6. mai 2022

April 2022

 April kom og gikk uten de helt store hendelsene.

omtrent sånn som krokusen. Den lyser fint opp i ellers fargeløst omgivelser. Plutselig er de der og kort tid etter er de borte. Men fine er de så lenge det varer.

Det er rart med det, det er og blir stor forskjell på jul og påske, muligens fordi påsken kun varer 10 dager? Joda jeg har påskepynt, men det er veldig stor forskjell på mengden og på hvor stas det er å pynte. Et velfylt påskeegg hører nå fortsatt med. Jeg jobbet de fleste dagene, så påsken kom og gikk uten noe spesielt den og.

Ei uke eller to med sol og nesten sommertemperatur satte fart på våren. Snøen forsvant i rekordfart, selv om skiføret oppe på åsen holdt seg igjennom påskeuka i hvert fall, uten at jeg kan skryte på meg at jeg testet det ut.

Jeg kom meg sånn noenlunde i ajour med våren innendørs. Men forholda er ikke akkurat ideelle, så det går litt smått med veksten. 

Jeg planter uansett vanligvis ikke ut før i slutten av mai, så det er enda håp om at de vokser til passe størrelse.


Den siste onsdagen i april dro jeg på årets første cachetur. Da var det selvfølgelig slutt på finværet og det var til og med snøbyger på begynnelsen av turen.

Jeg satte kursen til Fet og Hvalstjern. Der var jeg også på cachetur i desember. Da hadde jeg Bjønnehiet som mål. Det lagt ut ganske mange cacher i området, så jeg ville prøve å få rydde opp litt til denne dagen.


Jeg begynte ved husmannsplassen Skauen. 


Før jeg fulgte stier og veier rundt 
Hvalstjern

og Abbortjern.

Så ble det en tur bortom 
Skihytta / Tretysjøhytta

Det var ikke mange skiløpere å se denne dagen

ok, det var jo faktisk mye snø igjen, men det var kun korte strekninger. Skianlegget som noen av våre landslagsløpere i langrenn/skiskyting har benyttet i oppveksten.
Innen jeg var tilbake til start igjen så hadde sola dukket opp. Og en haug med orienteringsløpere.

Tror jeg endte opp med 29 cachefunn. Altså noe helt annet en det ene funnet / mnd. som jeg har hatt tidligere dette året.

Nå er stort sett mulig å gå tur overalt, så forhåpentligvis blir det tid til flere turer snart.4 kommentarer:

 1. Jammen en imponerende gartnervirksomhet du har inne nå. Jeg kom seint igang med mine, så de er bitte små ennå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har et ganske stort blomsterbed som skal fylles, så jeg må ha en del egenproduksjon. Nå tar stauder mer og mer plass så det jeg lager mye færre planter nå enn tidligere. PE er ikke sååå glad for at han må rydde benken for at jeg skal få plass ;)

   Slett
 2. April var en fin måned med mye fint vær, og du fikk jo utnyttet litt av det :)
  Sier meg enig i at du driver med imponerende egenproduksjon, men så lenge du har plass, er det jo moro å holde på :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det trengs litt mer enn noen vinduskarmer. Men jeg hadde mer og bedre opplegg før, nå er bare det litt mer "jeg må-opplegg". Men så lenge lampene henger der (hele året) så er det at PE må samle seg litt i noen måneder og så er det feil temperatur som er utfordringen.

   Slett