1. februar 2016

Måneds-oppsummering Januar-16

Du verden så fort dagene går. Nå er jammen meg januar 2016 allerede historie.
Vi begynte som nevnt det nye året med geocaching bare noen minutter over midnatt. Og vi fortsatte likesågodt med å finne litt flere cacher i næromådet de første dagene i året.  Det ligger en hel haug med cacher på Bergermoen, de fleste med Rondanestien i cachenavnet sitt. Noen er veldig enkle å finne andre litt vanskeligere og noen helt umulige å finne. Siden dette området bare  er 3-5 km unna oss så er jo dette cacher som bare MÅ logges. Men så var det dette med finne disse vanskelige da, de med D-rating på 4-5. Fy fela, så mye tid jeg har brukt på noen av disse! Og du og du så irritert jeg har vært på CO for å ha gjemt dem så godt / lurt og gitt så, i mine øyne, håpløst lite hjelpsomme hint og ikke minst så har jeg irritert meg grønn over meg selv som har brukt så mye tid på å leite etter disse cachene. Og det er jo selvfølgelig ikke de cachene som ligger nærmest veien som er vanskelige, neida de vanskelige er de som ligger midt inni skauen, lengst fra veien. Vel, Barfi skal jo luftes, hvorfor ikke gjøre det i dette området der det er mye sand og vi slipper å ta med et tonn med søle hjem? Det er 1 cache vi har slitt masse med og 1-2 andre som også har vært vanskelige å finne. Den ene fant vi plutselig veldig enkelt og den andre fant jeg faktisk ganske greit en dag før jul, det hjalp å leite i brukbart dagslys og litt systematisk og grundig leiting. Plutselig var den jo slettes ikke så vanskelig å finne og heller ikke irriterende på verken den ene eller andre måten. Var veldig fornøyd med meg selv da den ble funnet uten hjelp og ekstra hint fra andre.  Ikke alle som har gjort det. Men så var det denne siste da, som jeg egentlig har bestemt meg for å gi opp flere ganger. Nå traff vi CO like før jul og fikk et par ekstra hint. Ikke minst om hvor vi burde leite. Det viste seg at vi hadde konsentrert oss om å leite på feil sted. Der cachen faktisk lå har vi knapt nok sett. Ikke rart vi ikke har funnet denne ! Men selv om vi nå hadde fått hint så måtte vi fortsatt leite lenge og det var vel bare flaks at jeg plutselig sto med cachen i handa. Som det så ofte er. Jeg syns egentlig det er litt på kanten å logge en cache der vi har fått så mye ekstra hjelp, men denne grønne boksen er så irriterende at vi må bare omgjøre den til et smilefjes på kartet vårt, så logget ble den, med info om at vi hadde fått hjelp. Det har forøvrig nesten alle de andre som har funnet denne også fått. Vel - det føltes veldig godt å begynne cacheåret med å få denne ut av listen over cacher som ikke er logget.

Den første søndagskvelden i januar tikket det inn en melding om en ny cache bare 0,5 km fra oss.

Ja, den var faktisk plassert rett bak denne gården og grantrærne her som vi ser fra stuevinduet vårt. Hallo! Her måtte vi bare rykke ut på FTF-jakt. Mammom på TV fikk bare gå si gang uten oss foran TV-skjermen. Resten av historien står i loggen min:
Co {*FTF*}
Her hadde jeg nettopp rigget meg til med nylaga te, julekaker, tent stearinlys og satt meg ned foran tv’n for å se på «Mammon». Da plinger det inn et varsel om en ny cache 500 m unna. Rett på andre siden av Søli. Halloooo!! Her var det ikke annet å gjøre enn å jage opp den lange, skrive opp koordinater, kle på seg og traske i vei over jordet. Kjøre bil bort dit ble for dumt. Mens vi gikk studerte vi kartet for å finne ut hvor den lå.

I skaukanten kom det noen lys gående. Hmmm, de hadde ikke med seg bikkje og ikke jogget de, kunne det være noen som var ute i det samme ærend som oss? Joda det stemte, hannam og egravraa var på plass. Så da tuslet vi i samlet tropp bort til gz. Så var det å se litt på spor og snø/mangel på snø for å peile seg ut det mest aktuelle treet. Mens Egravraa klatret så fikk PEE62 øye på cachen. Yes, han var i riktig tre. Loggen ble signert og alle fikk nok en trivelig cacheprat før vi tuslet hjem igjen til den nå kalde teen. Jaja, hva ofrer man ikke for et forsøk på FTF? ;)

Dette ble vår 10. cache med treattributt og demed er vi kvalifisert for en challenge-cache ved Nordbytjernet også. Klatring i trær er moro, selv om vi denne gang overlot klatringen til egravraa. Og så er det jo veldig stas med cacher i nærområdet :)

Takk for cachen :)
Funnet sammen med PEE62
Siden vi fikk en DNF-logg på en av cachene på Nipkollen-serien så tok Barfi og en tur til Nipkollen for å sjekke tilstanden til cachene og ikke minst fikk vi oss en fin tur.
Etter nyttår ble den "grønne julen" omsider byttet ut med kuldegrader og litt snø. Riktig så vinterlig og vakkert var det oppover åsen her.

Vi tok oss en kjøretur til Dokka og Torpa.
Vinter, snø på trærne, sol og blå himmel, kan det bli vakrere?
Det skal forøvrig være mange flotte cacher i området og Synnfjell ligger jo også like oppi her. Kanskje på sin plass med en tur dit i løpet av sommeren? Vi passet på å få logget en cache som har hele 222 FP og som ofte blir trukket fram som en cache man MÅ logge.
 Her er en youtube-film fra cachen da den var ny. Den har forandret seg siden den gang, men er fortsatt flott og magisk. Bare tenk for en fantastisk opplevelse og overraskelse det var å logge denne i 2007. Da fantes det ikke mange slike cacher. Nå er det jo slettes ikke så uvanlig så vi begynner jo nesten å forvente at det skal være noe helt spesielt med alle cacher som har fått noen favoritt-poeng.

Så kom det enda mere snø og det ble kjørt opp skiløyper på jordet.
Ja da var det vel bare å finne fram skia da og sette i gang å bevege seg litt.


 Det har vi helt klart godt av både Barfi og jeg. Men du og du, det er tydeligvis noen muskler/sener som jeg ikke bruker så mye til vanlig som brukes når jeg går på ski. Det kjentes i hvert fall godt på framsiden av lårene dagen derpå.

Jeg begynte å legge merke til at det hang en hvit plastpose på en av postkassene tidlig på morgenen. Ikke bare en dag, men flere dager. Hmmm, hva i all verden er det? Så så jeg litt nøyere etter og fant ut hvilken postkasse det var. Jaha, kanskje de får deler levert med bud? Ok, dette må vi finne ut av, så naboen dette gjaldt ble spurt om hva dette var. PE fikk forklaringen og ikke lenge etterpå fikk han en sms med beskjed om at vi måtte sjekke postkassen vår neste morgen. Og ganske riktig neste morgen hang det en hvit plastpose på både naboens og vår postkasse. Med dette innholdet i vår pose.

Det begynner jo å bli en del som får middags-råvarer levert på døra. Det er altså mulig å få levert ferskt brød til postkassen fra www.morgenlevering.no.  Bare bestill innen kl 21.00 kvelden før.
Kanelsnurrene var forøvrig digre og veldig gode :)

Ungene og jeg skal på ferietur til Japan i slutten av mars. Så jeg har sittet en god del timer foran pc'n for å finne ut av flyreise og ikke minst hvor vi skal overnatte. (Ringen rundt Nara er feil plassert, skal være mye nærmere Osaka)
Det er jo så himla mange hoteller å velge mellom, så sånt tar tid. Samtidig så er vi seint ute med planleggingen, så det er mye som er fullt allerede. Et besøk på Ghibli-museet som junior ønsket var vi for seint ute til å få billetter til. Vel, jeg tror vi har fått booket noe som bør bli bra. Reiseplanen er slik. Gardermoen-Osaka. 2 netter i Nara, 3 netter i Kyoto, 1 natt i Takayama, 1 natt i Kanazawa og 4 netter i Tokyo og så hjemreise Tokyo-Gardermoen. Det som er dumt er at vi nok reieser noen uker for tidlig. Det hadde jo vært morsomt å fått med seg kirsebærtre-blomstringen og våren når vi først skal til Japan. Men det er disse to ukene vi har mulighet til å reise alle tre, så da får det bli som det blir. Å reise dit i sommer som også hadde vært mulig, er helt uaktuelt pga varmen.

I går kveld bestemte jeg meg for at jeg skulle prøve å tenne bål på kveldslufteturen til Barfi. Jeg er skrekkelig dårlig på dette med friluftsliv. Det å kunne tenne opp et bål burde jo være minimums-kunnskap. Vel, jeg pakket ned litt ved og opptenningsved i sekken og gikk nedover i skauen, den vanlige turen. Helt trygg på at dette kom til å gå strålende. Tjaaaa, det var visst litt vel optimistisk. Jeg hadde tydeligvis litt for stor tiltro til at veden var knusktørr og kom til å ta fyr umiddelbart.
Det gjorde den så absolutt ikke :( Ganske irritert på meg selv. Her måtte man til med strakstiltak, så tørrkvistene nederst på nærmeste granlegg ble plukket og fikk fart på bålet.
Ja i hvert fall så brant disse kvistene bra. Mine medbrakte vedkubber strittet fortsatt i mot. Her må det øves mer, det er helt klart. Og neste gang så skal jeg ha med mye mer småved og legge litt mer sjel i opptenning og oppbygging av bålet. Jeg skal selvfølgelig bli en mester i løpet av en mnd eller to ;)

Spretten finner fortsatt sine spesielle soveplasserEnda flere bilderDet meste av denne snøen forsvant med mildvær og regn på slutten av januar, men litt er det heldigvis igjen. I hvert fall såpass at det er hvitt.

10 kommentarer:

 1. Rart med denne cachingen, man klarer ikke bare glemme bokser man ikke finner med en gang. Nei, en må tilbake gang på gang. Nesten litt stolt når en finner disse boksene blir man også. Noe skal man da drive med når en har fri, og dette er slett ikke det verste :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Cachingen kan fort bli en form for galskap ;) men det er jo en morsom og uskyldig galskap, og så blir man en mester i å finne på unnskyldninger for denne galskapen :)Og så har den i hvert fall greid å fått meg ut av sofaen og det er neimen ikke verst! Så får jeg bare satse på at vi blir flinkere til å finne de vriene boksene etter hvert også.
   T:)

   Slett
 2. Jeg får veldig lyst til å begynne med Geo Caching når jeg leser bloggen din Tove :-) Så mange fine plasser du kommer til. Ut i vær og vind.
  Den katten deres har noen spesielle soveplasser ;-)
  Heidi

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hadde vært morsomt, Heidi :) Du må bli med som kjentmann den dagen jeg prøver på å finne geocachen som ikke ligger så langt i fra gapahuken deres. Da får du prøvd hva geocaching er.

   Den katten er meget spesiell :)

   Slett
 3. For en fantastisk januar du har hatt! Det er ikke tvil om at de kalde dagene med snø er noe magisk i ditt område, det satt seg godt fast i hodet mitt når jeg var hos deg, og det beviser du igjen med bildene her.
  Jeg hadde hatt reisefeber allerede, hvis det var meg som skulle til Japan, himmel og hav for en opplevelse det blir!
  Du fikk fyr på bålet, det er det som teller :) Og så har du lært noe til neste gang :) Vi har kjøpt tennstål (som vi aldri har prøvd), vi bruker tennbriketter her hjemme som sikkert kan være lurt på båltur også, og jeg har hørt at å rive opp tamponger og bruke de som oppfyringsmateriale skal være bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips, Kjersti :) Jeg både gleder og gruer meg til den turen. Tror det går veldig fort til vi skal dra. Nå er spørsmålet om vi skal melde oss på dagstur til Mt. Fuji eller ikke.

   Slett
  2. Det synes jeg dere skal gjøre! Åh, det høres ut som en once in a lifetime opplevelse!

   Slett
  3. Det blir det. Muligens også den siste, siden jeg frykter å sulte ihjel... Rar mar, spise med pinner- blir ikke mye mat i magen min de to ukene

   Slett
  4. Du får satse på take-away og da helst bare fra McDonalds, da kan du spise mat du kjenner og også spise med hendene ;)

   Slett
  5. hmmm, ja det får visst bli noe sånt ;)

   Slett