9. mars 2019

Farmen-lua / Lothepus-lua med vri


Vinterens strikkeprosjekt er ferdig.  Som tidligere nevnt var jeg ikke helt fornøyd med mitt første forsøk. Så jeg strikket lue nr. to. Litt større og uten så mye feil.  Jeg syns blåfargen på den første luen var for mørk, så nå kjøpte jeg en litt lysere farge. Og byttet i tillegg plassen til grønn og blå. Nå syns jeg blåfargen passet bedre. Og hvis jeg hadde beholdt plasseringen så hadde jeg blitt veldig fornøyd.Jeg tenkte det ble litt for kjedelig å strikke den så og si helt lik som første forsøk, så derfor denne byttingen + at det skulle være lett å se forskjell på luene. . 


Jeg får den ikke så "baggi" som den er på filmen / bildene i oppskriften. Vet ikke om det er økt antall masker på den som ble brukt på Farmen eller om jeg må strikke en enda større størrelse. "Med vri" er at jeg syns det er helt bortkastet å bruke en femte farge for kun å bruke den i to omganger og det knapt nok synes. Så jeg har valgt å gjøre om litt på mønsteret. Jeg har strikket den lik både i ned- og overkant og så har jeg heller strikket noen flere omganger i kantene. 


Jeg har ikke strikket lue i farger som passer til villmarksgenseren min. Det er veldig kjekt å ha et strikketøy liggende. Men det må jo være noe som jeg kan bruke også. Så jeg grubler litt på om jeg skal strikke meg en tynn genser eller ei lang tynn jakke. Det er enklest å strikke uten mønster, men så blir det så kjedelig. Glattstrikk med litt mønster er nok det som passer meg best. Jeg får se om jeg finner et mønster som frister. 
2 kommentarer:

 1. Fine luer! Sikkert moro å strikke, men jeg bruker aldri lue. Syns det er moro å strikke votter, men bruker egentlig aldri det heller... Kjekt å ha noe å gi bort, da ☺️
  Så det er strikking og sport på TV du holder på med for tida, da. Lite turer på deg også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har begynt å bruke lue litt innimellom på mine gamle dager.

   Slett