1. februar 2017

Svangerud-runden og litt til

Jeg skulle visst ikke skrevet at det går smått med geocachingen, i forrige innlegg. For i dag har jeg logget hele 30 cacher. Jeg bestemte meg for at jeg skulle bruke deler av fridagen min til å gå tur. Selv om det er en begredelig snøfattig vinter så langt så er det jo en fordel med dette, det er stort sett ikke noe problem å gå på skautur. Etter at jeg begynte med geocachingen så er det litt vanskelig å dra på tur uten at det er minst en cache å få logget i løpet av turen. De turene jeg har lyst til å gå ligger enten litt for langt unna eller de er usikre med tanke på snø eller parkering. Men det er jo nok av andre muligheter rundt her. En tur til Dal og Hasler for eksempel. Der kryr det jo av cacher! Og det er jo også årsaken til at jeg ikke har logget dem. Jeg orker rett og slett ikke å begynne å laste ned og notere info om alle disse. Men i dag bestemte jeg meg for å dra likevel. Jeg fant ut at jeg satser på at mobilen fungerer til denne cachingen. Jeg liker best å bruke gps. Jeg stoler mer på den, jeg er usikker på om mobilen fungerer utenfor nettverket og laste ned offline-lister har jeg ikke  lært meg. Så jeg bestemte meg for å velge meg ut en del cacher, legge dem inn i en tur på cachetur.no https://cachetur.no/fellestur/8655 og så printe ut. Da hadde jeg alt jeg trengte også skriftlig og med gps'n i sekken så var alt under kontroll om mobilen skulle svikte.
Været var slik det ofte er nå for tiden, grått, oppholdsvær,  lavt skydekke og et par kuldegrader. Fordelen med Hasler er at der er det god parkeringsplass, mange godt merkede og tilrettelagte stier/veier.
Det går stier og småveier på kryss og tvers  og nå ligger det altså cacher langs mange av disse. med solide brodder på beina så var heller ikke det glatte føret noe å bekymre seg for.
Cachene viste seg å være av det enkle slaget. Takk og lov, for jeg merket fort at jeg hadde ikke mye lyst til å begynne å leite mye etter cacher på denne turen. Jeg går av en eller annen merkelig grunn fort lei når det er snakk om å logge mange cacher. Her var cachene plassert sånn at de skulle være enkle og finne og med en litt unøyaktig mobil var det helt klart en fordel at det bare var å gå rundt å se seg rundt så dukket de fleste boksene raskt opp. Ja for jeg brukte kun mobilen til å cache i dag. Og for å holde kontroll på hvilke cacher jeg fant så logget jeg også med mobilen. Fordelen / ulempen med det var at da ble det veldig korte logger og mye Tftc ;) Og så skreiv jeg en lang felleslogg på den ene cachen da jeg kom hjem.
Da vi kom oss opp til Haslertårnet så fortjente vi litt godsaker både Barfi og jeg. Så vi tok oss en kort pause her ved gapahuken. Og så tok jeg en kort tur opp i toppen av tårnet.
Stigen / trappa var enda brattere enn jeg husket.
Utsikten er fortsatt god, men skyene lå som nevnt langt nedover åslia.  Mye mulig jeg ser hjem her. Før vi fortsatte turen. Jeg gikk litt lei, så jeg kortet ned turen litt og valgte en annen sti og dermed ble det noen andre cacher som lå lagelig til. Fordelen med mobilcaching. Det kan tas på sparket ;)
Det ble i hvert fall litt færre grønne bokser på kartet. I følge Endomondoen så gikk vi ca 9 km og som sagt 30 cacher ble logget. Det var 2-3 jeg måtte leite litt etter, men så fort jeg kom meg på riktig sted så gikk det greit. men selv cacher som henger midt i glaninga kan være vanskelig å se når beholderen er kamuflasjefarget og henger på ei grå/grønn bjerkestamme.

Satser på at dette var en god oppladning til morgendagens arbeidsdag, den blir nemlig laaaang.


4 kommentarer:

 1. Ser ut som en deilig tur, godt å bruke fridager på sånt!
  Fyttegrisen så høyt det tårnet var! Usj og fysj!
  Hvilke brodder har du gått med? De samme som jeg har?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har bare et par brodder og det er de du og Nøve anbefalte.

   Slett
 2. Er du fornøyd med de? Går det greit å få de av og på? Jeg har bare prøvd en annen type brodder, og jeg vet jeg aldri kommer til å kjøpe meg andre enn disse jeg har nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Broddene fungerer bra :) De sitter stort sett på det skoparet jeg bruker når jeg går tur så da slipper jeg å ta de av og på. Jeg bytter heller sko. Men siden de er så store, brodder beregnet på str 44-48 så går det greit å ta de av og på også.

   Slett