24. juni 2016

Den siste uken

I fjor gikk jeg en tur til Leirsjøen, det vannet du ser når du kjører E-16 fra Maura /Roa.
Når jeg går bruker jeg derimot Gamlevegen som utgangspunkt, altså den andre siden av vannet. Etter å ha studert kartet litt så har jeg lenge hatt lyst til å gå bort til Avalsjøen også.  På fredag gjorde jeg alvor av den tanken. Det var grått og antydning til regn, men vi holdt oss stort sett tørre.

Avalsjøen en grå kveld.


På turen mellom Leirsjøen og Avalsjøen passerer jeg stedet der Hadelandsdrapene ble begått  vinteren 1981.
 
Vi bestemte oss for å gjøre alvor av å legget ut en serie cacher langs denne turen. Så dagen etter var vi tilbake igjen. Denne gangen betalte vi bompenger og kjørte bil hele veien.
Leirsjøen

Ser du godt etter her så ser du skjæringen borti åsen der E-16 går.
Det er mange som fisker i Leirsjøen og Avalsjøen og det er laget til  mange fine bålplasser
 

Det er selvfølgelig litt myr også ;)
 
Etter å ha lagt ut 8 bokser så stoppet vi på veien hjem for å logge en cache.
Den cachen lå ved kanten av Leirelva.

Problemet er bare at her er det stupbratt og langt ned til elva. Og cachen lå selvfølgelig helt ute på kanten her. Jammen godt jeg ikke har høydeskrekk.
Verken PE eller jeg visste at dette steet finnes. Her på flate Østlandet?

 Det som gjorde cachen litt skummel var at en måtte gå ned denne grushaugen. Begynte man å skli her så kunne det fort bli vanskelig å stoppe. Men det var selvføleglig ikke noe problem og loggen er signert.
 
Dagen etter var vi tilbake igjen ved Avalsjøen og Leirsjøen. Vi hadde 3 bokser til som skulle utplasser før serien var komplett.10 av boksene ligger nær skogsbilveien/bomveien,
 
 mens den siste la vi nær demningen i Avalsjøen.
Så her må man gå 500 m, men det var det jammen meg verdt syns jeg. For her var det fint.Fint var det hele veien langs vannene syns jeg. Dette bildet er av Avalsjøen en flott solskinnskveld. Her er det nok en bålplass og vei helt ned.
 
Dagen etter dro vi en tur opp på Nordåsen. Det var kommet 3 cacher ved Honsjøen som det var på tide å logge.
 Honsjøen.
 
Den ene cachen lå litt opp i lia
Der var det utsikt over Honsjøen.
Den siste lå i nærheten av en gapahuk og bålplass. Det er laget til bålplasser og enkle overnattingssteder mange steder langs disse vannene.

Syns nesten dette treet uti vannet ble til et kunstverk.

Enda en bålplass.
 
 Jeg drar stort sett aldri inn til Oslo. Er jeg der så er det enten for å gå på teater eller for å drive med fagforeningsarbeid.
 Stemorsblomstene ble byttet ut med begonia denne dagen.
 Neida jeg har fortsatt ikke vært på Nationaltheatret. men fint er det.
jeg fortsatte tradisjonen med å avslutte fagforeningsarbeidet med litt shopping.
 
Ny kveld, ny tur.
Denne gangen skulle vi prøve oss på en trail som legges ut  langs Bjertnessjøen. Der kommer drikkevannet vårt i fra. Et ganske stort vann på Romeriksåsen. Kjører opp ved Sjonken. Det var første gang vi besøkte dette stedet. Her kunne vi kjørt bil hele veien, men jeg syns ikke det å hoppe ut og inn av bilen er noen morsom form for caching, så vi parkerte bilen og gikk. Etter en stund gikk PE tilbake til bilen for å hente den, mens jeg fortsatte å gå og logge flere cacher. Etter hvert tok han oss igjen og da ble det ut-og-inn-av-bilen-caching resten av turen.

 Også her var det laget til fine plasser langs med vannet. Helt nye krakker var satt ut noen av stedene.
Planen var bare å ta en del, men det endte opp med at vi logget alle de 30 som var publisert. Nå kommer den 20 stk til tror jeg, så det blir nok en ny tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar