2. februar 2019

Januar

og der var det jammen meg februar. Hvor i all verden ble januar av? Minimalt med blogging bortsett fra oppsummering av fjoråret, sier sitt om at det har skjedd lite. Dagene bare flyr av sted med jobb, soving, sitte foran tv'n og jammen blir det litt soving der og... og så spiser dette internettet skremmende mye tid.

Det sto mye i avisene om måneformørkelse, den siste på 10 år. Og ja månen var stor og fin, på ettermiddagen før

og kvelden etter

men da måneformørkelsen var, ja da var det ikke mye å se til månen.
Disse to elgene hadde derimot bestemt seg for å sove rett utenfor gjerdet..

Januar er vintermåned og heldigvis har vi fått vinter. Skiene har så vidt blitt hentet fram, men så kom det mer snø og skisporene forsvant. 

Trugene ble hentet fram. Vi er i hvert fall 3 stk. som  bruker hele eller deler av den samme turstien. Da greier vi sannsynligvis å holde tråkket ved like gjennom vinteren selv om snøen til tider laver ned. Med truger så blir det jo også litt bredde på dette tråkket.

Barfi ser ut til å være i fin form igjen. Det er slutt på kløing, halting og andre vondt'er og hun er veldig klar for å gå tur. For øvrig blir hun bare mer og mer "pappa-jente" Hun ligger helst ute hele dagen, uansett vær, men når PE er hjemme, da er hun der han er uansett om han er inne eller ute. Ok, hvis han er for mye inne så begynner hun å mase om at de skal gå ut, men hun går ikke ut hvis ikke han lar seg overtale til å gå ut.

Bortsett fra den ene prøve-skituren og lufteturer med Barfi har jeg ikke vært på en eneste tur, jeg logget ikke en eneste cache og jeg leste ikke engang bøker i januar. Derimot så begynte jeg på et nytt strikkeprosjekt og så har det jo vært veldig mye sport på tv'n…
Spretten er rask til å hoppe oppi fanget mitt.
Jeg oppdaget for noen dager siden at det ligger en earthcache bokstavelig talt rett under beina mine. Den må jeg jo få logget, men jeg sliter litt med å forstå hva det spørres om. PE er opptatt med sitt nye prosjekt i vinter, dermed blir det ikke bilcaching  - det gjør jeg ikke aleine. Turcaching blir det også dårlig med så lenge vi har vinter med snø og dagslyset er begrenset.


Vi får se, kanskje februar blir litt mer aktiv, det skal jo ikke så mye til. Men så er det en del må-ting, som må prioriteres før div. frister går ut. I morgen skal vi på Det norske teatret for å se Peer Gynt, det håper jeg blir en fin opplevelse.

8 kommentarer:

 1. For en utrolig koselig kalender du har! Hvor har du kjøpt den? Som du sier, januar bare forsvant, så nå håper jeg at en får litt mer ut av februar. Snøen laver ned så en har jo mer enn nok med å holde stier og skiløyper intakt og gårdsplassen måket. Unga og svigerbarna var veldig fornøyd med escaperommet, så nå ville de ha felles bursdag gave også... God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig glad i nissene til Kjell E. Midthun, så det er 3. året jeg har kalenderen hans, selv om det er litt feil med nisser midt på sommeren ;) Den får du kjøpt på vanlig bokhandel.
   Så moro at de likte Escape-room. Jeg vurderer å ta med familien min en gang også, men er litt skeptisk på om vi klarer å komme oss ut.
   God helg.

   Slett
 2. Så bra at Barfi er så mye bedre! Nå ble jeg glad!
  Det er ingen tvil om at det er idyllisk med skikkelig vinter, men jeg er glad så lenge den holder seg borte herfra. Nå har vi fått vinter her, måtte måke meg vei ut av gårdsplassen da jeg skulle ut og ta en cache i ste, kom ikke opp på veien med bilen.
  Hva har du begynt å strikke?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer et innlegg om strikkingen, så jeg venter med å si det. Men det er veldig enkelt.

   Slett
 3. Koselig å høre ifra deg igjen, Tove!
  Januar måned kom og forsvant på ett blunk. Slik var det hos meg også. Ingen skikkelige turer, ingen ting som utmerka seg verken positivt eller negativt. Heldigvis godt gammaldags vintervær, men fikk liksom ikke utnytta det. Håper vi kan få oss en skitur sammen i løpet av vinteren!
  Ps. Elsker Midthun-nissene uansett årstid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært moro, men jeg ser at jeg har skrevet at jeg må trene før neste tur. Den treninga går det smått med..

   Slett
  2. Hahaha. trening, hva er det? Vi kan bare labbe avgårde. Bruke truger ev .-)

   Slett
  3. Hmmm, jeg husker noen hunder fra Bergheim som ble fort leie av å vente på noen som kom tuslende 1/2 km bak... Men jo vi må prøve å få til en tur :)

   Slett