9. april 2016

Japanturen - TOKYO dag 11 og avreise

Dag 11  siste dag
I Tokyo var det mange høye hus. Virkelig høye hus.
Ser du godt her så ser du en eldre bygning som faktisk er ganske stor, men den blir jo nesten borte sammen med disse høyhusene.

I dag var 1. post programmet en tur til Akihabara et område i Tokyo som er kjent for elektronikk- og anime-butikker.
Vel - det ble kjøpt noen souvernirer i hvert fall.

2. post på programmet var det keiserlige palass og parken rundt.

Da måtte vi til Tokyo stasjon. En vakker bygning. Og en veldig stor stasjon viste det seg. Vi prøvde nemlig å komme oss fra den ene siden til den andre.
Vi gikk nemlig ut på feil side av stasjonen.Her kom det en hjelpsom japaner og spurte om vi trengte hjelp, da vi prøvde å se på kartet for å finne ut hvor vi var og hvor vi skulle. Men vi fikk da sett at blomstringen hadde begynt for alvor i den ene gaten i hvert fall.

 Jeg aner ikke hvorfor, men ble vi møtt av vanvittig mye mennesker. Det var vakter overalt som prøvde å lede folket en bestemt vei. Så her var det bare å følge strømmen og håpe på at vi kom dit vi skulle og at det ikke var sånn at vi skulle ha kjøpt billett. Vi ble litt skeptiske da vi oppdaget at vi skulle gjennom en sikkerhetskontroll. Ikke bare en heller, men to. Junior tenkte at her blir det problemer for han gikk som vanlig med sitt Leatherman-verktøy på seg. Men det gikk helt greit. Ikke vet jeg hva de sjekket for vi kom nå igjennom uten noe problem med både det ene og det andre.


 
Køen gikk mot det keiserlige palass. Der løste det seg litt opp, sånn at vi kunne gå litt mer slik vi selv ville.

Jeg vet ikke, men jeg tror årsaken til denne voldsomme folkemengden var at det var kirsebærblomstring. Japanere elsker å se på det, så vidt jeg har forstått.
Øst-hagen
Jeg aner ikke hva dette er.

Jaja, dette var vel ikke det helt store, men det var i hvert fall en opplevelse og se denne folkevandringen og alle vaktene og kontrollene. Broen som er en av de tingene man visstnok bør se og ta bilde av fikk vi ikke sett, fordi da måtte vi gått i en annen kø.
 
Vi bestemte oss for å dra tilbake til det artige sushi-stedet i Asakusa.
 
Etter å ha slappet av litt på hotellet ble det en liten tur ut for å se om kirsebærtrærne i området hadde kommet i gang med blomstringen. Det hadde de :)

Men det blir litt for fort mørkt så det ble ikke det helt store likevel.
 
Blomstringen ellers lå også langt foran blomstringen i Norge. Her så vi sommerblomster overalt.
 
Avvreise
Neste dag var det på tide å si farvel til Japan og sette kursen hjemover igjen. 10 min å gå fra hotellet til buss-stasjonen der flybussen gikk ifra. Og så en time med buss til Narita, den ene av flyplassene i Tokyo.
Noen bilder fra bussvinduet:
 Tokyo Skytree syns overalt.
Rismarker
Pokemon er fortsatt populært i Japan.
 Narita
 Endelig så er vi framme i London 
Jeg syns det gikk greit å fly til Japan, men flyturen hjemover mot London var utrolig seig. Den tok 12 1/2 time, altså 4 timer lenger enn Helsinki-Osaka. Det var varmt, det var mindre plass og jeg hadde nok ei kjedeligere bok å lese på. For denne turen var plagsom og der og da hadde jeg i hvert fall ingen planer om å dra tilbake igjen til Japan. Årsaken til at vi nå fløy om London og ikke Helsinki var at det kun var 3/4 time mellom flyene hvis vi valgte fly til Helsinki og det tok jeg ikke sjansen på. Jaja vi overlevde og vi kom oss hjem til Gardermoen og Maura før midnatt. Det er fordelen med turen hjemover, vi vant plutselig mange timer :)
 

2 kommentarer:

 1. Tusen takk for alle innleggene om turen deres! Det har vært utrolig spennende å lese alle, og det er ingen tvil om at dere har hatt en fin tur og en minneverdig opplevelse, noe dere kommer til å huske for livet.
  Og så fikk du jo sett litt blomstring i alle fall, da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det ble en veldig fin tur. Helt klart et minne for livet. Og nå er jeg endelig ferdig med å blogge om turen også - det tok sin tid ;)

   Slett