27. februar 2017

Slutten av februar 2017


For en merkelig vinter vi har hatt. Ser vi brøytet den 5. november og så var det ny brøyting først 2 mnd. seinere og så gikk det jammen meg nesten 2 nye mnd. (ok, 1 1/2 mnd. da). før det var behov for brøyting igjen!
Og nå på slutten av februar har det endelig begynt å se ut som vinter :)

Nå er det faktisk 15-20 cm snø på jordet vårt. Det spørs om jeg må finne fram trugene før jeg går kveldsturen vår i dag. Vel, jeg er litt spent på hvordan det ser ut om et par dager? Værmeldingen virker ikke helt lovende med tanke på at denne snøen skal få lov til å bli liggende.

Nå har det jo vært noen fordeler med lite snø også da. Det har vært lett å gå tur, nesten overalt. Og det har vært tjukk is på vann, så det har vært mulig å "gå på vannet". Og så har det heldigvis vært et tynt lag med snø eller rim i nesten hele vinter, så det har vært ganske lyst, selv denne vinteren uten snø.

Jeg har langfri denne helgen. Og tanken som slo meg torsdagsmorgen var: Det har kommet 10-15 cm nysnø, sola skinner og jeg har fri, ta deg en tur på åsen og prøv skia! Det var en veldig fornuftig tanke, det er helt klart, men det er langt mellom tanke og handling, i hvert fall hos meg og dessuten så må jo noen ta ansvar for å holde go'stolen med selskap... Så jeg valgte selvfølgelig den ansvarlige handlingen :)
Dagen etter var været fortsatt like fint.
Det var fortsatt like hardt å blåse støv av skiene, men jeg tok i det minste beina fatt og gikk en tur ned i skauen før jeg begynte på dagens oppgaver
og tenkte som så at på mandag da skal jeg kanskje gjøre alvor av å ta meg en tur på Nordåsen. Da er jo vinterferien over og det er sikkert ikke så mange andre ute på skitur.
Vel, heldigvis så var solskinnet byttet ut med at det lavet ned med ny snø. Så da slapp jeg den skituren ;)

Nå har jeg hatt kort hår i en del år. Syns selv jeg er ganske fin i det jeg går ut ifra frisøren, men at det er noe helt annet når jeg selv skal prøve å få til samme "dreisen". For det får jeg jo aldri til. Og så gidder jeg jo heller ikke å gå til frisøren så ofte, venter alltid 1 mnd. for lenge. Eller mer. Nå fant jeg ut at nå var håret blitt så lagt at jeg kunne nesten få til å ha det bak ørene. Så jeg bestemte meg for å spare bare for å se om det var aktuelt med en slik frisyre igjen. Vel - det viste seg at det er veldig langt mellom nesten og helt. Det varte og det rakk og jeg som ikke tåler å ha hår ned i øya måtte finne fram de gamle spennene mine igjen. Slik har jeg holdt på nå et par måneder. Helt til jeg så bildene fra da vi besøkte Kennel Fjelldronningen.

Hallooooo! Der hadde jeg kort hår, så jeg fant fram mobilen tvert og bestilte time hos frisøren. Så nå er håret kort igjen og slik blir det nok heretter ;) Det er bare å innse at tiden med langt hår er historie.

4 kommentarer:

 1. Rart med den en er vant til, men jeg trives best med langt hår. En strikk så er sveisen fikset. Ha en trivelig uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, langt hår er enkelt og har vært min hårsveis bortsett fra de siste årene. Det var et par grunner til at jeg valgte å klippe håret mitt kort for noen år siden.

   Slett
 2. Jøss, så mye snø!!! Du kommer neppe til å unnslippe en skitur, Tove ☺
  Du kler kort hår, men det hadde jammen vært moro å se deg med langt hår! Vi har hatt den samma kortklipte sveisen så lenge jeg har kjent deg, men jeg hadde langt hår i gamle dager, jeg også, med permanent. Nå er håret i ferd med å bli "langt" igjen, og det føles egentlig veldig godt og lettvint.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er redd for at mye av snøen regner bort igjen :(
   Hmmm, jeg må jo ha et bilde fra før jeg klippet meg, et sted. Jeg har det problemet at jeg ikke tåler hår i nærheten av øyene og dermed så må det bli kort hår framover fant jeg ut.

   Slett