22. januar 2010

Islandsk fårehund – Treff 2010

Som jeg har nevnt tideligere så begynte vi å planlegge treff for oss med islendinger dette året. Nå planlegges det ikke lenger - det er nemlig bestemt at det blir treff! På Frya Leir ved Ringebu, helgen 14.-16. mai. Se her finner du mer om hva som skal skje. Jeg er overbevist om at det kommer til å bli et knallfint treff. Noe for en hver smak og i et område der vi ikke sjenerer andre og en kan bare være sosial om en ønsker det. Bare værgudene kan være på vår side også... Alt blir så mye triveligere da. Men blir været for ille så fikser vi det og vi. For det første så er det islendinger vi har, de tåler alt slags vær. Og vi som har valgt denne rasen, ja vi takler også alt slags vær, ellers så hadde vi jo funnet oss en annen rase ;-) Men på Frya så har de jo en hall eller to så blir det for utrivelig så kan vi jo bare flytte inn.

IMG_0924

Så langt er det påmeldt over 30 stk og nesten like mange hunder. Det kan bli livlig, kanskje vi bør ta med hørselvern? ;-) Og enda så er det 1 uke igjen til påmeldingsfristen går ut... Jeg må innrømme at jeg er litt overrasket at det er såpass mange påmeldte. Reise langt skal de også gjøre en del av dem. Folk kommer nemlig i fra Bergen, Romsdal, Trondheim, Sverige og ja helt i fra Troms. Da blir jeg imponert! Ja og så er det en del fra Østlandet da, vi skal kjøre et stykke noen av oss også. Den tobeinte familien til Askur av Alvdans kommer selvfølgelig. Og jada jeg har meldt meg på jeg også.

130507. 21

Det er litt synd at vi måtte sette påmeldings- og betalingsfristen så tidlig som 30. januar. Men Frya måtte ha beskjed så tidlig og vi tre som har satt dette igang hadde ikke veldig lyst tilå bli ”sittende i baret” og måtte risikere å betale en haug med penger for folk som ikke kommer. Det håper jeg det er forståelse for. Det er jo mulig det er flere sånne som meg. De som kjenner meg godt vet at jeg er en sånn en som jubler og sier at JA jeg vil være med på både det ene og det andre, men når dagen er der, så trekker jeg meg... Så vi får se hvordan det går. Men når jeg har betalt såpass mye (jeg har meldt på stk) så får jeg vel bare komme meg av sted. Og når jeg vet det er islandshundeeiere der så vet jeg jo at dette blir en gjeng med bare trivelige folk. Som sagt dette kommer til en knallhelg som er morsom, trivelig, lærerik og spennende for både oss på to og fire bein!

Det er fortsatt plass til flere på treffet og ikke for seint å melde seg på. Hint, hint....

IMG_1417  IMG_0888

Får kanskje ta med litt annet også.

Jeg satt nettopp og så på litt statistikk hos NKK. Og jeg må si jeg ble litt sjokkert over reg.tallene på Finsk lapphund. Det var registrert 42 valper/import i 2004, 21 i -05,  47 i -06, og så nesten det dobbelte -07 og -08 og hele 147 i -09!!!! Svensk lapphund ligger mellom 30 og 47, mens Islandsk fårehund varierer mellom 41 og 67.  SL og IF går litt opp og ned uten den helt store stigningen i antall, mens pila peker netsen rett opp for FL, ja i hvert fall på skrå. Nesten en 4-dobling på 6 år blir kanskje  litt for mye av det gode? I hvert fall hvis økningen fortsetter slik.  Og så jeg som trodde jeg hadde en hund som nesten ingen andre har…Barfi altså.

Jeg skvatt litt i dag. PE satte ut bikkjene da han dro på jobb, trodde jeg. Jeg var opptatt med å lese slutten på ei bok og glemte dem helt bort. Ikke at det er noe problem. ”Problemet” var at da jeg skulle gå ut og så ut av vinduet så så jeg Barfi midt ute på jordet! Og ikke bundet i band i hagen som jeg trodde. PE er nemlig ikke så ivrig på å sette dem iband som det jeg er. Han stoler litt mere på dem enn jeg. Til gjengjeld så blir han veldig skuffet når de ikke oppfører seg slik han ønsker. Bikkeje våre er ikke av dem som tenker ”Jippiiiii, jeg er løs! Da springer jeg liksågodt til verdens ende mens jeg har muligheten.” og sånn sett kan de gå løse. Spesielt Vina. Hun har sitt område som hun passer på. Og hadde det ikke vært for at altfor mange Bjørsokninger skal gå på tur med bikkjene sine i utkanten av dette området så kunne hun gått løs hele tiden. Barfi stoler jeg ikke like mye på, hun har nemlig ikke helt lært seg denne grensen og vi har opplevd 2 ganger at hun har fulgt etter bikkjer på veien. Barfi vil jo leke med dem! Mens Vina bare skal forsikre seg om at de ikke kommer inn på hennes område. Vel, Barfi var opptatt med å grave i snøen da jeg så henne og jeg tror ikke hun hadde vært noe sted, bare lekt seg litt i snøen. Vina lå forresten på plassen sin i trappa, inne.

16.januar 002

 

Det ble dårlig med bursdagsfeiring av Barfi, for ikke å si ingen. Men hun fikk en  da en godsak :-)

Men det fikk Vina også ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.januar 005

Det er visst noe som heter hjemmeside. Jeg har en jeg også og noen har antydet at det er på tide å oppdatere den... Barfi er jo knapt nevnt der. Men jeg måtte vente til at Barfi vokste til sånn at jeg hadde noe å skrive om henne. Hun må jo få sin egen presentasjon sånn som Vina og Mico har. Det er bare det at etter vår nærmøte med Tor med hammeren så finnes ikke hjemmesiden på harddisken vår og dermed må alt gjøres på nytt, eller rettere sagt, vi vet ikke helt hvordan vi skla få den på plass igjen. Så inntil videre så forblir hjemmesiden akkurat som den er. Jeg vil nemlig ikke miste det som står der. Og lysten til å begynne å jobbe med saken er ikke den helt store. Det verste er at jeg glemmer at andre ikke er like sløve som meg. Jeg sjekker jo aldri hjemmesidene til andre lenger. Det må jeg få rettet på.

16.januar 016

Hurra nå har jeg fri :-)

GOD HELG!

1 kommentar:

  1. Dere har jo satt i gang med et kjempefint treff. Der kommer du til å kose dere masse.Kanskje hørselsvern er en lur ting.

    Barfi er jo som en lappe, tror jeg. Bare glad over litt besøk på veien. Og gjester må jo taes i mot med åpene labber. Hun er bare veldig gjestefri. Vina, hun vil vist ikke ha noen gjester. Hun passer på gården og eierne sine. To veldig forskjellige bikkjer du har, Tove.

    SvarSlett