9. april 2016

Japanturen - oppsummering + Litt av hvert 2

 
 
Dette har blitt en laaaang minnebok fra japanturen vår, delt opp i mange innlegg.
Her finner du linken til hvert av dem:

Maten

Litt av hvert 1

Avreise og dag 1 NARA

Dag 2 NARA

Dag 3 og 4 KYOTO

Dag 5 KYOTO

Dag 6 og 7 TAKAYAMA

Dag 7 og 8 KANAZAWA

Dag 9 TOKYO

Dag 10 Mt. Fuji

Dag 11 TOKYO

Takk for turen, Per Øyvind og Irene! :)
Jeg kan bare slå fast at vi har hatt en veldig fin tur. Det var veldig koselig å være på tur sammen med ungene og jeg håper og tror vi alle har fått noe vi kan leve på lenge :)


Vi dro til Japan med litt forskjellige ønsker og mål. Irene skulle "hjem" Per Øyvind skulle oppleve det å være i Japan. Jeg ønsket å oppleve litt av atmosfæren og kirsebærblomstring, men også få med meg noen "må-se-ting". Vi dro hjem igjen og hadde faktisk fått oppleve akkurat det vi ønsket. Ok, vi hadde ikke fullklaff med kirsebærblomstringen, men det var egentlig bare flaks at vi fikk såpass blomstring som vi gjorde, påsken var for tidlig i år. Irene følte seg hjemme fra første minutt og Per Øyvind var godt fornøyd med å gå gatelangs i Japan. Vi kunne selvfølgelig sett og opplevd mye mer, men vi var på ferie, vi liker alle tre å ta det litt med ro. Vi er rett og slett godt fornøyd med turen slik den var. Både Irene og Per Øyvind er allerede i gang med å spare til neste Japantur. Jeg tok litt skrekken av den lange flyturen hjem, men jeg glemmer tydeligvis fort, for Irene og jeg har allerede begynt å snakke om en ny tur. Da vil jeg reise om høsten for å oppleve Japan i høstfarger. Det tror jeg vil bli fantastisk.

Litt av hvert og litt mer oppsummering
 
Det er veldig mange templer og shrines i Japan. Mange store og veldig mange flere små. Tar du for deg et kart der disse er markert så tror jeg du vil finne minst et i hvert kvartal. Mange imponerende store byggverk og mange fine og ulike av de mindre og ikke minst mange flotte skulpturer.

 I steden for dører så var det ofte slike "gardiner som dekte den øverste delen. Slik var det i butikker og rom og hus ellers også.

Norske mobiler virker stort sett ikke i Japan. Skummelt fordi da måtte vi holde kontroll på hverandre. Vi kunne ikke bare sende en sms for å spørre "hvor er du?" " eller skal vi gå nå?" Vi kunne heller ikke bruke telefonene i Japan. Det betydde også at det var behagelig stille for reklame meldinger fra div. butikker og den slags jeg ofte får.

Heldig med været må vi også si vi var. Det kom litt regn den ene morgenen eller var det oppholdsvær og varierte fra full sol til lettskyet. Temperaturen vekslet litt mer. Fra kuldegrader til en normal norsk sommerdag. Det var varmt i sola, men kjølnet fort så fort den forsvant. Men det var kun oppi fjella det var kaldt. Vi vekslet på å gå i bare t-skjorte til å gå med jakke. Det ble mye av og på for det ble ofte for varmt med jakke, men for kaldt uten.

Vi var litt for tidlig ute til å få oppleve den flotte  våren, så trærne hadde ikke fått løv på enda. Men det var ikke grått likevel, som jeg hadde fryktet.


Det var mange løvtrær som var vintergrønne. Det var mye furu, mens jeg trodde jeg ikke kom til å få se et eneste grantre. men jeg tror jeg så en del rundt stedet vi spiste lunsj på Mt. Fuji-turen.
Ellers var det mye sedertre og sypress overalt. som jo også er grønne året rundt. Guiden fortalte at de var blitt plantet etter 2. verdenskrig. Ulempen med disse var at det følger med mye pollen og det er mange pollen-allergikere i Japan. Mange japanere går derfor rundt med disse hvite støvmaskene for å slippe å puste inn pollen.
Det var mye, det vi kaller sommerblomster, som blomstret overalt i krukker og kar.

Jeg så også mye av det vi har som potteplanter inne som her vokste i hager som store busker. Tydeligvis et litt annet klima her enn det vi har i Norge.


Mange trær og busker jeg aldri har sett før. Trærne var veldig ofte merket med navn.
Skoleungene gikk i skoleuniformer. De fleste var blå, men disse skilte seg ut i snertne rosa uniformer.
Det var veldig mange dress-/draktkledde folk i gatene. Tror det er mange som jobber på kontor i Japan og kleskoden er dress.

I bokhylla på hotellet i Nara hadde de ei bok av Jo Nesbø.

Husk å plukke opp etter hunden.

Det er tydelig at elvene kan være flomstore, for elvene var forsterket med mur veldig høyt oppover
Det er veldig mange vakkert formede trær i Japan
Et butikkvindu. Det er veldig mange varianter av den vinkende katten å få kjøpt. Tror den bringer lykke. Vi dro ikke til Japan for å shoppe. Tror vi knapt var inne i en butikk som ikke solgte noe spiselig eller souvernirer.
Gamle tradisjonelle hus er dekket med strå på taket.

Grønn te gikk igjen overalt. Vi kjøpte ikke så mye snop.Sjokoladen vi fikk av damene på toget kunne like gjerne vært kjøpt i Norge. Det var melkesjokolade med ei nøtt inni. Veldig god. Men det virker som de bruker bønner istedenfor marsipan og rosiner for eksempel Og så kjøpte vi en sort som var veldig annerledes. Det samme med kaker. Det var veldig mye som så ut som festkakene våre gjør, med krem og bær. Og så var det en del tørre kaker som smaker som våre julekaker. En del var av typen butterdeig. Altså mye likt og så en noe som var veldig fremmed.  Og takk for det. Det hadde jo vært kjedelig om alt var "norskt" der borte også. Snickers var den kjente sjokoladen som gikk igjen i hyllene.

Trær ble beskyttet mot snø og greinbrekk på denne måten.  Så dermed ut som kunstverk.Andre metoder var å pakke dem inn i rismatter. Da ble trær/busker gjort om til skulpturer vinterstid.
 Høye hus overalt
Morsomme figurer.

De gamle trenger litt å støtte seg på i Japan også


Alt i alt kom turen vår på 62 500 kr. Fordelt på 22 000 til flyreisen, 24 000 til overnatting og 16 500 til lommepenger som stort sett gikk til tog/T-bane, mat og drikke og litt til souvernirer og inngangspenger. Det ble ca 21 000 /pers. Jeg syns dette var en god bruk av arvepengene etter pappa jeg :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar