22. januar 2009

Og så var det grisene..

Og så må jeg jo prøve å legge ut filmer av grisungene :-)

Øverste filmen viser ungene på vei hjem og en som ikke har fått med seg dette, så h*n vil ut i det fri.

Og så har vi dem som har kommet seg ut i den store verden.

Sånne hindringer som trappetrinn, dørstokker, døråpninger er skummelt for alle griser. Det er fire binger som må ned dette trinnet når grisene der skal flyttes. En ting er å flytte grisunger forbi her, de er ikke større enn at vi kan dytte, løfte dem ned. Ei purke på 200-300 kg derimot... Heldigvis er griser veldig nysgjerrige, så tar en tida til hjelp så greier de ikke å motstå fristelsen. Det er bare det at det er ikke alltid jeg har så god tid.

Det er bare to binger der grisungene kommer seg ut. Nå begynner de å bli så store at det er ikke så mange av dem som kommer seg ut lenger heller. Selv om grisene er vanskelig å flytte på som nevnt over, så har de derimot ikke noe problem med å gå ut den samme døra når de ikke skal gå ut. Så ungene i de andre bingene prøver seg stadig på å komme ut i det fri de også.

Og som du ser griser har sin måte å lese aviser på :-)

10 kommentarer:

  1. Dette er bare SÅ bra!! Jeg skal se disse filmene igjen og igjen! Koser meg med de små filmsnuttene dine jeg Tove.

    Hvis jeg noen gang kommer innom deg på gården, så plasser meg i fjøset. Jeg ville ha storkost meg!

    Takk for titten Tove, fortsett med dette. Vær så snill!

    PS. Får de aviser for å aktivisere seg litt?

    SvarSlett
  2. Ja, vi gir aviser til smågriser og slaktegriser for at de kan leke med dem. Og så fungerer det jo som strø også, så det skaper ikke noe problemer. Glanset reklame pleier jeg derimot ikke å gi dem. Det er morsomt å se på de der de fillerister avisene akkurat som Vina gjør på filmen under. bare at her er det flere som også "slåss" om den samme avisa.
    Aviscontaineren (søppel) er sjelden full hos oss...

    SvarSlett
  3. Så fine de er! De to som står igjen oppå trinnet og ikke tør å gå ned,da... Får den med brunt hode og bakstuss leve til den blir stor,Tove?? Beholder den farga?

    Jeg håper vi får oss en tur inn i grisefjøset ditt engang. Kanskje vi skal ta med oss ett norgesglass med kirsebær-likør, så kan vi kose oss sammen med grisene..?

    SvarSlett
  4. Viss alt går etter planen så er det ny runde med grisunger igjen 15 juni. Kanskje vi skal satse på et grise-/hundetreff i juni? ;o)

    SvarSlett
  5. Jeg er med;o) Da er jo lamminga ferdig òg:o))

    SvarSlett
  6. Jeg er med!
    Kirsebæra er ikke moden da, men det er kanskje likebra :o))))

    Heia Norge!

    SvarSlett
  7. Herlig, Tove! Er som dem andre - ELSKER å høre om og se på filmsnuttene av grisene!! Den ungen med den brune "stumpen" er litt nusselig da..
    Og jeg er med på "grisetreff" med hunder i juni!!!!

    SvarSlett
  8. Hei igjen, og tusen takk for koselig besøk hos meg :-)

    Ikke dum idé å ha likt kamera hele hurven. Er fortsatt ganske forvirret i bruken av det nye, men kanskje delt forvirring er halv forvirring? *tjihiii*

    Vet du - de der filmsnuttene dine er bare så herlige. Koser meg glugg i hjel. Den om morderiske Vina også - knallbra! Mannen min lurte et øyeblikk på om jeg hadde lagt ut video av Balder. Det er dønn likt sånn som han holder på. Ultrasjarmerende :-)

    Hilsen og klem fra Irén

    SvarSlett
  9. Grisene dine er jo helskjønne, de må jo være en kjempunderholdning. Den brunrompa va jo nydelig....
    Pleier dere å ha de ute om sommeren?
    vi får satse på et grise/hunde treff hos deg da tove i sommer, så får vi hilst på og kost litt med de små..
    Du har jo et utroligt flott tun da...

    SvarSlett
  10. Vi har veldig lyst til å lage til sånn at purkene kan gå ut. Men da må noen sette opp et gjerde.... og vi må avskrive den enga der de evnt. skal gå ;o)

    Ser jeg har fri helgen i uke 26 og 27. Men har ikke så mye å friste med da... En tur nedover i skauen med bikkjene i band, på med plastsokker og -frakker for å hilse på/ bli spist opp av søte grisunger, masse fluer, grilling av pølser, kanskje bikkjene kan gå løse på den lille englappen vår. Husk vi har griser, da har vi LITT høy/silo. Dårlig med overnatting. Men jeg har jo noen agilityhindre :-)

    Vi kommer tilbake til dette og så ser vi hva får til ;-)

    SvarSlett