16. april 2011

Garm og Krumme

078

Fredagskveld fikk vi en snarvisitt av Eirunn og Berit.  Berit er en sørlending  som har bosatt seg langt oppi dalen og har en utømmelig kunnskap om hunder og hundeaktiviteter. Er det noe rart vi er så glad i henne på Frya-treffet Smilefjes Berit var på vei til Rallylydighetskurs og –stevne i Aurskog-Høland og da kjører hun jo nesten forbi meg. Da måtte de jo bare komme innom! Og det gjorde de Smilefjes Med seg i bilen hadde de Garm en islending og Krumme en dansk svensk gårdshund. Vina og Barfi sto ute i band da de kom og ga høylytt beskjed om at det kom noen. Og fortsatte høylytt at “vi vil prate med dere”.

Jeg er som du kanskej vet litt usikker på hvordan mine to er mot andre bikkjer, i hvert fall Vina. Så Vina blei satt inn. Noe hun IKKE var enig i og hun sprang rett inn i stua og opp i sofaen og prøvde å følge med i fra vinduet. Så slapp jeg Barfi og Garm blei sluppet ut av bilen. Besøk! Av en jeg kan leke med? Jiiiipppppiiiiiiiiii!!!!!!! Det var jo bare såååååå moro Smilefjes Smilefjes Smilefjes Ikke noe dårlig oppførsel der, bare litt hilsing og så springe og leke – masse, masse, masse. Så kom Krumme ut av bilen. Fortsatt bare moro. Smilefjes Garm og Krumme vekslet på å leke med Barfi og å snuse og undersøke dette nye stedet. Men Vina da? Stakkar, hun må jo få være med hun også, mente Berit. Ja, hun mente jo det var unødvendig å forvise henne inn helt fra begynnelsen av hun da. Særlig siden Garm og Krumme er menn av den vakre og høflige sorten Smilefjes som blunker  Og Vina kom ut i en fart, hun måtte jo sjekke og si ifra hvem som var sjef her. Noe hun gjorde veldig høflig syns jeg. Jeg må slutte å ha så skeptikse tanker om Vina. Dette gikk nemlig kjempefint Smilefjes Men det er stor forskjell på Vina I band og UTEN band. Som du kan se på filmen så hilser hun svært så bra på Garm og så plutselig gir hun han et kraftig bjeff, men ikke noe annet,og han tar hintet om hvem som er sjefen. Og så fortsetter han å leke med Brafi. Vina er med på leken innimellom hun også, men hun konstaterer ganske fort at de andre er altfor raske for henne. Oghun syns  at det er mye enklere å stå og bjeffe for å si ifra hva hun mener. Men når de er i nærheten så henger hun seg på Smilefjes 

Besøk av Garm og Krumme

Barfi og Garm hadde lekt en god stund før jeg hentet kamera. Mine to blei etter hvert slitne og Garm og Krumme blei forvist inn i bilen. Og Vina og Barfi gikk inn for å hvile ut. Jeg MÅ bare få begynt å trimme litt mer med Brafi. Tror jeg skal se om jeg våger meg ut på sykkeltur med Brafi. Det er nok det eneste som fungerer i så måte. Men det var det med å komme igang da og ikke minst tørre å prøve…

Både jeg og Vina og Barfi sier tusen takk for besøket! Og spesielt Barfi sier: Kom tilbake snart, gjerne allerede i morgen. Dette var jo bare såååååååå morooooooo!!!!!! Beklager den veldig dårlige serveringa. jeg lover at det skal bli litt bedre etter 1. mai Smilefjes men ikke i nærheten av noe sånt som Marianne disker oppp med… Ønsker dere masse lykke til og krysser fingre for dere i morgen, søndag.

025

083

Setter inn noen bilder av Garm og Berit fra fjorårets spesialutstilling. Han er vakker den gutten Smilefjes

GOD HELG!!

7 kommentarer:

 1. Ja, han er virkelig vakker den herremannen...:-) Når jeg så på Vina, var det akkurat som om se Snorre...hehe...så like dem er i oppførselen...

  Prøv deg på sykkeltur med Barfi, du - det er jo skikkelig fint treningsvær nå!!

  God helg!

  SvarSlett
 2. Veldig fin film av de søte vofsene!! Klart at Barfi synes det var gøy å leke flere sammen!!
  Ha en fin helg videre!!

  SvarSlett
 3. Hvor den dog ligner vores Sorta - mon det er samme Snorre der er far til dem? Sorta er en tre-årig tricolor tæve, faren er Snorre af Grisheim. Ligheden i ansigtet er tydelig. Tricolor er nu engang vakre! Dejlige billeder!

  SvarSlett
 4. Garm er fra Surtsey's.

  Irene har så vidt begynt å teste sykling med Barfi i dag :-)

  SvarSlett
 5. Så moro med besøk. Det er alltid moro. :)

  Det var da en vakker herremann. Han var fin i fargene. :)

  Sykling er fin trim, ikke bare for hunden men for oss også. Merket det var lenge siden når jeg tok fram sykkelen denne uka. Kondisen er på bunn etter denne vinteren. Charlie synes det er greit å sykle. Bare sykkelen holder seg unna han.

  SvarSlett
 6. Du har helt rett at det som oftest er stor forskjell på hvordan hunder oppfører seg om de er i band eller ei. En hund i band får ikke brukt språket sitt så godt som en hund uten band, samt det at i band forsvinner en flukt mulighet. Dette kan da blir skumlere og hunden kan da oppføre seg der etter. Jeg har en viktig regel: Ukjente hunder skal hilses på uten band.

  SvarSlett
 7. Så moro med besøk Tove. Også blir jeg så glad når du skriver at Vina er "to hunder", en når hun hilser på i bånd, og èn uten bånd. Milli er faktisk ganske så "båndaggresiv", noe jeg er ganske sikker på er min skyld, fordi jeg blir mildt sagt anspent, men det går fint når hun er løs. Da er vi slettes ikke helt ensomme om den biten liksom:o)

  Ha en strålende påske:o)

  SvarSlett