21. mai 2012

AG-stevnet på Nordkisa -12

Med det nye antrekket på, tok jeg med Barfi til Nordkisa for å delta på agility-stevne i går. Hele 4 løp skulle vi gå. Vi begynte med hopp-løpet. Det var fortsatt langt igjen til noe knall-løp, men jeg syns vi hadde ganske bra fart til oss å være. Så bortsett fra en treig slalom, men som var litt raskere enn vanlig og at jeg var klar for å ta en tunell for mye og stoppet litt opp der for å tenke, så var jeg veldig fornøyd. Gikk og håpet litt på at jeg kanskje hadde greid å gå under standardtida, men nei, ikke denne gangen heller. Vi fikk 3,12 tidsfeil og kom på 7. plass av 26 påmeldte. Petter Nordlien var dommer.

Så var det tid for ag-løpet. Her var det en dommer fra Sveits. Han hadde jeg hørt at andre var veldig begeistret for. Og ja det er jeg også! Smilefjes En helt utrolig positiv dommer som var helt med der vi gikk våre løp. Han jublet og var lei seg sammen med førerne og var rett og slett en morsom fyr. Men det aller aller viktigste, han satte standartider som var perfekte for sånne som meg! Jeg var ikke spesielt fornøyd da jeg så banen han hadde satt opp. De 2 første hindrene var satt opp i «gjerde» og så vippe som allerede 3. hinder. Hjelp! Dette dreper jo alt vi muligens greier å bygge opp av fart på startstreken. Så jeg var ikke mye optimistisk. Men vi måtte jo prøve. Og Barfi gikk faktisk sin beste vippe noengang. Fortsatt ikke i rakettfart, men bedre. Tror vippe-treningen vår i det siste har begynt å hjelpe litt. Slalommen gikk enda litt treigere enn i hopp, men ellers så følte jeg at vi hadde brukbart tempo. Og jeg blei sliten rett og slett av all masinga som jeg gjorde under hele dette løpet. Så jeg var veldig fornøyd da jeg kom i mål.

Overraskelsen var stor da jeg hørte speakeren ropte opp navnet mitt på 3. plass. Og enda større var overraskelsen da jeg fant ut at vi hadde greid standardtida for aller første gang, med 6 sek. klaring! Vi har tatt vårt aller første napp og det i agility til og med!!! Smilefjes Jeg er ikke fullt så fornøyd når jeg blir litt mer sakelig, da men... Standardtiden til denne dommeren var veldig «romslige», hadde det vært samme dommer her som i hopp så hadde det nok blitt mange tidsfeil ja... Så ja, jeg liker dommer Sascha Grunder veldig godt! Og ser jeg at han skal dømme flere steder så melder jeg oss på, tvert! Smilefjes som blunker

532870_10150951038745027_632435026_12176406_317378485_n

Sløyfe, drikkeflaske og fôrsekk i premie denne gangen. Og så var det moro at Vibeke også fikk premie. Hun kan skryte av 2. plass fra lørdagens stevne.

 Så skulle vi gå lagløp.

 

Midt på treet i kl LM på Nordkisa.

Her ser du film av alle oss 4 som gikk på laget. Hege først med sin sheltie i rekordfart, men med 1 feltfeil og så kommer Barfi og jeg tuslende etter. Nå gikk vi veldig seint i slalommen og en del treiegere på vippa, men vi fikk opp farten litt på slutten av løpet. 20 tidsfeil ble det på oss. Dommer her var Nils Lindqvist fra Sverige.

Etter en lang dag så var vi klare for åpen hopp, eller vi burde vært klare :-/ Dette løpet blei rett og slett en katastrofe! 2. hinder var slalom og den gikk i sneglefart. Vi fikk opp farta bittelitt, men det hjelper ikke en gang med superfart, når jeg fullstendig glemmer banen! Etter 12 hinder så hadde jeg INGEN peiling på hvor jeg skulle. Jeg var sikker på at jeg allerede hadde tatt feil hinder og diska og uansett om jeg hørte at noen ropte at det var riktig så var jeg helt blank på hvor jeg skulle. Jeg tror jeg trodde jeg var kommet lenger ut i løpet enn det jeg var og da ikke finkk det til å stemme. Vel, vel. Jeg tok med meg Barfi over målhinderet og gikk bort til bilen. Først der kom jeg på hvordan banen var. Enda jeg hadde sett på de foran meg for å repetere banen. Ok, jeg glemmer baner rett som det er jeg, men jeg henter meg alltid inn igjen ganske fort. Det gjorde jeg ikke denne gangen. Så isteden for å glede meg over de to første løpene som var et skritt i riktig retning for vår del, så går jeg og irriterer meg over at det går an å bli sååååååå susete. Det hadde uansett blitt et dårlig løp, men det å huske banen, det burde være enkelt, den var egentlig veldig enkel. Dommer var Nils Lindqvist.

Det blei en laaaaaaaang helg på Nordkisa. Men det er jo moro også, selv om det ikke akkurat føles sånn på slutten av dagen. På lørdag var det EHK som sto som arrangør for valpeshow, LP- og AG-stevne. Valpeshowet og LP så jeg ikke noe til og hadde heller ingenting med å gjøre, men det sies at det hadde fungert bra. Det er en del mindre arbeid og færre deltakere der, tror jeg. Irene og jeg hjalp til i ag-ringen. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det ble en litt uventet laaaang dag. Vi var på plass kl 7.30 og var ikke ferdig for dagen før kl 19.30. Da hadde vi stort sett stått og gått hele dagen og beina mine verket og ryggen verket og vi var temmelig lei og slitne ja. Det var vi alle, men fornøyd med at det hadde gått bra med arrangementet i år og. Irene debuterte som tidtaker og jeg som skriver. Vi kom oss i mål uten noen store feil. Bortsett fra at jeg glemte meg bort og begynte å bygge opp før en var ferdig med å gå (hun var diska) og jeg og klubben fikk en del kjeft for det ja... Dama var heldigvis blid igjen på søndag. Det var ingen stooor feil, heldigvis.

På søndag var vi kun deltakere, men måtte bli igjen til slutt for å rydde sammen og få vårt utstyr tilbake til Ormlia. Så da var jeg ikke hjemme før nærmere kl 21. Sliten og lei da og. Det tar på å være ute i frisk luft hele dagen. Sånn da var årets store dugnad unnagjort og så får vi håpe at det gir et godt tilskudd til klubbens økonomi. Smilefjes

11 kommentarer:

 1. Gratulerer så masse med 7. og 3. plassene! Vanvittig moro, blir så glad på deres vegne! Og ikke minst at dere greide standardtiden, det er jo utrolig moro! Glem nå det åpne hopp-løpet, du vet jo at du normalt husker banen og at dette antagelig var et resultat av en lang dag og at du var sliten. Kjempemoro å se bilde av deg på seierspallen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! At vi greide standardtiden, var nok kun pga dommeren som vi neppe kommer til å se så ofte. Men moro var'e lell :-)

   Slett
 2. Gratulerer så mye med napp! Det er kjempebra :D 2 til nå - heia heia!

  Og hyggelig å lese om hundeaktiviteter i hjemtraktene mine - er født og oppvokst på Brårud, like ved Nordkisa (:

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Ja det var ikke langt unna. Det er jo nesten litt rart at Eidsvoll og Nannestad drar til Ullensaker og arrangerer stevne, men det er veldig fine forhold på Nordkisa =)

   Slett
 3. Gratulerer med det første nappet! Moro, moro :)
  Og du er ikke den eneste som digger Sascha Grunder. Han setter gode baner, er hyggelig mot absolutt alle, lar oss være konsekvente i treningen selv om vi har disket, og setter pris på at vi belønner hundene. Snakk om kontraster til enkelte norske dommere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sascha var nok en del av årsaken til at stevnedagen ble så lang, men så vidt jeg hørte så betydde det ingen ting for alle var sååå fornøyde med han. Håper virkelig at han blir bedt om å dømme i Norge flere ganger :-)

   Slett
 4. Gratulerer, Tove og Barfi!!!! Dette var moro :)

  SvarSlett
 5. Gratulerer! Så flinke dere er!

  SvarSlett