9. april 2016

Japanturen - TOKYO dag 9

Dag 9

I Tokyo bodde vi på Hotel Villa Fontaine Kayabacho.  Det var en veldig enkel frokost her, men greit nok vi ble mette. Tok det rolig på morgenen og ventet på at regnværet skulle gi seg. Og det gjorde det :) Kanskje hjalp det at vi bar på paraplyer hele dagen for det kom ikke noe mer regn. Dette hotellet lå litt utenfor sentrum, men nær en t-bane, så plasseringen var egentlig veldig fin likevel. Denne dagen tok vi t-banen til Asakusa.
Et område i Tokyo som hadde opptil flere ting vi kunne besøke eller se på.

Det var det visst mange andre som også hadde fått med seg.
Like ved der vi kom opp fra T-banen så begynte folkehavet. Her kan du også se at det er et "scramble crossing" som betyr at når det er grønt lys så kan folk gå over gaten/krysset i alle mulig retninger. Vi så noen av disse kryssene, men vi så dem ikke fulle av folk.
Her syns det litt bedre hva det er. (Kanazawa)
Her var det først en "port" Kaminarimon,
så var det ei gate, Nakamise-dori (dori betyr gate)  der det var tett i tett med boder som stort sett solgte souvernirer og noe å spise. Her var det så tjukt med folk at vi bare fulgte med massen, uten å se mye til hva som ble solgt.
Så kom vi til en ny "port" Housoumon
og et gedigent tempel Sensoji Tempel
Her brant de så mye røkelse at området ble nesten borte i røyk.


Like ved var det en park
Slike store fisker Koi, tror jeg det er, så vi mange steder, mest svarte/grå, men også en del av de mer fargerike.
 
en pagode Five story pagode (usikker på hva den heter)masse små "bønne-steder"


Tokyo Sky Tree raget høyt og var synlig fra mange steder i området.
 Nå beveget vi oss inn i shoppinggatene
Det ble med å bare se her også.

Vi prøvde oss på å spise sushi


Dette spise stedet kan jeg absolutt anbefale. (jeg som er sånn en god ekspert på sushi ;)), men jeg ser den får mange gode kritikker på tripadvisor også. Du kan sjekke hjemmesiden til Sushi Nova her En ting var maten, men like viktig var det jo at hele stedet var artig.
Vi gikk en ny tur i Nakimise-gaten. Nå var det litt mindre folk og litt lettere å se hva de faktisk solgte for noe. Så nå kjøpte vi litt souvernirer. Postkort, vifte, te-sett og sake-sett tror jeg det ble på oss. Og is. Som vi fikk streng beskjed om måtte spises enten inne i boden, eller rett utenfor. Nå var naboboden tom så der var det litt romsligere. Noen stilte seg opp der, men ble ble plukket opp av en vakt som ba dem å stille seg foran den riktige boden. Ikke noe tullball her nei ;)

Det var mye mer i dette området vi kunne ha sett på/besøkt, men vi var i grunnen fornøyde og valgte å dra tilbake til hotellet og slappe av resten av dagen.
Selv om det ikke regnet så var det kanskje ikke den helt store utsikten fra Tokyo Skytree denne dagen, det fristet i hvert fall ikke å stå i kø, så vi nøyde oss med å ta bilder av tårnet herfra.
 
Det var flere "tårn" Det virker som om de kalle høye bygninger for tårn og rare byggverk i området.
 Her sees Asahi Beer Tower og Asahi Super Dry Hall
Broene har tydeligvis forskjellige farger. Den vi står på her er rød, mens den neste, den som er på bildet er blå. Og den neste den andre veien var grønn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar