19. februar 2017

Smakk-smakk


Ulempen med vinter, snøklumper i potene

Ååååh for en herlig lyd det er.  Det er det jeg driver med for tiden, leiter etter lyden av smakk -smakk. Helst sånn ca 400-500 ganger. Lyden to puslespill-biter som har funnet sin riktige plass. Det er rart hvordan det går an å bli hekta. Jeg har aldri vært superivrig på å pusle, men så var det denne geocachingen da. Den får stadig fram noen nye sider. Mystery-løsning er ikke min sterke side og jeg har etter hvert lært meg til å overse de blå spørsmålstegnene. Men puslespill-mystery lar seg jo faktisk løse uten at man er særlig smart eller god på å bruke de riktige programmene til å løse opp håpløse oppgaver. Så jeg prøver meg på de oppgavene når de dukker opp i nærområdet. Og bruker minst dobbelt så lang tid som alle andre.... Det er bare å slå fast at noe puslespill-talent er fullstendig mangelvare. Så da jeg kom over en geoart med puslespill som tema og den første cachen i geoarten viste seg å være av det enkle slaget så var jeg veldig fornøyd.
Hurra! Et puslespill med store og få biter og som lot seg løse på noen få minutter. Selv av meg. Ja da sendte jeg noen takknemlige tanker til CO. Endelig en CO som har forstått at det går an at det behøver ikke å være så himla vanskelige oppgaver hele tiden.

Litt godbitsøk i det fine været.

Dette ga mersmak så da var det bare å gå videre til neste cache. OK, ikke et puslespill beregnet på 2-åringer her nei... Men fortsatt et greit puslespill å legge. Disse puslespillene er av en annen type enn de jag har vært borti før og helt klart en variant jeg fortrekker.
1. Det er mulig å se hvordan bilde skal se ut når det er ferdig. Altså enklere å legge siden jeg har en formening om hvor brikkene skal ligge.
2.  Det er mulig å zoome, altså sånn at jeg kan se brikkene bedre om jeg har behov for det og får bedre plass til å legge dem til side.
3. Det går an å lagre arbeidet. Skulle pc'n henge seg opp så behøver jeg ikke å begynne helt på nytt igjen, men kan fortsette der jeg var.
4. Koordinatene er tydelige, sånn at det ikke er noe tvil om hva som står. Jeg har opplevd et par ganger at jeg har brukt flere timer på å legge puslespillet, notert koordinatene. Så viser det seg at jeg hadde lest av feil. Jeg la dette puslespillet en gang til, litt raskere denne gangen siden jeg nå visste hvordan det skulle se ut, men jeg brukte fortsatt flere timer på det. Og jeg greide rett og slett ikke å lese av koordinatene riktig. Jeg ba til og med andre se for meg og kom fortsatt ikke fram til riktige tall. Ganske frustrert ja. En mail til CO løste den frustrasjonen heldigvis.
4. Du må gjøre puslespillet ferdig før koordinatene dukker opp. Det er en del andre puslespill-oppgaver der jeg bare har puslet så langt at jeg har funnet fram til den delen der koordinatene står og så avsluttet der.

Barfi på mislykket musejakt.

Jeg fortsatte altså å løse puslespill. Tror jeg løste 7 stk før jeg ga meg. Disse geocachene var jo plassert i et område der vi neppe kommer til å dra på cachetur. Og nå begynte puslespillene å bli mer tidkrevende.

For noen dager siden dukket det opp spørsmål om puslespill-cacher på FB. Og det ble tipset om en del cacher av den typen. Ja, da måtte jeg jo sjekke da.... Et puslespill med koordinater i Trøndelag ble lagt. Tja... hva var nå vitsen med det, vi skal ikke dit dette året i hvert fall. Men det var jo litt moro da. Så da hentet jeg fram denne geoarten i ved Trysilvegen igjen.
Har endelig kommet i gang med å få brikker på plass.

Og da var det gjort. Så her sitter jeg, time etter time, dag etter dag og leiter etter den herlige lyden av "smakk"! De takknemlige tankene til CO var nå gått over til frustrasjon. Ja for nå var det ikke snakk om enkle eller greie puslespill lenger, nå var det snakk om vriene puslespill. I hvert fall i mitt hode. Mangel av talent for å legge puslespill er nå virkelig tydelig!!! Men nå er det nå sånn da at med puslespill så greier jo selv den mest elendige å få det til om en bare tar tida og tålmodigheten til hjelp. Så her sitter jeg. For jeg greier rett og slett ikke å la vær. Noen ganger sitter jeg bare noen minutter, andre ganger blir det timer. Dette puslespill-programmet viser også tiden jeg bruker på å legge det. Og det er flaut mye..... Noe jeg tror jeg skal holde for meg selv.
Endelig!!! Denne rosen har jeg slitt fælt med.

Og siden jeg har brukt så mye tid på dette så er det ikke lenger noe spørsmål. Vi skal ut i felten for å få signert disse boksene. Det er jo ikke så langt til Elverum og "dalstroka" innafor. Siden jeg ikke finnes kjent i området og koordinatene ikke sier meg noen ting så har jeg laget meg en tur i Cachetur, der de korigerte koordinatene legges inn. Dermed får jeg fram et kart med cachene riktig plassert. Veldig smart, syns jeg selv, for da får jeg også en ide om hvilken rekkefølge vi bør ta cachene i. Og foreløpig ser plasseringene greie ut. Bortsett fra den første. Den ligger merkelig langt unna resten. Så den puslet jeg på nytt igjen (det var heldigvis det enkle puslespillet), for å forsikre meg om at jeg ikke hadde skrevet av feil. Det ville jo vært typisk meg å gjøre det. Men med samme resultat den andre gangen også, så må det jo være riktig.

Det er i alt 16 cacher. Etter å ha lagt det 14. så hadde jeg bestemt meg for å ta en pause. Det er jo lenge til snøen er borte og det er tørre og telefrie veier i området og aktuelt å dra på cachertur dit.
Sukk, her er det mange nesten helt like brikker

Men neida, dagen etter var neste puslespill lastet inn. Så her sitter jeg da. Nistirrer på min lille laptop-skjerm med elendig fargegjengivelse. Det er jo ikke så rart jeg bruker lang tid, for jeg ser jo nesten ikke fargenyansene på brikkene. Jeg har en mistanke om at det finnes et program for å legge slike puslespill, andre geocachere løser jo disse oppgavene så raskt.  Men etter å ha lest noen logger så er jeg ikke fullt så sikker lenger. Det ser ut som at det er andre enn meg som har brukt noe timer foran pc'n pga av denne geoarten. Og jeg syns uansett at det er juks å bruke programmer til å løse oppgaven for deg.

Så nå er jeg oppslukt av puslespill og har ikke tid til noe annet. Ikke har jeg tid til å sjekke FB eller andre nettsider, ikke har jeg tid til å lese boka jeg holder på med. Ja det er knapt nok tid til å se på sporten på TV!  Ja du leste riktig og da er det virkelig alvorlig, ikke sant? Og jeg som egentlig ikke er så veldig glad i puslespill.

Men det er som sagt snakk om en geoart. Og da kan jeg jo ikke gi meg nå uten å få løst alle oppgavene. Det 15. puslespillet tror jeg at jeg skal få til. Men jeg kan ikke akkurat si jeg gleder meg til nr 16.
Et puslespill på 4-500 biter av et ensfarget svart bilde. NB! Bildet er dårlig, det er ikke fargenyanser på dette puslespillet. Alle brikkene er helt svarte :( Joda, det er visst bra det er lenge til sommeren.....

6 kommentarer:

 1. *ler* Godt du har funnet noe å fordrive vinteren med, men jeg hadde aldri forventet at det skulle gå på bekostning av å se sport på tv! :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, du sier noe. Men nå er det ikke alt nordmenene har gjort det så godt i, i det siste. Og TV'n står selvfølgelig på ;)

   Slett
 2. Herregud Tove, jeg tror det rett og slett har klikka for deg, jeg 😂

  SvarSlett
 3. Næmmen hei du... Hyggelig at du tok turen til Trysil for å logge pusslespillene mine.. Jeg har en til vettu... Enda værre enn disse.. Ta en titt på GC7670Q. Det kan hende den redder neste vinter... Fortsatt god cacheferue til dere.. Mvh Roy_Lango_og_Hjerte

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi! Der spørs det om vinteren er "spolert" ja ;)

   Slett