2. mai 2016

Hva er det med folk??

Ja, jeg bare spør, jeg.

Ok, nå i disse miljøvennlige tider så sorterer vi jo søpla. Det er klart.  Glassflasker og ølbokser skal selvfølgelig ikke ligge sammen med restavfallet. Nei, de skiller vi selvfølgelig ut. Tar dem med oss og går noen 100 meter og kaster dem i skaukanten. Sånn da var den sorteringen i orden.

Og store mengder frityrolje skal i hvert fall ikke verken i restavfallet eller i sluket. Nei, de kannene tar man med seg i bilen og kjører et lite stykke og lemper av i grøfta.
Ja det er vel her avfallsdeponiet på Dal er??

Og bilen vår, ja den holder vi i hvert fall rein og ryddig. Sånn, rull ned vinduet og så slenger vi kaffi-begeret ut i veigrøfta.
Sånn da var alt i orden inni bilen igjen.

Og så er det hundeeiere da. Vi plukker selvfølgelig opp etter hunden vår, ja det er klart. Og så slenger vi posen 1-2 m inn i skauen.
Sånn, da var veikanten fin til neste turgåer kommer.

Jeg må si jeg lurer veldig på hva som foregår oppi hodet til enkelte personer?? Det ser ikke ut langs med veien her som det er et lite stykke med skau. Og siden vi har en cache der så er det ikke bare irriterende, men flaut også at det ser slik ut. Så Irene og jeg tok med oss trillebår og søppelsekker forrige mandag og plukket opp det meste av det som lå der.

Jeg har en mistanke om at det er et gatekjøkken i området som syns det er altfor langt å kjøre til søppelfyllinga på Dal. Og har funnet ut at det er mye enklere å bare kaste kannene oppi  skauen her. Det er snakk om 10-20 stk. Og siden mange av sprit- og ølflaskene vi plukket opp så ut til å komme fra Polen og landene der omkring så mistenker jeg at det er håndtverkerne som bor i en brakkerigg like ved som er synderen der.
Men det er også rikelig med kaffebeger, brusbokser og gatekjøkken-brett så det er en god del som tømmer bilen sin for søppel også.

Ja også har du hundeeierne som av en eller annen grunn syns det er greit å kaste i fra seg den svarte posen litt inn i skauen. Hva er poenget??? Halloooo, da er det 100-ganger bedre å la vær å plukke opp. Da forsvinner det i hvert fall eller et regnskyll eller tre.
Mens posen med innhold kommer til å bli liggende i flere år!

At noen kaster grillkullet der er nå så sin sak. Hageavfall også, hadde de nå bare tømt det ut av plastsekken, i det minste. At noen setter igjen sofaen sin er derimot slettes ikke greit. Og heller ikke en benkeplate med fliser.

Vi ryddet som sagt opp, sånn at det så nesten helt fint ut. Men gjett hva som var på plass allerede dagen etter?
En ny pose med flasker i.

Nå som snøen stort sett er borte så er det skremmende mye søppel langs veiene. Og se bare på de 450 m vi går fra parkeringshuset og inn i terminalbygget på Gardermoen. Der står det ganske tett med søppelkasser. Likevel ligger det tett i tett med tyggis, sneiper og så de evinnelige snusposene som det bare blir mer og mer av.


Hva er det med folk??????

7 kommentarer:

 1. Folk er blitt skikkelig selvsentrerte og vil ikke gjøre "nedverdigende" jobber. Alle forventer at noen plukker opp og rydder etter dem... Trenger ikke gå lenger enn kjøkkenet på jobben. Selv med tom oppvaskmaskin så settes kaffekoppene på benken! Kanskje de hopper inn i maskinen selv?

  SvarSlett
  Svar
  1. Folk tenker ikke så mye lenger enn til nesetippen. Ute av syne så er alt bra. Trist at det har blitt sånn.

   Slett
 2. Ære være deg og Irene som tok ett tak!
  Helt enig, det er flaut å se all søpla som ligger slengt omkring.
  Noen ganger tenker jeg at jeg burde plukke opp andres hundemøkk bare for å verne om hundeeieres gode navn og rykte, men jeg gjør det ikke... Kanskje neste gang!

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  2. Ja det er mye man burde gjøre.. men hundedritten blir tross alt borte, selv om det kan se ille ut fram til da. Syns det er verre hvis det ligger igjen i boligfelt og slike steder. Men et med å plukke opp og så kaste posen noen meter unna, nei det forstår jeg bare ikke!

   Slett
 3. Er enig med deg Tove: Hva er det med folk? Tenker de ikke? Kjempeflott gjort av deg og Irene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja håpløse folk. Dette var jo i vårt område. Vi plukket ikke opp søpla noen 100 m unna....

   Slett