12. april 2009

LITT SMÅPLUKK

Nå er det jammen ikke mye igjen av årets påske. Tiden flyr som vanlig av gårde. Til de av dere som savner kommentarer fra meg: jeg har ikke sittet så mye foran pc'n i det siste. Men jeg har lest det meste og som alltid blir jeg like imponert over hvor dyktige dere er med hundene deres, flotte bilder, flinke til å stå på både i fjøs og hjem og noen bruker jammen påsken til det som er alle? nordmenns påske, nemlig å reise etter snøen for å stå/gå på ski. Det har ikke jeg gjort derimot så har jeg begynt på ei krimbok som frister minst like mye som pc'n ;o)

Så var det litt om Barfi :-) Klippe klør er ikke moro, men vokser gjør de og jeg må nok ta meg sammen og klippe litt ofte for å komme ned på riktig lengde.

Vi driver og trener litt på hjemmeleksa vår, men jeg tror ikke vi kommer til å imponere noen på neste kurskveld. Men en ting har Barfi i hvert fall forstått: "bra" betyr godsak. Og det har ingen betydning om det er til Barfi eller Vina jeg sier bra til :o) Jeg syns vi hadde god kontroll på innkalling. Barfi kommer jo løpende hver gang jeg roper. Helt til hun oppdaget noe mer spennende som måtte undersøkes. Fugler i bærbuskene f.eks. Så hun er altså allerede nå akkurat like selektiv når det gjelder hørsel hun som så mange andre. sukk.... trening, trening, trening.

Barfi har begynt å gå til døra og pipe når hun "må" ut. Men dette gjør hun også når Vina er ute eller hun har lyst til å ta en ny sjekk på om det kanskje ligger en gjenglemt godsak på plenen.

Barfi elsker å være ute.

Barfi elsker folk. Alle besøkende blir møtt av en logrende og hoppende valp. Det med hopping skal vekk. Her en dag satt Barfi ute i hagen. På veien som er 150-200 m unna gikk det et menneske. Barfi begynte å logre så fort hun oppdaget turgåeren. Og begynte å løpe et lite stykke mot veien før hun satte seg ned og fortsatt logrende så på turgåeren.

Barfi mener at sofaen er et passende sted å være. Når hun kommer inn springer hun inn i stua og rett opp i sofaen.

Vi har vært noen turer hos dem med krøll på halen. Det er både spennende og skummelt. Men siden hun oppdaget muligheten til sevbetjening av mat så glemte hun det skumle. Hun har meget bevegelige ører, som jeg tror det står i rasebeskrivelsen, i hvert fall på islendinger. Det er morsomt å se på ørene som stadig er i bevegelse for å få med seg alle rare lyder.

Jeg hører andre prater om valper som henger i kjaken på den eldre hunden. Det finner ikke Vina seg i. Leke sisten kan hun gjøre enkelte ganger, men nærkontakt aksepteres ikke, annet enn snusing og slikking i munnviken.

Forrige dagen så dreiv PE ute og jeg lot begge bikkjene være med han og tenkte ikke mer på det. Jeg glemte at Vina pleier å ta en tur til naboen for å fortelle hvem det er som er sjef her i området. Og da fulgte jo selvfølgelig Barfi med! Dette er jo det Barfi ikke skal lære.

IMG_2392

Vina springer etter PE og Barfi vil også være med.

I går var det knallvær her og Barfi var ute nesten hele dagen. Tror ikke hun la seg til å sove før godt ut på ettermiddagen. Da var hun temmelig trøtt også. Det er slitsomt å leke, gå tur, "støvsuge" gulv hos dem med krøll på halen, leke enda mer mens jeg satt og priklet. Hun spant av gårde så søle- og snøspruten sto  bak henne. Kunne se at hun storkoste seg. Nå som snøen minker så blir det større område å spinne rundt på. Det er fortsatt mye snø hos oss, men en stadig større del av hagen er bar.

Forrige kvelden var ungene med besøk + Vina i kjelleren. Det var ikke Barfi enig i. Hun satt og peip på toppen av trappa for å si ifra at hun også ville være med. Ungene (ungdommer) var der fortsatt da vi la oss. Vina ble med oss på soverommet og gjett hvem som syns synd på Barfi? Så den natta sov også Barfi på soverommet vårt. Hun var litt rastløs til å begynne med før hun la seg til ved siden av senga til PE. Problemet med dette var at da måtte jeg ut når det var på tide å tømme blæra. Vanligvis våkner jeg i 5-1/2 6-tida av at det går i dører og jeg tenker: "å så deilig, nå kan jeg sove enda en time uten å bekymre meg at valpen bør luftes". En stor fordel med at Irene og Barfi sover i samme etasje ;-)

En kveld stengte jeg Barfi inne på soverommet hos Irene fordi det var en del ungdommer her som kom til å gå ut og inn mesteparten av natta. Og jeg tenkte at da ble det veldig mye uro og dammer for Barfi. Barfi sa tydelig i fra at hun skulle ikke være innestengt (selv om hun pleier å gå inn dit for å sove i løpet av natta) Og nok en gang var det en som syns synd på henne og slapp henne ut. Hva er det med mannfolk?

IMG_2387

En av soveplassene til Barfi, det blir jo nesten ei hule dette.

IMG_2404

IMG_2410

Jeg begynne å forstå dere som sa at triksingen med ball som Milli driver med er vanlig for lapphunder.

IMG_2414

Vina ligger også på ryggen, men leker ikke samtidig.

IMG_2403

IMG_2417

IMG_2313

27. mars

IMG_2365

  3. april. Nå er de avblomstret.

IMG_2380

Fikk aldri til å ta noe godt påskebilde. Denne snøhaugen er nå borte og enorme mengder med tunrapp og "rot" pynter opp i steden :-(

9 kommentarer:

  1. Så herlig du forteller Tove, jeg føler jo nesten at jeg er der! Kjempegøy synes jeg det er at PE har smeltet helt!! Ha-ha-ha! Det aner meg at du også visste at det ville skje!

    Kjempeherlig bilde det hvor Vina løper etter PE, og Barfi etter der igjen.

    Dette var kjempekoselig lesing!

    SvarSlett
  2. Ja dette var gøy Tove...det høres ut som om du har en helt normal skjønn liten lappejente...Med masse sprell og ugang på lager...Nydelig bilde av krokusene dine.....

    SvarSlett
  3. Så koselig å se hvordan dere har det :o)

    Innkalling med forstyrrelser er litt av en kunst ;o)

    Veldig bra at ho er glad i alt som er spiselig, da er ho lettere å lure,liksom. Det lukta kattepiss av alle jakkene mine ei tid, pga gjenglemte pølsebiter og div snacks i lommene - var jo helt avhengig av å ha med godis uansett hva vi skulle.. Det er jeg egentlig den dag i dag også.

    Vesle Barfi er litt av en hjerteknuser. Selvfølgelig er verken Vina eller PE er immune mot lappis-sjarm ;o)

    SvarSlett
  4. Så gøy å lese Tove. En ny oppdatering. Skal si frøkna vokser fort og for et nydelig uttrykk hun har.

    Masse fine bilder hvor vi kan se hvordan dere har det. Moro å følge med på forholdet mellom Vina og Barfi.

    SvarSlett
  5. La forresten merke til at du dreiv med prikling :o) Du er vel i rute,da flinke Tove?
    Sikkert på tide å la georgineknollene mine se lyset...jeg glemmer dem hver vår.

    SvarSlett
  6. Herlig, Tove - jeg elsker å lese om åssen dere har det! Mannfolk er tøffe i starten, men selv de må jo bli sjarmert av en liten søt lappe-valp!!

    Syns Vina fiksa den stillingen til Barfi ganske greit - ekte s(lappe-(av)-stilling..:-)

    Kos deg videre med alle valpesprell og voksendame-sprell;o)

    SvarSlett
  7. Nøve: jeg har i hvert fall begynt med å prikle, men så var det med fortsettelsen da... jobber med saken. Georginer får jeg aldri til å blomster noe særlig :-( og så de som er så fine.

    Gry: joda det var ingen stor bekymring. Men det blir som med ungene, oppfører de seg fint så er de våre. Oppfører de seg ikke bra er de dine.

    SvarSlett
  8. Så koselig å lese om hvordan dere har det med Barfi! :) Det høres jo ut som hun og Vina er blitt gode venner!

    For tiden har Dixie fått det for seg at hun skal stjele alt hun kan få tak i igjen, spesielt klær og sko... Akkurat sånn som hun gjorde for et år siden! Håper det ikke varer så veldig lenge... Men det er jo litt koselig også da! ;)

    SvarSlett
  9. Så koselig bilder av Barfi og Vina, ser ut som de koser seg veldig sammen!! Og så stor som barfi er blitt!! Morro å følge med og du skriver så levans, føler at jeg er der. Ha en fin uke !! Stoor klem fra Roxie

    SvarSlett