28. juni 2016

Avalsjøen

Det er rart hvordan det ene fører til det andre.
Cachen vår på Heller'n var det andre cachen vi publiserte. I en av loggene der sto det at de hadde gått videre til Leirsjøen. Hmmm.? Måtte se litt på kartet for å finne ut hvor det lå. Og da jeg tok litt vedlikehold på Heller'n-cachen i fjor høst så gikk  Barfi og jeg også videre til Leirsjøen.
Oi! der var et jo fint :) Jeg fant også et fint klatretre der så jeg dro tilbake dit en dag med boks klar for et nytt  utlegg og med stige på ryggen. Men stigen min var for kort så jeg kom meg ikke opp til den første greinen. Prosjekt klatre-cache ved Leirsjøen ble skrinlagt. Ja egentlig skrinla jeg alle planer om å legge ut cacher i dette området. Men så var det meg og det å holde på det jeg har bestemt meg for da. Jeg pleier jo ikke å mene det samme så veldig lenge ;)

Jeg så litt mer på kartet og så at det var enda en innsjø, Avalsjøen. Fikk lyst til å gå dit også for å se hvordan det så ut der. Og som det sto i det forrige innlegget så  var jeg jo der tre dager på rad og hele 11 cacher ble plassert ut i området Leirsjøen - Avalsjøen. Siden jeg skulle legge ut cacher så måtte jeg google litt for å finne litt info til å ha i cache-beskrivelsen. Og da kom jeg over et tur-tips som var en gå-tur rundt Avalsjøen. Javel, det måtte jeg jo prøve. Så i går parkerte jeg bilen nok en gang på Brovoll.

Måtte først krysse E-16 to ganger (under veien)
Nå bommet vi litt i et stikryss og gikk slettes ikke den stien vi skulle. Men det var ingen fare det endte bare med at vi gikk runden motsatt vei enn det beskrivelsen foreslo.
Så vi fulgte en tydelig sti som nok hadde vært en gammel skauvei til vi kom ut på skogsbilveien og kom fram til området der hyttene lå.

Det var en gang ei bru.


Her var det helt klart på tide med dagens første matpause.
Dette her så ut til å være et naust som var dratt litt opp på land og gjort om til ei enkel hytte.
 
 Hadde nok fint greid og vært her noen dager jeg og ikke gjort noen ting.
 
 
Ser tilbake til der vi hadde matpausen vår.
Jammen så fant vi veiviser til den ene cachen vår også. Men de bør nok vente til isen har lagt seg og skiløypene er på plass, de som vil følge dette skiltet.

Det begynte å blåse opp og de mørke skyene nærmet seg.
Så sa vi farvel til skogsbilveien som går videre til Skjerva. Man kan kjøre denne fra Grua/Harestua til Skjerva.
 Og inn på den blåmerkede stien
Godt merket og tydelig sti var det. Det liker vi.
 
Så var vi tilbake ved demningen der vi la ut en cache forrige søndag.
Helt klart på tide med en ny matpause ;)
Sola var borte og det blåste, men det var nå en fin plass  likevel. Og på andre siden av vannet ligger hyttene vi var ved for ca. en time siden
Det var mange slike fine små odder langs dette vannet.
 Det rant bra over demningen.
Barfi ble plutselig så tørst.
Tur-tipset sa at turen skulle være på 8 km, endomondoen sa 11 km.
Så det at jeg leste i en logg at de hadde gått til Leirsjøen førte altså det ene og det andre med seg og jeg har nå gått en fin tur rundt Avalsjøen :) Skal ikke se bort i fra at vi gjentar turen.

1 kommentar:

  1. Deilig å gå turer hvor man titt og ofte kommer nedom vannet. Da har man noe å se på hele tiden :)

    SvarSlett