1. juni 2015

Kristiansand-tur i pinsen

Jeg ligger veldig på etterskudd med bloggingen min.  Her kommer et bilderas fra vår tur til Kristiansand.


Pinsehelgen dro vi en tur til Kristiansand. Nedover kjørte vi "innlandet" Vi kjørte altså via Kongsberg, Seljord og Åmli. Mange fine steder nedover her også og områder vi har vært veldig lite i. Har vel kanskje kjørt her bare en gang før en del av denne strekningen. Vi stoppet litt innimellom for å logge en cache her og en cache der. Helt etter innfalls-metoden. Cacher som ligger lett tilgjengelig langs bilveien og gjerne på en rasteplass.


Vi hadde ingen spesielle planer, bare å dra bort litt og kose oss på tur denne pinse-helgen. Egentlig var planen å dra til Trondheim, men en titt på værmeldingen sa oss at det eneste aktuelle stedet å dra denne helgen var sørover. Noe tydeligvis mange andre også hadde funnet ut. De på hotellet vi bodde på sa at det var unormalt fullt på hotellet denne helgen. Noe vi merket under frokostene. Det var vanskelig å finne et sted å sitte.


Vi brukte geocaching som veiviser. Så den ene dagen tuslet vi rundt i byen på leiting etter geocacher.

Vi tok oss en liten runde i Posebyen. Veldig brede gater. Her har tydeligvis planleggerne vært "forut" for sin tid. Eller opptatt av å forebygge brann.

Sørlandet lå ved brygga. Det er vanvittig mye tauverk på ei sånn seilskute.
Det var en sånn annenhverdag-tur. Den ene dagen var det veldig fint vær, den neste var det regn og så sol dagen etter der igjen. Men det var heldigvis ikke så mye regn. Så vi kom oss greit på tur rundt Odderøya, selv om været ikke var det beste.

Det ble en fin tur rundt på Odderøya.

 
En del cacher ble logget og minner fra krigens dager og forsvarsverk ble inspisert.Lørdagen besøkte vi også Myren gård. En fin park med masse fin Rhodedendronblomstring og mange spennende og ukjente trær og busker.
 Vi måtte bare sitte ned litt og nyte sørlandsidyllen.

Her kommer det et bilderas, hulter til bulter
 De kunne virkelig bygge vakre hus før i tiden. McDonalds uten den tradisjonelle fasaden.
En artig cache, så enkel og så genial! Helt åpnelyst hang den der. Har "fikset" litt på GC-koden som stå der i det gule feltet.
Nam, nam.

 
 

 
Odderøya
Kilden, kulturhuset,  er et ganske spesielt bygg.
 
Hjem igjen kjørte vi E-18 og en tur innom Stavern. Stoppet også her ved noen cacher langs veien.
 

 
Ruinene etter Olavskirken i Bamle.

Ullebergeika. Ganske utrolig at det fortsatt er liv i dette treet. Er jo ikke mye igjen av denne veldig gamle og veldig store stammen. Denne befinner seg i Brunlanes (Stavern)
 
 
På tross av litt vekslende vær, hadde vi en fin tur. Ingen tvil om at vi valgte den rette delen av landet til å feire pinsen. Kristiansand er en fin by. Ikke minst har de masse fine blomster og parker. Vi var riktignok litt for tidlig til at palmene var utplassert på stranda. Vi fikk logget ca 40 cacher i løpet av turen også. Noen veldig forseggjorte (skulle veldig gjerne lagt ut et bilde eller to av to til av dem). Noen veldig artige og noen rett og slett bare gode veivisere. 


1 kommentar:

  1. Så smart å bruke cachene som vegviser og turmål! Sikker på at dere opplevde mye mer enn en vanlig turist. Flotte bilder som fortjente en plass i bloggen, bedre seint enn aldri :-)

    SvarSlett