må innrømme at her sleit jeg litt med å forstå hva cachen/saken dreide seg om. Men selve oppgaven som måtte løses gjorde meg veldig nysgjerrig.

e5e55d87-6f9a-4f70-bf00-6abdd03b1b44

Det virket på en måte kjent, men samtidig hadde jeg ikke peiling på hva dette var. Spurte et par kloke mennesker om hjelp, men de var like blanke som meg. Men denne utfordringen greide jeg rett og slett ikke å legge fra meg. Jeg tok utgangspunkt i noe jeg leste i Hardyguttene en gang for sånn ca 100 år siden. De var jo også eksperter på å løse mysterier Smilefjes som blunker Og det var at bokstaven E er den mest brukte bokstaven i språket vårt (mulig det var i det amerikanske, men funker sikkert bra på norsk også). Så var det å prøve å løse de korte ordene, da har man jo litt begrensninger. Etter hvert så fant jeg ut at løsningen var enda enklere. Jeg ble rett og slett så ivrig at den vm-curlingkampen jeg egentlig satt og så på glemte jeg å følge med på. Så var det bare å vente på at vi hadde tid og anledning til å sjekke ut om løsningen jeg hadde kommet fram til var riktig.

Var ganske spent når vi dro av sted. Hurra! Her hadde jeg hatt full klaff! “Boksen” og innholdet var også forseggjort og fulgte opp historien i cache-beskrivelsen. Syns det er veldig morsomt med slike cacher. Den var også plassert ganske så usjenert til sånn at vi kunne leite i fred.

sagn-cacher 023

Like ved så var det også lagt ut en serie med 6 cacher i skauen. Altså en passende søndagstur for Barfi, PE og meg.

sagn-cacher 019

Selve turen var ikke noe spesielt. Det var en tur i skauen rett og slett. Ikke noe idylliske vann eller utsiktspunkt, men en tur i et område vi aldri har vært før, rett og slett. Vi fulgte delvis stier/skauvei og delvis så bushet vi oss i gjennom skauen. Spesielt for å finne den siste cashen så rotet vi en del.

sagn-cacher 015

Fulgte først en fin sti, som viste seg å gå i feil retning etter en stund. Men vi fant fram og været var fint og vi ble akkurat passe fornøyde.

Det som var morsomt var at de fleste av boksene var det lagt ned masse arbeid i. Føst masse historiefortelling i selve cachebeskrivelsen og så kreative løsninger både i og utenpå boksene som sto i stil til cachen.

sagn-cacher 014

Alle ser jo at Nøkken bor her.

sagn-cacher 009

Og at Huldra passet på innholdet i sin cache.

Det var også ganske fint innhold av bytteting i boksene. Jeg tar aldri med meg noe av byttetingene, men det er jo litt artig å se hva som ligger der. Som regel er det mye ræl i mine øyne. Dette er jo først og fremst beregnet på unger.

En annen cachetype jeg har sett bilder av, men aldri logget før er denne typen

sagn-cacher 027sagn-cacher 028

Det er ikke lett å se at det ligger en “boks” her.

sagn-cacher 029

Som jeg har nevnt før, så er dette slike cacher vi liker å logge. Forseggjorte cacher som ligger ute av syne for folk. TFTC Smilefjes

Jeg oppdager forresten til min store overraskelse at flere folk jeg kjenner også driver med denne hobbyen uten at jeg har visst om det. Morsomt.

Nå har det vært skrekkelig mye blogging på meg de siste dagene.  Nå tror jeg det er tomt og går en stund til neste innlegg – trur eg…

6 kommentarer:

 1. Det er så stas at du klarte å løse den kryptiske oppgaven!
  Bokser i kategorien forseggjorte og anderledes er de som setter seg fast i hodet, de man minnes med glede. Og det ser absolutt ut som om denne runden var fulle av slike. De hule steinene har jeg ikke funnet noen av selv, men jeg ser for meg at en sånn en ved en haug med andre stein og med hintet "stein", da har man noe å gjøre en stund... ;)

  SvarSlett
 2. Husker ikke hva hintet var på denne stein-boksen. Men husker at jeg stakk handa inn for å flytte på den for å se om det lå en boks under/bak og da kjente jeg at dette var noe jeg burde sjekke nærmere :)

  Tove

  SvarSlett
 3. oi, stilig den steincachen! No vart eg faktisk sittande og lure på den kodeteksten der, og fann faktisk nesten ut av det! det er eit par bokstavar eg vart litt usikker på, men med litt meir tid så hadde det nok gått :) artig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå må ikke du komme her å si at den var lett! ;) Jeg brukte nemlig litt tid... Men gjorde oppgaven mye vanskeligere enn den var. Det store problemet var: hvordan i all verden kommer det ut koordinater av denne teksten?? Men jammen så var det superenkelt også :)
   Jeg syns slike oppgaver er kjempemorsomme, når jeg må slite akkurat så mye at jeg syns det er litt vanskelig, men samtidig greier å løse de. Men så er de utrolig irriterende når jeg ikke har mulighet eller ikke har peiling på å løse dem. Det er veldig kjekt å ha Kjersti. Selv om hun ikke er noen superekspert på dette så kjenner hun andre som er det eller hun sier/skriver ting som får meg til å komme på noen gode ideer. Så Kjersti blir kontaktet ganske så ofte ja ;) Og hun får til stadighet meldinger om at nå har vi funnet den og den :)
   Tove

   Slett
  2. haha, nei det var absolutt ikkje lett! :D ...og eg prøvde berre å dekode teksten, men har ikkje prøvd å få noko koordinatar utav det - så eg måtte nok ha brukt litt meir tid ja...!

   Kjekt å ha Kjersti som "guide"!! :D

   Slett
 4. Blir spennende å høre hva Ellen sier om disse. Hun kommer jo ifra nabolaget der :)
  Tove

  SvarSlett