7. mars 2017

Skitur?

Jeg husker ikke hvor og når, men mener bestemt at Nøve har skrevet et sted at jeg (altså meg) må se komme meg ut på skitur. Og jada jeg har faktisk tenkt tanken, seinest i går. Da var planen å gå en liten tur på jordet om kvelden og hvis det gikk bra så skulle jeg kanskje ta med skiene og Barfi enten til Brovoll eller på Nordåsen. Der er det skiløyper, det var meldt fint vær og egentlig ingen grunn til ikke å gå på ski. Ja bortsett fra at det kan være andre som tenker det samme da. Nå ble det ingen skitur på jordet i gårkveld. Jeg var så trøtt at jeg gikk og la meg isteden. Så da ble skituren på åsen i dag avlyst. Men jeg bestemte meg for å finne fram skiene og så gå en liten tur på jordet i det minste, sånn bare for å kunne si at jeg har hatt ski på beina denne vinteren og. Som tenkt så gjort. Etter litt leiting fant jeg mine forhistoriske ski og staver. Men hvor i all verden var skismøringen? Ja, det lurer jeg fortsatt på. Så da ble det en skitur uten ny smøring under skiene.
Fascinerende å se på snøen som føyker

Det er ikke mye snø, snøværet forrige helg gikk dessverre over til mildvær her også og denne helgen kom det bare litt ny snø, så halmstubben stikker opp her og der. Men den snøen som er er ganske hard og så er det et tynt lag med fin snø på toppen. Silkeføre egentlig :) Men det hjelper ikke med silkeføre, hvis ikke skiene har feste. Selv om jordet er ganske så flatt så er det greit at det er litt å sparke fra med. Jada, jeg vet, smørefrie ski er løsningen. Og de står høyt oppe på ønskelista, men det er altså en del km til butikken og det er milevis fra parkeringsplassen, inn døra på sportsbutikken og bort til disken for å spørre om hjelp til å finne fram et skipar som passer meg. Og det har jo ikke vært snø denne vinteren.
Med ski som var altfor glatte, et kjedelig jorde å gå på + en sur vind, ja da fikk det holde  med noen 100 meter med nysatte skispor før jeg satte skiene pent vekk. Jeg har gått på ski ;) Sannsynligvis den første og siste turen på denne siden av sommeren. 
Så tok jeg heller beina fatt og gikk på vår vanlige tur nedi i skauen isteden.
Det mye lunere der.
Tydelig spor etter elgen. Men dette var helt uten interesse for Barfi.
Haresporene var derimot verdt å undersøke litt nærmere


6 kommentarer:

 1. Smørefrie ski er tingen når en skal ha impulsturer. Jeg er godt fornøyd med mine i alle fall. Men det er vel felleski som er inn nå om dagen...

  SvarSlett
 2. Flinke Tove! Du kom deg ut til slutt! Men det kan vel hende du hadde kost deg mer på ski, om du fikk deg ett nytt par.
  Jeg har gamle smørefrie, som vel må duge en vinter til. Gubben kjøpte seg nye felleski, og skryter uhemma av dem... Kanskje det kommer noen gode tilbud over påske?

  SvarSlett
 3. Ja, jeg har veldig lyst på felleski. Har også hørt mye skryt av de. De er så populære at jeg vet ikke om de kommer på tilbud i år. Avisa påstår butikkene er nesten utsolgt. Men jeg skal nok få tak i et par - i løpet av neste vinter i hvert fall. - trur eg....

  SvarSlett
  Svar
  1. Er ikke så gærne disse smørefrie heller, altså. Skal se de blir latterlig billige! Da kjøper jeg meg ett par. Farten er ikke så viktig for meg, men bakglatte ski er det værste, absolutt værste som finns 😂

   Slett
 4. Smart, Nøve. Nå bytter jo jeg ski hvert 50.år så jeg burde kanskje se på det som en investering?
  Tove

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett