30. september 2018

Høsttur i Nes

IMG_0394
Nøve hadde ferie, jeg hadde frihelg og værvarselet var ikke så verst, så jeg satte turen oppover mot Nes i Dyrsku’n-helga. Godt utpå dagen  var jeg på plass og vi satte kursen mot Imlan.
IMG_0387
og vandret av sted i retning Rustastølen.
IMG_0403
Et område perfekt for min kondis. Nesten ikke oppoverbakker og likevel er vi på fjellet og utsikt mot enda mere fjell og daler.
IMG_0396
Og om en ikke er fornøyd med det så er det  bare å gå i den andre retningen for å sette kursen mot Hallingnatten 1314 moh. Også det er en “snill tur” selv om Hallingnatten er den høyeste toppen i Nes.
IMG_0410
Men vi satte altså kursen i retning noen uloggede cacher.Her på Skrivarfjell logget jeg den andre cachen for dagen. Men det blåste friskt så vi logget og gikk raskt videre.
IMG_0425
Noen meter ned fra toppen fant vi oss en ganske lun plass og matpakka kunne tas frem.
IMG_0438
Og så bar det videre mot en ny cache.
IMG_0447
Også her var det flott utsikt.
IMG_0454
Jeg traff virkelig blink denne helgen , med tanke på høstfarger i fjellet.
IMG_0457
Hele fargepaletten var tatt i bruk Smile
IMG_0455
Vi satte kursen tilbake mot bilen igjen. Det begynte å skye til så den siste cachen jeg manglet i område fikk bare ligge. Men om man vil så får man gått en fin runde fra topp til topp uten de store bratte bakkene og med 7 cacher på turen. Vi "resten av runden" i 2016
IMG_0463
Vi fikk ei lita regnskur på veien tilbake til Imlan, men langt i fra nok til å bli våte.
IMG_0386
Imlan.
IMG_0474
Lørdag var det meldt mye vind så vi valgte en tur i et lunere område. I Vassfaret er det alltid fint så Strøsdammen ble utgangspunktet denne dagen.
IMG_0477
Det er en fin merket sti nedover langs elva.
IMG_0478
Strøselva
IMG_0496
Sist jeg gikk denne turen så var det en helt fantastisk grønnfarge. Denne dagen var fargen også fantastisk, men nå en gul-gylden farge.
P1000814
Nede ved Suluvann var det på tide med pause. Vi satte oss på benken ved Suluvasshytta.
P1000816
Og ikke lenge etter titta sola fram.
IMG_0515
Det er så mange idylliske plasser og sammen med dette turfølge så blir det jo alltid en flott og trivelig tur.
IMG_0512
Det var så fint. Det er vel en grunn til at det heter Vassfaret. Vann og elver ligger på rekke og rad.

IMG_0531
Bringen speilet seg i Suluvann.
IMG_0541
Det skal være en cache i Dreparhølen også, men jeg fant den ikke sist jeg var her og nå gadd jeg ikke å se etter den, siden jeg er ganske sikker på at den er forsvunnet. Jeg har vært på noen turer i Hallingdal sammen med Nøve etter hvert, men i tillegg til turen til Trollfossen så er det vel bare turen mellom Strøsdammen og Dreparhølen jeg har gått mer enn en gang. Det sier noe om mengden av fine turer i området og at Nøve er flink til å variere på turene jeg får være med på.
IMG_0547

IMG_0535
Vi avsto fra å teste ut vadestedet og valgte heller å gå tilbake samme veien som vi kom.
IMG_0568
Det er viktig å kose seg på tur og ved Suluvasshytta er det så fint at det ble en stopp på tilbakeveien også. Gutta-boys lurte på om det ikke var noe ekstra å få snart.
IMG_0575
Tassen på stein. Et vanlig syn. En nydelig og flott tur, bare en ting som manglet – Barfi.
IMG_0565
Greit å vite Winking smile
IMG_0585
Tilbake ved Strøsdammen og bilen.
IMG_0566
Gode Nalle.
IMG_0590
Hver sin utkikkspost.
IMG_0595
IMG_0609
Den nyeste gutten i huset.
IMG_0601
Ute på beite gikk disse to.
P1000829
Søndag var det meldt regnvær utover dagen og jeg kunne tenke meg å dra nedover litt tidlig. Så da ble det en rolig morgen og så tok vi turen til Bjørneparken. Der vi så på de fleste dyra.
P1000830
P1000838
Tror vi hadde veldig flaks, for de tre ulvene satt like ved gjerdet da vi kom opp for å se etter om vi så dem. Selv om det var lenge til fôringstiden deres.
P1000839

IMG_0639
Denne staselige hjorten lurte på om Nøve kanskje hadde noe snadder på lur.
IMG_0624
Nå begynner jeg å bli litt utrygg på elgen "vår” som går rundt her. Det er flere som sier den har angrepet dem. Men enn så lenge satser jeg på at den ikke bryr seg om Barfi og meg når vi treffer den i skauen. Men så nær som denne elgen tror jeg ikke vi skal prøve å gå.
Dette ble nok en super trivelig helg sammen med gjengen på Bergheim. Vi hadde flaks med været. Turene ble knallfine og selskapet får jo ikke blitt bedre. Og endelig fikk jeg virkelig sett fjellet i knallfine høstfarger. Det er vakkert, det er ikke så mye mer å si om det Smile
Mer om denne helgen i fine ord og bilder finner du på bloggen til Nøve

3 kommentarer:

 1. Åhh, det var koselig å mimre littegrann. Det var bare så synd at ikke Barfi var med på turen. Selv om det har kommet noen cm snø, kan det jo hende vi kan få til enda en tur iløpet av høsten - bare ho blir ferdig med løpetida!
  Både oktober og november kan bli fine. Hardfrosne myrer og skarp, rein luft er ikke å forakte.
  Takk for trivelig selskap, Tove - det var ihvertfall ikke siste gang ☺️

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det hadde vært koselig. Om det ikke blir ny tur i år så håper jeg i hvert fall at det blir nye turer neste år :) Erfaringa fra i vår var jo at det gikk en del uker før Nalle mente Barfi var ferdig med løpetida si ;) Skulle vinteren komme tidlig hos deg så er det jo noen fine turer vi kan ta her nede og :)

   Slett
 2. Imlan er et utrolig turområde med muligheter i alle retninger. Jeg endte opp med å vabbe i snø til godt over skoa i dag på tur, men helt nydelig i fjellet om dagen.

  SvarSlett