31. mai 2015

Småturer i mai - Snellingen

En liten test. Laget et innlegg med for en gangs skyld minimalt med tekst ;) Men med mange bilder og så fikk jeg ikke til å publisere det. Det er irriterende det! For det tar jammen meg mye tid å lage disse innleggene. Har en mistanke om at jeg har brukt opp kvoten for bildelagring. Så derfor en liten test med litt færre bilder og annen metode for hvor innlegget lages.

Det ble en tur på Romeriksåsen. Vi skulle gå omtrent samme turen som vi gikk på ski i vinter og en kortere versjon av den fine høstturen vi hadde der i fjor.
 
Første mål var Vesle Snellingen. Det lå fortsatt en del snø i skyggen. Dette var 18. mai.
 
 
Dette er Midtveissteinen. En stor stein med en liten stein oppå. Denne passer perfekt til å hvile seg på for de som bar kornsekker fra Snellingen, der det tidligere lå 3 finnebruk, til mølla deres, som lå et godt stykke unna Snellingen. De satte seg på den store steinen og da hvilte sekken på den lille steinen. Dermed var det enkelt å sette seg og ikke minst komme seg opp igjen. Og steinen ligger som navnet sier midt i mellom mølla og bruket.

 Vi har som sagt vært ved disse vanna før, men ute på denne odden har jeg ikke vært. Her var det laget til en fin bålplass
Været vekslet mellom solskinn, overskyet og lett regn.

 
Her fant vi vår cache nr 600. Denne geocachingen er fin sånn med å få meg til steder jeg ikke hadde kommet til å besøke uten denne form for veiviser.
 


 

2 kommentarer:

 1. Det er vel ikke helt normalt med snø i mai??
  Fikk forresten ikke publisert mitt siste innlegg i Live Writer - selv om jeg hadde færre bilder enn normalt!? Måtte gjøre det på gamlemåten, og det er jammen så tungvint, atte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det kanskje bare var en dårlig dag hos bloggspot eller Live writer da :)

   Joda det er nok ikke unormalt å finne snø i skyggen i skauen rundt her fram til 17. mai. Ikke mye, men små flekker. På denne turen så var jeg jo oppe på åsen og det ligger jo enda høyere enn våre 200moh her i Maura. Leste i avisa at skiløypa til Marifjell kom til å bli preparert helt fram til 17. mai. Men nå regner jeg med at det er slutt på skigåingen på Nordåsen for denne sesongen.

   Slett