11. mars 2018

Teaterbesøk - The book of Mormon


 Endelig var det min tur til å se The book of mormon på Det norske teatret. Dette er et stykke jeg har sett for meg kom til å bli både morsomt å fint å se på. Et stykke jeg har gledet meg til å se. PE var  sjuk og ble igjen hjemme, mens svigermor og jeg dro av sted som planlagt.
Etter en lørdag der det var mye "stang ut" på sport'n på tv var det greit å dra av sted for å le :)

Dette er en musikal full av humor, fantasi og helt ville påfunn. Are Kalvø som har oversatt stykket til norsk, skriver i programmet om det måpende gliset.Der du tenker, går det an og si og gjøre slikt? Joda, jeg satt og lurte på om det var så lurt å ha bedt med svigermor på akkurat denne forestillingen. For her var det helt klart mye heftig ordbruk og helt ville rekvisitter og det var vel ikke akkurat musikk som er favoritten til en 80-åring. Men svigermor satt og lo og koste seg hun, akkurat som alle de andre i salen. 

Frank Kjosås har den ene hovedrollen, 

men denne gang kommer han helt klart i skyggen av den andre hovedrollen som spilles av Kristoffer Olsen. Han er bare helt herlig! Dette var helt klart en forestilling som svarte til forventingene og vel så det. Den er full av fengende musikk, humor og mange små overraskelser.  

og en herlig avslutning. Har du samme smak og humor som meg så anbefales den på det varmeste :)Tror ikke jeg har vært på en forestilling som har høstet så mye applaus og jubel som det var denne kvelden. 

Det er morsomt at Det norske teatret her har satt opp en forestilling som går for fulle hus og kommer til å fortsette med forestillinger til høsten også. Det blir nok noe helt annet å se Kimen av Tarjei Vesaas, som jeg tror jeg skal prøve å få sett i løpet av våren.

Da vi kom ut på gata etter forestillingen sto mormoner-misjonærene der og delte ut original boken ;)
2 kommentarer:

  1. Da ei venninne og jeg skulle på førjulstur, ville hun gjerne se dette stykket. Men nei, det var da (i november) utsolgt til langt uti mars. Så at det har blitt et populært stykke er det ingen tvil om!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er lenge siden vi fikk tak i disse billettene. Ble ganske overrasket da jeg oppdaget hvor vanskelig det var å få tak i billetter. Tror ikke det er ledig billetter nå før til høsten.

      Slett